Μητσοτάκης:Ανακοινωνόνται αύριο νέα μέτρα – Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ροδόπη

 

kyriakos-mitsotakis-se-tilediaskepsi-me-maska_0

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχουν διάρκεια ενός μήνα. Ποιες δραστηριότητες εξαιρούνται. “Στόχος μου είναι να αποφύγουμε γενικό lockdown” είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό. Προανήγγειλε και μέτρα ανακούφισης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που θα επηρεαστούν απ’ όσα θα ανακοινώσει.

Τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα ανακοινώσει αύριο Παρασκευή (30.10.2020) ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός τόνισε πως στόχος είναι να αποφύγουμε το γενικό lockdown.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό στο υπουργικό συμβούλιο ότι θα ανακοινώσει ο ίδιος τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος. Στο “κόκκινο”, στο επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη μπαίνουν πλέον Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη, όπου θα επιβληθεί lockdown.


ekptvseis palettino

                            Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!


«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» είπε στο υπουργικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας «η πίεση την οποία δέχεται το σύστημα υγείας είναι η μεγαλύτερη από ποτέ».

«Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών» πρόσθεσε. Όπως είπε «γνωρίζουμε πια από τις διαδικασίες ιχνηλάτησης ποιες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν πρόβλημα γρήγορης διασποράς του ιού και ποιες δεν προκαλούν τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, οπότε θα προσαρμόσουμε το σχέδιό μας για τον επόμενο μήνα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». «Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε.

Προανήγγειλε επίσης ότι τα οικονομικά υπουργεία επεξεργάζονται ήδη μέτρα ανακούφισης εργαζομένων και επιχειρήσεων που θα επηρεαστούν εκ των πραγμάτων περισσότερο από τα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει.

«Είμαστε ενδεχομένως 2 με 3 εβδομάδες πίσω από αυτό το οποίο βιώνουν οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες σήμερα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος προφανώς στη Γαλλία που ανακοίνωσε νέα μέτρα και lockdown τουλάχιστον ενός μήνα και τη Γερμανία που επίσης λαμβάνει νέα μέτρα.

Δείτε όλη την εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό 

 

newsit.gr

ekptvseis palettino

                            Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *