Αυτοί είναι οι 6 πυλώνες αναβάθμισης των ΕΔ -Rafale, φρεγάτες και νέα οπλικά συστήματα

ÊÅÍÔÑÉÊÇ ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÊÕÑÉÁÊÏÕ ÌÇÔÓÏÔÁÊÇ ÓÔÁ ÐËÁÉÓÉÁ ÔÇÓ 85çò ÄÉÅÈÍÏÕÓ  ÅÊÈÅÓÇÓ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇÓ ÓÔÏ Thessaloniki Helexpo Forum

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τους έξι βασικούς πυλώνες στους οποίους θα στηριχθεί η ενίσχυση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum που φέτος “αντικαθιστά” τη ΔΕΘ, λόγω του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εστιάσει – κατά την ομιλία του- στην οικονομία, ωστόσο θα κάνει και αναφορές στα εθνικά θέματα και κυρίως σε ό,τι αφορά τη συμφωνία “στρατηγικής σχέσης” με τη Γαλλία, που σφραγίστηκε στη συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, στο Αιάκειο της Κορσικής (σ.σ. αμυντική συνεργασία και εξοπλιστικά).

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του ανακοινώνοντας τα μέτρα που θα αλλάξουν επίπεδο στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι 6 βασικοί πυλώνες της Αναβάθμισης.

Η πολεμική αεροπορικά αποκτά μια μοίρα 18 γαλλικών Rafale που θα αντικαταστήσουν τον γηράσκοντα στόλο των Mirage.

Παράλληλα, εκκινείται η διαδικασία απόκτησης τεσσάρων νέων φρεγατών πολλαπλών ρόλων και ξεκινά η αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ. Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, το Πολεμικό Ναυτικό αποκτά τέσσερα ναυτικά ελικόπτερα Romeo.

O Πρωθυπουργός σημείωσε πως εμπλουτίζεται το οπλοστάσιο και των τριών κλάδων, ενώ το δυναμικό των Ε.Δ. ανανεώνεται με την πρόσληψη 15.000 ανδρών και γυναικών σε βάθος πενταετίας.

Ειδική αναφορά έγινε στην Ελληνική Αμυντική βιομηχανία στην οποία θα δοθούν σημαίνοντες ρόλοι και αρμοδιότητες σε αυτή την νέα εποχή.

Την ίδια ώρα, με τα πεδία των μαχών να αλλάζουν οι ΕΔ εκσυγχρονίζονται και στον ψηφιακό τομέα, για να ανταπεξέλθουν στις καινούργιες ανάγκες και απειλές.

onalert.gr

ekptvseis palettino

                   Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *