Τελευταία άρθρα
Home » Health & Fitness » Δείτε σε εικόνες πόση ζάχαρη περιέχουν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά.
    

Δείτε σε εικόνες πόση ζάχαρη περιέχουν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά.

Μάρτιος 27, 2017 9:29 πμ Category: Health & Fitness, Palettino A+ / A-

n-ZAXARI-large570

Αποφεύγετε τα γλυκά; Δεν βάζετε ζάχαρη στον καφέ σας; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταναλώνετε ζάχαρη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όχι, κανείς δεν σας την βάζει κρυφά στον καφέ σας ή στο φαγητό σας την ώρα που δεν κοιτάζετε, αλλά βρίσκεται στα τρόφιμα που καταναλώνετε καθημερινά. Για την ακρίβεια είναι ξεκάθαρα γραμμένο στις ετικέτες των τροφίμων.

Την στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι η κατανάλωση της ζάχαρης πρέπει να είναι το 10% της καθημερινής του διατροφής, κάτι που μεταφράζεται σε 50 γραμμάρια ή 12 κουταλιές τους γλυκού ζάχαρη για ενήλικες, τα κρούσματα παιδικού διαβήτη και παιδικής παχυσαρκίας αυξάνονται συνεχώς. Η μείωση της ζάχαρης αφορά τις επεξεργασμένης μορφής ζάχαρη, τη γλυκόζη, τη φρουκτόζη, τη σουκρόζη και όλα τα γλυκαντικά που χρησιμοποιούνται σε φαγητά και αναψυκτικά και όχι τη φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και το γάλα.

palettino

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο σχετικά με την ζάχαρη είναι το γεγονός ότι λειτουργεί εθιστικά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η ζάχαρη ενεργοποιεί το σημείο του εγκεφάλου που συνδέεται με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ο εγκέφαλος με τις ναρκωτικές ουσίες. Όσο περισσότερη ζάχαρη υπάρχει σε κάποιο τρόφιμο, τόσο περισσότερο το αποζητούμε, ενώ επιστήμονες έχουν τονίσει ότι η ζάχαρη είναι το ίδιο επικίνδυνη με το τσιγάρο και το αλκοόλ.

Εμείς προσπαθήσαμε να εξετάσουμε πόση ζάχαρη περιέχουν μερικά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά και πολλοί είναι εκείνοι που τα θεωρούν άκακα. Αναψυκτικά, μπισκότα δημητριακών, παιδικοί χυμοί, παγωμένο τσάι και ο παραδοσιακός χαλβάς μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Επειδή, λοιπόν, μία εικόνα είναι πάντοτε πιο δυνατή από τα γράμματα και τους αριθμούς στο πίσω μέρος της συσκευασίας, οι παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζουν πόση ζάχαρη ακριβώς περιέχουν τα τρόφιμα αυτά.

 • Ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα ζάχαρης
  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης πρέπει να είναι 50 γραμμάρια.
 • Δύο παιδικοί χυμοί (500 ml)
  Δύο παδικοί χυμοί φρούτων περιέχουν συνολικά 50 γραμμάρια ζάχαρης.
 • Ένας παιδικός χυμός (250ml)
  Περιέχει 25 γραμμάρια ζάχαρη.

 • Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


 • Αναψυκτικό
 •  Τα 250 ml αντιστοιχούν σε 27 γραμμάρια ζάχαρη.
 • Κουφέτα σοκολάτας με φιστίκι
 • Ένα σακουλάκι αντιστοιχεί (100 γραμμάρια) αντιστοιχεί σε 51 γραμμάρια ζάχαρης.
 • Μπισκότα δημητριακών με σοκολάτα
 • Τα 100 γραμμάρια μπισκότα περιέχουν 24 γραμμάρια ζάχαρη
 • Χαλβάς
 • Τα 100 γραμμάρια χαλβά περιέχουν 32 γραμμάρια ζάχαρη.
 • Χαλβάς
 • Ενώ όλο το κουτί με τον χαλβά (δηλαδή 400 γραμμάρια) αντιστοιχεί σε 128 γραμμάρια ζάχαρη.
 • Παγωμένο τσάι
  Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson
  Ένα μπουκάλι παγωμένο τσάι (500 ml) περιέχει 22 γραμμάρια ζάχαρης.

*Να σημειωθεί ότι ο κάθε κύβος ζάχαρης που χρησιμοποιήθηκε στην φωτογράφιση είναι 4 γραμμάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :10 χρήσιμα tips για γρήγορη μεταμόρφωση.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Δείτε σε εικόνες πόση ζάχαρη περιέχουν τα τρόφιμα που καταναλώνουμε καθημερινά. Reviewed by on . Αποφεύγετε τα γλυκά; Δεν βάζετε ζάχαρη στον καφέ σας; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταναλώνετε ζάχαρη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όχι, κανείς δεν σας την βάζει κ Αποφεύγετε τα γλυκά; Δεν βάζετε ζάχαρη στον καφέ σας; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν καταναλώνετε ζάχαρη κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όχι, κανείς δεν σας την βάζει κ Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top