Καιρός:Ζέστη και αφρικανική σκόνη μέχρι την Δευτέρα .

91806743_10215965816474603_8676343600214179840_o

Εκτός της αναμενόμενης ανόδου της θερμοκρασίας, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας έως και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.Η αύξηση των συγκεντρώσεων θα ξεκινήσει από τα δυτικά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου, θα κορυφωθεί την Κυριακή και θα υποχωρήσει τη Δευτέρα σταδιακά από τα βόρεια.

 banner gia magazine2

Καλοκαιρία και ζέστη το Σάββατο

Καλός και ζεστός θα είναι ο καιρός σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες αραιές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις κατά τόπους θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο , στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως πρόσκαιρα στο εσωτερικό της Θεσσαλίας. Από τις απογευματινές ώρες οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν τη μεταφορά σκόνης στη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 23 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 23, στη Θεσσαλία από 5 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις και στο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί, με εντάσεις έως 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Κυριακή οι άνεμοι θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση. banner gia magazine2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Voucher 200 ευρώ για laptop, tablet: Ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς γίνονται οι αιτήσεις. 

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και κατά περιόδους στα θαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 8 έως 21 βαθμούς.

BANNER PALETTINO SALE

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *