Πώς βλέπει μια κόρη τον πατέρα της.

1

Οι γονείς είναι η πρώτη αγάπη στη ζωή των παιδιών. Αυτός ο σημαντικός δεσμός διδάσκει στο παιδί πώς να αγαπάει αλλά και να αγαπηθεί στο μέλλον. Κάποιοι από αυτούς τους δεσμούς, όπως είναι ο δεσμός της κόρης με τον πατέρα της, είναι ιδιαίτερα δυνατοί και μπορούν να καθορίσουν την μετέπειτα ζωή του παιδιού.

palettinoss17

Η σχέση του κοριτσιού με τον πατέρα της

Ένας πατέρας διδάσκει την κόρη του τη σχέση της με το αντίθετο φύλο. Η σχέση τους παίζει σημαντικό ρόλο στη συναισθηματική ωριμότητα του κοριτσιού. Ο Φρόιντ πίστευε ότι αυτός ο δεσμός είναι επίσης ουσιαστικός για τον ερωτικό προσανατολισμό του παιδιού κατά την ενηλικίωση.

Όταν η κόρη βλέπει τον πατέρα της να αγαπάει τη μαμά της, σχετίζεται με αυτό και θέλει και η ίδια να κερδίσει την προσοχή του. Αργότερα στη ζωή της, θα ψάξει και η ίδια για έναν άντρα που θα έχει παρόμοια θετικά χαρακτηριστικά με τον μπαμπά της.


Τι θέλει ένα κορίτσι από τον πατέρα της;

Το κορίτσι θέλει να το αγαπάνε και να το εκτιμούν. Θέλει ο πατέρας της να παρατηρεί τις επιτυχίες στη ζωή της, τα ταλέντα και τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή της. Θέλει τον έπαινό του. Κάθε κορίτσι θέλει να είναι η πριγκίπισσα του μπαμπά της.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν μπαμπά να ανταποκρίνεται σε αυτή την ανάγκη. Πρέπει να την εκτιμά, να της λέει ότι είναι όμορφη και να της δίνει συγχαρητήρια για τις καλές της επιδόσεις. Είναι βλαβερό αλλά και ντροπιαστικό για ένα κορίτσι να ακούει τον πατέρα της να ασκεί κριτική για τη φυσική της εμφάνιση ή για κάποια αποτυχία της.

Πώς βλέπει η κόρη τον πατέρα της;

Ο πατέρας είναι το πρώτο σημείο αναφοράς του παιδιού για τους άνδρες. Ο ίδιος αντιπροσωπεύει τον τρόπο που ένας άνδρας πρέπει να αντιδράει και να της συμπεριφέρεται. Αν ο μπαμπάς της είναι καλός, ευγενικός και τη μεταχειρίζεται σωστά, τότε το πιο πιθανό είναι να ψάξει αυτό το είδος του άντρα όταν γίνει ενήλικη. Επίσης ισχύει το αντίθετο. Αν ο γονιός της είναι επιθετικός, αυταρχικός ή ανειλικρινής, τότε με ένα τέτοιο είδος άντρα θα κάνει αργότερα σχέση.
Ένα κορίτσι θαυμάζει τον πατέρα της. Είναι δυνατός και προστατευτικός. Τη φροντίζει.
Είναι καθήκον του μπαμπά να βοηθάει την κόρη του να ωριμάσει και να δημιουργήσει τη δικιά της ταυτότητα.

    palettinoss17

Για να γίνει αυτό, πρέπει ο μπαμπάς της να την αγαπάει άνευ όρων. Φράσεις του τύπου «Δε σε συμπαθώ πια επειδή είπες…» ή «Δε σε συμπαθώ πια επειδή δεν έχεις καλούς βαθμούς», είναι καταστροφικές για το παιδί. Θα έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και θα νιώθει ανασφάλεια. Θα αρχίσει να πιστεύει ότι δεν την αγαπάνε επειδή είναι κακή.

Αν ο πατέρας είναι αυταρχικός, τότε η κόρη μπορεί να καταλάβει ότι πρέπει να υποκύπτει στους άνδρες. Ένας μπαμπάς θα πρέπει να αποφασίζει ποιες αποφάσεις πρέπει να παίρνει για την κόρη του αλλά θα πρέπει να αφήνει την ίδια να παίρνει τις μεγάλες αποφάσεις. Αυτό τη βοηθάει να ωριμάσει και να μάθει τις αρνητικές συνέπειες μιας κακής απόφασης.
Από την άλλη, αν την αφήσει να κάνει ό,τι θέλει, θα την κάνει εκμεταλλεύτρια. Γι’ αυτό ο γονιός πρέπει να θέτει και κάποια όρια.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio

Γι’ αυτό, μπαμπά, να μεταχειρίζεσαι την κόρη σου με σεβασμό. Να την αγαπάς. Να την εμπιστεύεσαι. Στο κάτω-κάτω θα της διδάξεις τις ικανότητες για να έχει μια ευτυχισμένη και επιτυχημένη ζωή και αυτά είναι τα πράγματα που θα θυμάται από εσένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ :Η Αθήνα σε timelapse: Υπέροχα πλάνα από τα πιο τουριστικά σημεία και αρχαία μνημεία της πόλης.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *