Ανδρικό ντύσιμο Άνοιξη – Καλοκαίρι 2013,όλες οι τάσεις.

Ισως δεν σε ενδιαφέρει τι είναι στη μόδα φέτος, ίσως πάλι σε ενδιαφέρει πολύ. Ακόμη όμως κι αν ανήκεις στους πρώτους, σίγουρα θέλεις να πάρεις και εσύ μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να ανανεώσεις το στιλ σου και τι νέο παίζει εκεί έξω για να υποδεχθείς τη νέα θερινή σεζόν.

Στις φετινές πασαρέλες παρατηρήθηκαν κάποιες ακρότητες τις οποίες θα αποφύγουμε να σου παρουσιάσουμε για να μην χάνουμε τον χρόνο μας ούτε εμείς ούτε εσύ (υπάρχει περίπτωση ποτέ να φορέσεις μεταλλική ροζ καμπαρντίνα; Κι όμως, ο οίκος Burberry πιστεύει πως ναι.), κατά γενική ομολογία όμως, το σύνθημα για φέτος είναι απλότητα. Λίγα πράγματα, όχι πολλές φασαρίες στα prints, όχι χρωματικοί συνδυασμοί – σπαζοκεφαλιές και παράξενες γραμμές που δεν φοριούνται και δεν κολακεύουν κανέναν. Προς μεγάλη μας ευχαρίστηση, λοιπόν, παρατηρήσαμε πως αυτή τη σεζόν…

1. Το κοστούμι γκριζάρει

Κάθε χρονιά το μεγάλο άγχος των menswear σχεδιαστών είναι ποιο χρώμα πρέπει να κυριαρχήσει στα κοστούμια τους και αν αυτό θα συμφωνεί με το χρώμα που διάλεξαν οι υπόλοιποι. Και παρότι φέτος ήταν μια χρονιά πολυφωνίας, με πολλούς designers να προτείνουν λευκό, άλλους να μένουν πιστοί στο μπλε σκούρο και άλλους να ρισκάρουν με τις έντονες αποχρώσεις, ο τελικός απολογισμός ανέδειξε νικητή το γκρι. Ένα ανοιχτόχρωμο, ανάλαφρο, θερινό γκρι που θα μπορέσεις να αποσβέσεις από τώρα και μέχρι το φθινόπωρο στο γραφείο, σε εξόδους, σε γάμους και καλοκαιρινά καλέσματα.

2. Το σακάκι πάει στο ναυτικό

Ως προς τη γραμμή, αυτή τη χρονιά όλα δείχνουν πως το αριστοκρατικό σταυρωτό σακάκι δεν χάνει την ηγετική του θέση. Γεμάτο κύρος και υπεροχή – ειδικά στην κλασική navy blue απόχρωση- θα ταιριάξει τέλεια με λευκά, ριγέ ή καρό πουκάμισα και ανοιχτόχρωμα chinos.

3. Τα παστέλ επικρατούν

Πέρσι ήταν η χρονιά των πολύ έντονων αποχρώσεων, φέτος τα πράγματα κουλάρουν, τα χρώματα ησυχάζουν και κινούνται σε μια πιο γλυκιά και δροσερή παστέλ παλέτα. Ξέρεις τι πρέπει να αναζητήσεις λοιπόν: Φυστικί αντί για πράσινο, γαλάζιο αντί για μπλε, ροδακινί αντί για πορτοκαλί, ξεπλυμένο κίτρινο αντί για καναρινί και πάει λέγοντας.

4. Το ίδιο και τα φλούο

Στον αντίποδα των παστέλ όμως, έχουμε τα φλούο, τα υπερβολικά έντονα pop χρώματα που αφού κατέκτησαν τις γυναικείες γκαρνταρόμπες (συχνά με καταστροφικά αποτελέσματα στο στιλ τους), τώρα φιλοδοξούν να κάνουν τα ίδια και στη δική σου. Θα τα αφήσεις;

5. Οι γραβάτες ανθίζουν

Πέρσι τα πρωτεία κρατούσαν οι μονόχρωμες πλεκτές, φέτος οι γραβάτες αποκτούν ενδιαφέροντα εμπριμέ, άλλοτε διακριτικά και άλλοτε πιο loud. Ιδανικό αξεσουάρ για να ζωηρέψεις μονόχρωμα συμβατικά σύνολα.

6. Το καρό μεγαλώνει

Όπως έχουμε ξαναπεί υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά καρό και κάθε χρονιά ένα από όλα αυτά ξεχωρίζει περισσότερο από τα άλλα. Φέτος είναι η χρονιά του windowpane, με τα φαρδιά μινιμαλιστικά τετράγωνα και τις καθαρές γραμμές να κοσμούν blazers, κοστούμια και πουκάμισα.

7. Το varsity μπουφάν επιστρέφει

Είναι το κλασικό μπουφάν του baseball με τα μανίκια που κάνουν κοντράστ και το διακριτικό της ομάδας στο στήθος (προαιρετικά). Εναλλακτικά το λες και κολεγιακό, το λες και old school, το λες και bomber. Σημασία πάντως δεν έχει το πώς θα το πεις, αλλά το πώς θα το φορέσεις.

8. Τα loafers πάνε ένα βήμα μπροστά

Άνετα, ξεκούραστα και με χαλαρό, casual ύφος, τα loafers φέτος θα σε βολέψουν και με κοστούμια και με πιο καθημερινό ντύσιμο. Στις πασαρέλες εμφανίστηκαν σε μεγάλη ποικιλία – από λιτά μέχρι επικίνδυνα στολισμένα – αλλά εσύ θα επικεντρωθείς σε ένα ζευγάρι που να μπορεί να υπηρετήσει την ήδη υπάρχουσα γκαρνταρόμπα σου.

9. Οι desert boots παραμένουν στο παιχνίδι

Τουλάχιστον για όσο καιρό ακόμη αντέχεις να φοράς ημί-κλειστα παπούτσια. Αναζήτησε ένα ζευγάρι σουέντ ανοιχτόχρωμες που θα δείχνουν αμέσως ανοιξιάτικες και που θα αναβαθμίσουν στη στιγμή το τρίπτυχο τζιν – t-shirt – jacket.

10. Οι κάλτσες εξαφανίζονται

Η δική μας θέση είναι πάγια – τα κατεξοχήν καλοκαιρινά ζευγάρια πάντοτε πρέπει να φοριούνται χωρίς κάλτσες. Φέτος, έχουμε και τη σύμφωνη γνώμη των σχεδιαστών. Κακού κακού, ρίξε μια ματιά στο αφιέρωμα για τα κλειστά παπούτσια και πώς να εξαφανίζεις τις μυρωδιές και κρύψε τις κάλτσες στο συρτάρι μέχρι τον Σεπτέμβριο.

oneman.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο , κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσιεύση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *