Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Βαπτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος.

depardieu_vaftisi

Στον ρωσικό καθεδρικό του Παρισιού, με τον Νίκο Αλιάγα στο πλευρό του, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αποφάσισε να κάνει ακόμη μια αλλαγή στη ζωή του: να βαφτιστεί χριστιανός ορθόδοξος!

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει εδώ και χρόνια δεσμούς με τη Ρωσία (σ.σ. έχει πάρει την υπηκοότητα και είναι προσωπικός φίλος με τον Βλαντιμίρ Πούτιν) και αποφάσισε να αλλάξει (για άλλη μια φορά) θρησκευτικό δόγμα. Και το έκανε με τον Νίκο Αλιάγα δίπλα του στην… κολυμπήθρα.

 

 

Την περασμένη Παρασκευή (04.09.2020) το απόγευμα, ο άλλοτε γόης του γαλλικού σινεμά έφτασε με τη μαύρη Mercedes του στο ρωσικό καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο 8 διαμέρισμα του Παρισιού.

Στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στα social media (σ.σ. ένας από τους καλεσμένους ήταν ο Ρώσος δημοσιογράφος Ντμίτρι Σμιρνόφ) φαίνεται στο πλευρό του Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο Νίκος Αλιάγας. Κρατά μάλιστα στα χέρια του ένα κερί, όπως κρατούν οι νονοί.


Palettino ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ANEKKE 2020 . Καθημερινή τσάντα Anekke AN30702-119 από δερματίνη Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!


Με ενθουσιασμό και παρουσία 30 καλεσμένων, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ «φώναξε» «απεταξάμην» και βαφτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος.

Ερωτηθείς από το Valeurs actuelles, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ εξήγησε γιατί αποφάσισε να βαφτιστεί: «Ήμουν ο νονός ενός μικρού κοριτσιού» (σ.σ. που βαφτίστηκε μαζί του την ίδια μέρα) αλλά η «αίσθηση της Ορθόδοξης λειτουργίας» και «οι δεσμοί με τον ορθόδοξο κλήρο» έπαιξαν επίσης σημαντικό ρόλο.

Τη 10ετία του ’60, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είχε ασπαστεί το Ισλάμ αλλά του ήταν… δύσκολο να προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα, ενώ αργότερα είχε ασπαστεί επίσης τον Βουδισμό και τον Ινδουισμό, ενώ ήθελε να ασπασθεί και τον Ιουδαϊσμό!

Σύμφωνα με τον Ντεπαρντιέ, ο πνευματικός του πατέρας, ήταν ο π. Τύχων Σεφκούνοφ, ένας «σπουδαίος ταξιδευτής», ο οποίος είναι επίσης ο εξομολόγος του Βλαντιμίρ Πούτιν και συγγραφέας πολλών βιβλίων.

newsit.gr

ekptvseis palettino

                   Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *