Απότομη μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα, Παρασκευή. Πού αναμένονται βροχές τις επόμενες ώρες – Έως πότε θα διαρκέσει η κακοκαιρία

 

kataigides

Άστατος αναμένεται ο καιρός σήμερα Παρασκευή και αύριο, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, με τις ασθενείς βροχές, που σημειώνονται στα δυτικά και βορειοδυτικά από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής, να ενισχύονται σταδιακά έως το μεσημέρι, οπότε αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

Έως τη νύχτα της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και τα Δωδεκάνησα, με τα ισχυρότερα να εντοπίζονται στα δυτικά ηπειρωτικά. Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και το Αιγαίο, οι οποίες στις νησιωτικές περιοχές και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία και έως το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και δευτερευόντως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και το απόγευμα του Σαββάτου, οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής θα είναι κατά τόπους ισχυρές και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες από το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.

Οι άνεμοι, αρχικά νοτίων διευθύνσεων έως επτά μποφόρ, που θα πνέουν στα πελάγη την Παρασκευή, θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης από το βράδυ της Παρασκευής στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο θα στραφούν σε βόρειους οκτώ έως εννέα μποφόρ μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις κατά το μεγαλύτερο μέρος του Σαββάτου. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά, που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Αιγαίο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το απόγευμα και στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 6 με 8 μποφόρ και το απόγευμα στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και τα νότια.

πρόγνωση του καιρού
πρόγνωση του καιρού

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στα δυτικά και τα βόρεια αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

πρόγνωση του καιρού
Η πρόγνωση του καιρού

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γενικά αίθριος. Στις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Η πρόγνωση του καιρού
Η πρόγνωση του καιρού  Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *