Προσοχή κίνδυνος! Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες -Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία; (Video)

 

salama ukkonen myrsky sää sade ilmastonmuutos

Καιρός: Ραγδαία μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες – Σε πλήρη ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία με καταιγίδες, λασποβροχές και πυκνές χιονοπτώσεις – Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα – Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι μετεωρολόγοι καθώς σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία τις επόμενες ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και πλημμυρικά φαινόμενα.Το νέο βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται ήδη πάνω από τη χώρααναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της τις επόμενες μέρες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης και από τα νοτιοδυτικά της χώρας εμφανίζει σημαντική μεταβολή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους και τις πυκνές χιονοπτώσεις.

Τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Σήμερα Τρίτη (5/2), τις απογευματινές ώρες τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται ότι για την Αττική, προβλέπονται ισχυρά φαινόμενα από απόψε το βράδυ έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Την Τετάρτη (6/2), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Πιερία, τις πρωινές ώρες την Πελοπόννησο, τα νησιά του Ιονίου (νοτίως της Κέρκυρας), την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα τη Χαλκιδική και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Την Πέμπτη (7/2), κατά διαστήματα τα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, καθώς και την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα.

Οι πολύ θυελλώδεις ανέμοι ανατολικών διευθύνσεων που η έντασή τους σήμερα φτάνει στα πελάγη τα 9 και 10 μποφόρ, θα εξασθενήσουν σταδιακά από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (6/2).

Οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές κατά τόπους:

Την Τρίτη (5/2) τις βραδινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς.

Την Τετάρτη (6/2) στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά – ημιορεινά της κεντρικής Στερεάς.

newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *