Βιβλιοπαρουσίαση…. με τραγούδι και θέατρο!

22

Γράφει:

gonis logo

Έγινε τη Δευτέρα 30 Μαίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Νίκαιας, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ελληνοϊταλού συγγραφέα Κωνσταντίνου Σαλή, “Ίδρυμα Αγίων”.
Ο συγγραφέας έχει τιμηθεί στο παρελθόν απ’ το Ιταλικό Κοινοβούλιο αλλά και από το Ιταλικό υπουργείο εξωτερικών με τον έπαινο “Ιταλοί πρωταγωνιστές στον κόσμο”, για το συγγραφικό του έργο.
Στην πραγματικότητα, δεν ήταν απλά μία παρουσίαση βιβλίου αλλά ένα “φιλοσοφικό show”. Τώρα θα μου πείτε, τι εννοώ. Θα σας εξηγήσω αμέσως.

Το συγκεκριμένο event, παρουσίασε η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια Μπάγια Αντωνοπούλου και η Ιταλίδα συγγραφέας-δημοσιογράφος, Cosmina Furchi Gliatas. Στην συνέχεια μίλησε ο συγγραφέας του συγκεκριμένου βιβλίου, Κωνσταντίνος Σαλής. Κατόπιν μίλησαν για το βιβλίο ο πρόεδρος της Unesco Πειραιώς και νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, ο πρέσβης του Μπαγκλαντές Τζεσιμ Χουντίν, ο διάσημος ζωγράφος Khurshid Alam Saleem (ο οποίος ήρθε απ’ την νέα Νέα Υόρκη), αλλά και άλλοι από τον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων.

Στην συνέχεια τραγούδησε ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης με τη συνοδεία του Φρίξου Μόρτζου στο πιάνο, μετά σειρά πήρε ο ηθοποιός Μιχαήλ Γιαννικάκης, όπου ερμήνευσε παίζοντας ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου και ήταν ομολογουμένως εκπληκτικός!  Εν συνεχεία ανέβηκε στο πάλκο η πολύ καλή ερμηνεύτρια Βάλια Τσιργιώτη με την συνοδεία του Σπύρου Παγιάτη στο πιάνο.Έπειτα τραγούδησε η πραγματικά σπουδαία Κωνσταντίνα Πουτκάρη, η οποία μάλιστα έκανε και ένα dueto με το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, Κωνσταντίνο Σαλή, στο κομμάτι “Doppie vite”. Μαζί της στο πιάνο ήταν ο Προκόπης Κοττάκης. Παρόντες ήταν άνθρωποι απ’ τον χώρο της πολιτικής όπως για παράδειγμα η βουλευτής του Σύριζα Εύη Καρακώστα αλλά και από τον χώρο του θεάματος όπως ο γράφων με τον συνάδελφο Βασίλη Καμίτση κ.α. Ήταν μία όμορφη, ανάλαφρη βραδιά που κύλισε ευχάριστα.

Να σας ενημερώσω πως θα γίνουν άλλες δύο παρόμοιες παρουσιάσεις του εν λόγω βιβλίου, με την συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών, την Δευτέρα 13 Ιουνίου στισ 19.30 στο αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης” του πνευματικού κέντρου του δήμου Αθηναίων και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, την ίδια ώρα, στην δημοτική πινακοθήκη Πειραιά.
Εγώ ήμουν εκεί εκ μέρους του “Palettino magazine” και σας μεταφέρω οπτικοακουστικό υλικό.


       Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.


Φωτογραφίες:

13335643_1799498223602943_9000745548292966446_n

Αναμνηστική φωτογραφία για το Palettino magazine. Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Σαλής με την μία εκ των δύο παρουσιαστριών της εκδήλωσης, Μπάγια Αντωνοπούλου, εν μέσω (μεταξύ άλλων) του πρέσβη του Μπαγκλαντές Τζεσιμ Χουντίν, του προέδρου της Unesco Πειραιώς και νήσων, Ιωάννη Μαρωνίτη, της βουλευτού του Σύριζα, Εύη Καρακώστα κ.α.

RSCN0417

Απαστράπτουσα η Μπάγια Αντωνοπούλου!!

RSCN0425

Εγώ και ο Βασίλης Καμίτσης απολαύσαμε το “φιλοσοφικό show” του Ελληνοϊταλού συγγραφέα και προσωπικού μου φίλου, Κωνσταντίνου Σαλή.

RSCN0436

Ο συγγραφέας, χαμογελάει στον φακό μας, ενώ ο βαρύτονος Κωνσταντίνος Καριώτης ερμηνεύει.

RSCN0442

Η Cosmina Furchi Gliatas, αναγγέλλει το πρόγραμμα.

RSCN0445

Ο Ιωάννης Μαρωνίτης, πιστός σε κάθε εκδήλωση του συγγραφέα, έχει να πει μόνο καλά λόγια!

RSCN0447

Να και ο τιμώμενος…


       Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.


RSCN0453

Ρεσιτάλ ερμηνείας έδωσε ο ηθοποιός Μιχαήλ Γιαννικάκης.

RSCN0458

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Βάλια Τσιργιώτη!

RSCN0468

Εντυπωσίασε με τις φωνητικές της δυνατότητες η Κωνσταντίνα Πουτκάρη!!

RSCN0470

Δυο όμορφες παρουσίες από διαφορετικούς χώρους που τις ένωσε το “Ίδρυμα Αγίων”.

RSCN0474

Κωνσταντίνα Πουτκάρη και Κωνσταντίνος Σαλής, ερμήνευσαν ένα Ιταλικό dueto του Giacomo Simonelli, σε στίχους του συγγραφέα και μας συγκίνησαν!


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *