Τελευταία άρθρα
Home » Health & Fitness » ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Το κρασί εκτός από καλό για την καρδιά είναι καλό και για την κατάθλιψη!!
    

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Το κρασί εκτός από καλό για την καρδιά είναι καλό και για την κατάθλιψη!!

Μερικά ποτηράκια κρασί την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν κατά ένα τρίτο τον  κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.Σύμφωνα με Ισπανούς επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Ναβάρα στην Παμπλόνα, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, και ειδικότερα κρασιού, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο κατάθλιψης.
Όσοι καταναλώνουν απ δύο έως επτά μικρά ποτηράκια κρασιού την εβδομάδα, έχουν 32% λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από κατάθλιψη, συγκριτικά με όσους δν πίνουν ποτέ αλκοόλ.

Στην έρευνα, που μελετούσε τη σχέση της μεσογειακής διατροφής με τν κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, συμμετείχαν 5.505 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 55 έως 80 ετών στην Ισπανία.
Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν έπασχε από κατάθλιψη όταν ξεκίνησε η έρευνα.

Μετά από περίοδο μελέτης της συμπεριφοράς και της υγείας τους για περίπου επτά χρόνια, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι 443 είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, εκείνοι που έπιναν κατά μέσο όρο κάθε μέρα 5-15 γραμμάρια αλκοόλ, είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη, συγκριτικά με όσους δεν έπιναν καθόλου.
Τα αποτελέσματα της μελέτης τους δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο BMC Medicine.

 

omg.yahoo.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;;; Το κρασί εκτός από καλό για την καρδιά είναι καλό και για την κατάθλιψη!! Reviewed by on . Μερικά ποτηράκια κρασί την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν κατά ένα τρίτο τον  κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.Σύμφωνα με Ισπανούς επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Μερικά ποτηράκια κρασί την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν κατά ένα τρίτο τον  κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.Σύμφωνα με Ισπανούς επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Rating:
scroll to top