ΖzZzZz! 4+1 φυτά που θα διώξουν τα ανεπιθύμητα κουνούπια από το σπίτι σας

af3724c728ee2c98594b4d1575539a25_L

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Οι περισσότεροι από εσάς είστε fan της ζέστης, της παραλίας και των διακοπών. Όλα, λοιπόν, θα ήταν τέλεια αν τα -όχι και τόσο αγαπημένα σας- κουνούπια δε λάτρευαν την εποχή εξίσου τόσο πολύ.

Κάθεστε στο μπαλκόνι παρέα με τους φίλους σας, πίνετε τα cocktails σας, κάνετε όνειρα για τις… διακοπές σας και ΖzZzZzZ έρχεται ένα κουνούπι και σας τσιμπάει. Εσείς εκνευρίζεστε και τρέχετε αμέσως να βρείτε την κατάλληλη αλοιφή για να… γλιτώσετε.

Τα πράγματα φίλες και φίλοι είναι πολύ απλά, καθώς υπάρχουν μερικάφυτά τα οποία μπορείτε να φυτέψετε στον κήπο σας ή να τα τοποθετήσετε στις βεράντες σας και να διώξετε τους μικρούς φτερωτούς «εχθρούς» στο πι και φι.

Δυόσμος: Μία μικρή γλαστρούλα στο παράθυρο της κουζίνας ή στο μπαλκόνι θα καταφέρει να απωθήσει τα κουνούπια και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε χωρίς… ZzZzZ στα αυτιά σας. Και όλη αυτή τη χαρά θα τη χρωστάτε  στην… νεπεταλακτόνη τους.

Βασιλικός: Το άρωμα του είναι ικανό να σας φτιάξει ολόκληρη τη μέρα. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να σώσει το δέρμα σας από τις κοκκινίλες των τσιμπημάτων των κουνουπιών. Για αυτό μην ξεχάσετε να τον τοποθετήσετε σε μία γωνιά του σπιτιού σας και να λύσετε το πρόβλημα των κουνουπιών σε χρόνο… dt!

Λεβάντα: Το χειμώνα αρωματίζει τα πουλόβερ μέσα στη ντουλάπα σας και το καλοκαίρι με το άρωμα της καταφέρνει να διώξει τα κουνούπια από τους χώρους του σπιτιού σας. Το άρωμα της θα σας μαγεύει καθημερινά, ενώ τα κουνούπια δε θα τολμήσουν λεπτό να εισβάλλουν στα ενδότερά σας. Αφήστε που δε χρειάζεται και ιδιαίτερο πότισμα.

Μέντα: Η μέντα πολύ συχνά χρησιμοποιείται και ως υλικό για τις εντομοαπωθητικές κρέμες, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι ένα από τα πιο απαραίτητα αντικουνουπικά φυτά που πρέπει να υπάρχουν στον κήπο σας.

Σιτρονέλλα: Άλλο ένα ακόμη φυτό το οποίο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία των πιο ισχυρών εντομοαπωθητικών κρεμών και λοσιών. Το μαγικό αυτό ταϊλανδέζο βότανο το μόνο που χρειάζεται για επιζήσει τον κήπο σας είναι… ήλιο. Μην ξεχνάτε να το ποτίζετε συχνά και από εκεί και πέρα πείτε τέλος στη… φαγούρα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

 

queen.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *