Τελευταία άρθρα
Home » Επικαιρότητα » Προσοχή ,τα ξημερώματα αλλάζει η ώρα! Mάθετε τον λόγο που συμβαίνει αυτό.
    

Προσοχή ,τα ξημερώματα αλλάζει η ώρα! Mάθετε τον λόγο που συμβαίνει αυτό.

Οκτώβριος 27, 2018 4:56 μμ Category: Επικαιρότητα A+ / A-

ora

Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς περνάμε επισήμως στο χειμερινό ωράριο.

Τα ξημερώματα της 29ης Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 04:00 πμ θα γυρίσουμε το ρολόι μία ώρα πίσω, άρα επισήμως θα είναι 03:00. Θετικό αποτέλεσμα βέβαια θα είναι η μία ώρα επιπλέον ύπνου που θα κερδίσουμε ενώ για τους περισσότερους στα αρνητικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι θα νυχτώνει νωρίτερα.

palettino

 Η ώρα αυτή θα διατηρηθεί έως τον Μάρτιο του 2019, οπότε και θα αλλάξει σε θερινή, την Κυριακή στις 25 Μαρτίου.

Η ιδέα να γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά στη διάρκεια του καλοκαιριού είχε προταθεί ήδη το 1784 από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο, όμως εφαρμόστηκε μόνο κατά την περίοδο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο πρώτος έλεγχος για το αν εξοικονομείται πράγματι ενέργεια με τη θερινή ώρα έγινε το 1970 από το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εξοικονομείται γύρω στο 1% σε σχέση με τη χρήση της χειμερινής ώρας.

Στην χώρα μας η ώρα αλλάζει ως εξής:

             Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

  Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Το μέτρο καταργήθηκε αλλά επανήλθε από την ενεργειακή κρίση του 1973.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettino

Προσοχή ,τα ξημερώματα αλλάζει η ώρα! Mάθετε τον λόγο που συμβαίνει αυτό. Reviewed by on . Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς περνάμε επισήμως στο χειμερινό ωράριο. Τα Μία ώρα πίσω θα πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018, καθώς περνάμε επισήμως στο χειμερινό ωράριο. Τα Rating: 0

Leave a Comment

scroll to top