ΟΠΕΚΑ:Ξεκίνησαν οι πληρωμές , μάθετε ποιοί είναι οι δικαιούχοι.

opekaepidomapaidiou1923

Ξεκινήσε η πληρωμή του ΚΕΑ – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στους λογαριασμούς των δικαιούχων από τον ΟΠΕΚΑ. Η πληρωμή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ προγραμματίζεται για την τελευταία εργάσιμη ωστόσο, όπως συμβαίνει κάθε μήνα, τα χρήματα πιστώνονται μία μέρα νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News, έχει ξεκινήσει η πληρωμή για το ΚΕΑ – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα καθώς έχουν πιστωθεί τα μετρητά ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να πιστωθούν και τα χρήματα στις κάρτες prepaid.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει και η πληρωμή για το επίδομα ενοικίου και τα προνοιακά επιδόματα ενώ σε όσους δεν έχουν πιστωθεί ακόμα, αναμένεται να πληρωθούν τις επόμενες ώρες.

Όπως συμβαίνει πάντα η πληρωμή με το ΚΕΑ ξεκινά την προηγούμενη το απόγευμα. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, συνεπώς και το ΚΕΑ που μετονομάζεται σε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα πληρώνεται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα.

«Άστεγοι» ως ωφελούμενη ομάδα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος

Ως Ωφελούμενες Μονάδες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ορίζονται οι κάτωθι κατηγορίες:

α. Μονοπρόσωπο νοικοκυριό: κάθε ενήλικο άτομο, το οποίο διαμένει μόνο του σε κατοικία και δεν εμπίπτει στην κατηγορία ενηλίκων έως είκοσι πέντε (25) ετών, που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

ΚΕΑ

β. Πολυπρόσωπο νοικοκυριό: όλα τα άτομα, τα οποία διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Δύναται να απαρτίζεται και από φιλοξενούμενα άτομα ή φιλοξενούμενη οικογένεια, υπό την προϋπόθεση ότι η φιλοξενία έχει δηλωθεί στην τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Στο πολυπρόσωπο νοικοκυριό εντάσσονται και τα ενήλικα τέκνα έως είκοσι πέντε (25) ετών που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής τους.

γ. Άστεγοι: τα άτομα που διαβιούν στον δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ή των Κέντρων Κοινότητας ή κάνουν χρήση υπνωτηρίων, ξενώνων μεταβατικής φιλοξενίας και ξενώνων γυναικών θυμάτων βίας που λειτουργούν στους Δήμους, δύναται να είναι δικαιούχοι του προγράμματος.


ekptvseis palettino

                            Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!


Ως ανήλικα μέλη ορίζονται τα μέλη της ωφελούμενης μονάδας έως δεκαοκτώ (18) ετών.

Ως εισοδηματική ενίσχυση ορίζεται η διαφορά μεταξύ του εγγυημένου ποσού και του εισοδήματος, όπως αυτό υπολογίζεται στο πλαίσιο του Προγράμματος του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τους σκοπούς της επιλεξιμότητας, διαιρούμενου δια του αριθμού των μηνών που αυτό αφορά, δηλαδή δια του έξι (6).

Ως εγγυημένο ποσό ορίζεται το ποσό, που εγγυάται το πρόγραμμα για κάθε νοικοκυριό, ανάλογα με τον αριθμό και την ηλικία των μελών του, μετά και την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Ως κατώφλι εισοδήματος ορίζεται το εισοδηματικό κριτήριο για ένταξη στο Πρόγραμμα και ισούται με το εγγυημένο ποσό.

dikaiologitika.gr

Palettino – ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ VERDE F/W 2020-21 Γυναικεία τσάντα πλάτης Verde 16-0005838, από δερματίνη. Πληροφορίες : palettinoshop.gr Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 40 ευρώ!!!

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *