Έχουν και οι άντρες τις ευαισθησίες τους… “Λεπτά” θέματα που δεν πρέπει να τους θίγεις και δεν θα χάσεις!

narkissismos-1200

Τους χαρακτηρίζουμε αδιάφορους, απαθείς, σκληρούς, αναίσθητους, ανέκφραστους και άλλα τόσα αρνητικά επίθετα. Τελικά οι άντρες είναι μόνο όλο αυτά ή έχουν και αυτοί τις αδυναμίες τους; Υπάρχουν στιγμές που νιώθουν ευάλωτοι με κάποια πράγματα; Φυσικά και έχουν… όπως όλοι οι άνθρωποι.

Έχουν και αυτοί κάποια “ευαίσθητα” σημεία που αν προσπαθήσεις να τα αγγίξεις (να τα θίξεις ή να τα σχολιάσεις αρνητικά), θα τον κάνεις να στεναχωρεθεί, να πληγωθεί και ίσως να επεξεργαστεί για καιρό μέσα του. Αυτά στην καλύτερη περίπτωση! Γιατί μπορεί επίσης να μην του αρέσουν τα σχόλια σου και να αναθεωρήσει για τη σχέση σας αλλά και για εσένα. Για αυτό την επόμενη φορά που θα πας να θίξεις κάποιο από τα παρακάτω, σκέψου καλά τι θα πεις! Γνώμη μας: Καλύτερα απόφυγέ τα! Είπαμε… και τα αγόρια έχουν τα θέματά τους!

palettino

 

1. Τα μαλλιά του
Ένα φλέγον ζήτημα για κάθε άντρα. Τα μαλλιά! Η τριχόπτωση στον άντρα είναι πολύ πιο κοινή και πιθανή να συμβεί. Εάν λοιπόν τα μαλλιά του συντρόφου σου δεν είναι πια τόσο πυκνά και έχουν αρχίσει να αραιώνουν, απλά κάνε σαν να μην το έχεις παρατηρήσει. Μην του το επισημάνεις σε καμία περίπτωση. Είναι ίσως το πιο ευαίσθητο θέμα για εκείνον, μιας και η ιδέα του να χάνει σιγά σιγά τα μαλλιά του, τον ρίχνει ψυχολογικά και τον κάνει να αισθάνεται άσχημος. Μπορεί να του δημιουργήσει τόσα ψυχολογικά, που πραγματικά δεν θέλεις να είσαι εσύ αυτή που το σχολίασε πρώτη. Προσπάθησε απλά όταν και αν το θίξει εκείνος να του ανεβάσεις το αγχωμένο ηθικό.

2. Το σώμα του
Η νέα τάξη πραγμάτων θέλει έναν άντρα που προσέχει την εμφάνισή του. Αν παρατηρήσεις οι περισσότεροι άντρες πια φροντίζουν το στιλ τους, τα μαλλιά τους, το πρόσωπό τους και το σώμα τους. Γυμνάζονται, προσέχουν τη διατροφή τους (ή προσπαθούν τουλάχιστον), κοιτάζονται αρκετά στον καθρέφτη πριν να βγουν από το σπίτι. Εάν λοιπόν σε ρωτάει συχνά αν σου αρέσει το σώμα του κι αν βλέπεις διαφορά πάνω του μετά από τόση γυμναστική, εσύ απάντησε θετικά! Σίγουρα δεν θα ‘θελε να ακούσει το αντίθετο. Όπως και εμείς οι γυναίκες, άνθρωποι είναι κι αυτοί. Ποια θέλει να ακούσει από το αγόρι της ότι έχει παχύνει; Σκέψου ότι με το να τον επαινείς, του τονώνεις την αυτοπεποίθηση!
Κι αν έχει κάνει λίγη κοιλίτσα, να ξέρεις ότι νιώθει από μόνος του αρκετά άβολα και το σχόλιό σου απλά θα επιδεινώσει την κατάσταση.

3. Η οικογένειά του
Κανείς άνθρωπος δεν θέλει να ακούει αρνητικά σχόλια για την οικογένειά του. Εάν δεν συμπαθείς τη μητέρα του και αρχίσεις να την προσβάλλεις, να ξέρεις ότι κατά κάποιο τρόπο προσβάλλεις και τον τρόπο που μεγάλωσε. Πρόσεξε πολύ τις συζητήσεις σας για την οικογένειά του και μην αφήνεις το στοματάκι σου ελεύθερο γιατί το κακό μπορεί πολύ εύκολα να γίνει!


4. Η παρέα του

Μπορεί να μην συμπαθείς κάποιους φίλους του, να τους θεωρείς σεξιστές, ανώριμους ή χαζούς. Να μην έχεις κάτι να πεις μαζί τους και να πιστεύεις ότι τον επηρεάζουν αρνητικά. Θυμήσου όμως πως για να κάνει παρέα μαζί τους, αυτός περνάει καλά και βρίσκει κάποιον κοινό κώδικα επικοινωνίας. Επομένως, το καλύτερο από το να ανακατευτείς στις φιλίες του, είναι να αγνοήσεις τους “κακούς” φίλους του και να αποστασιοποιηθείς. Η καλύτερη συμβουλή για να μην τσακωθείτε αλλά και να τον κρατήσεις δικό σου 😉


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική από τα 60s έως σήμερα, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio



5. Το επάγγελμά του

Μπορεί το αγόρι σου να μην είναι γιατρός ή δικηγόρος και η δουλειά του να μην είναι τόσο εντυπωσιακή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπερήφανος για αυτό που κάνει. Πολλοί άντρες (ίσως λόγω στερεότυπου που μεταδίδεται από τον πατέρα και την κοινωνία) στηρίζουν την αυτοεκτίμησή τους πάνω στην επαγγελματική τους ιδιότητα. Η καριέρα επίσης είναι απαραίτητη για να νιώσουν καταξιωμένοι κοινωνικά κάποιοι άντρες. Και στις δύο περιπτώσεις λοιπόν, εάν η δουλειά του είναι συνηθισμένη ή αν αφιερώνει πολύ χρόνο σε εκείνη για να εξελιχθεί, καλό είναι να μην τον προσβάλλεις ή του παραπονεθείς.


6. Ο μισθός του

Ίσως παίρνει λιγότερα χρήματα από εσένα ή είναι άνεργος αυτή την περίοδο… Κι αυτό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ευαίσθητο θέμα που μπορεί να θίξει μέχρι και τον αντρισμό του. Κανείς άντρας δεν θέλει να νιώσει υποτιμητικά για το μισθό που παίρνει. Σκέψου πως η εποχή είναι δύσκολη και οι σημερινές συνθήκες δεν ευνοούν για έναν καλό και ειδικά σταθερό μισθό. Επομένως, την επόμενη φορά που ίσως σου πει ότι τα οικονομικά του δεν του επιτρέπουν να πάτε το ταξίδι που θέλεις, δείξε κατανόηση.

7. Οι σεξουαλικές του επιδόσεις
Ένα ιδιαιτέρως λεπτό θέμα που μπορεί να του στοιχίσει την αυτοπεποίθησή του, την αυτοεκτίμησή του, το κέφι του, ίσως ακόμα και τη σχέση σας. Τα είπαμε αυτά… Ο άντρας και οι σεξουαλικές του επιδόσεις είναι κάτι πολύ πολύ σημαντικό. Θέλει να νιώθει κυρίαρχος, ότι σε ικανοποιεί, ότι είναι ο καλύτερος εραστής που είχες ποτέ… Οπότε αν κάποια στιγμή δεν νιώσεις απόλυτα ικανοποιημένη χειρίσου το με τακτ. Χειρουργικά προσεκτικά. Δείξε κατανόηση. Μπορεί να είχε άγχος, μπορεί να ήταν μεθυσμένος ή ψυχολογικά down. Αν συνεχίσει το πρόβλημα, συζήτησέ το διαλέγοντας πολύ προσεκτικά τις λέξεις.

8. Οι κακές του συνήθειες
Κάποιες από τις συνήθειές του σε ενοχλούν και δεν τις εγκρίνεις. Σου τη δίνεις ας πούμε ο τρόπος που φέρεται όταν είναι με τους φίλους του ή η ακαταστασία του. Αυτό που πρέπει να σκεφτείς όμως είναι αν επηρεάζουν τη σχέση σας.  Παρατηρείς κάποια διαφορά στο πώς σου φέρεται ή απλά εσένα δεν σου κάθονται καλά; Εάν λοιπόν οι “κακές” του συνήθειες δεν παίζουν σπουδαίο ρόλο στη σχέση σας, τότε απλά ξέχασέ τες. Εάν σας δημιουργούν πρόβλημα, τότε είναι που πρέπει να επιμείνεις.
Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Κι εσύ ενδεχομένως να έχεις κάποιες εκνευριστικές -για αυτόν- συνήθειες.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *