Άνδρας: Kαιρός για ανανέωση στην γκαρνταρόμπα , αλλά όχι για έξοδα.

Αν δεν θέλεις να καταθέσεις τα ευρώ σου στα καταστήματα ρούχων αλλά χρειάζεσαι μια μικρή ενδυματολογική αλλαγή, αυτά τα tips θα σε σώσουν.

αλήθεια είναι πως οι οικονομικές αλυσίδες καταστημάτων έχουν πλέον τόσο φθηνές επιλογές που όλο και κάτι θα μπορέσεις να αγοράσεις για να κάνεις mini στιλιστική αναβάθμιση εν όψει καλοκαιριού. Από την άλλη όμως, μπορεί να θεωρείς πως δεν χρειάζεσαι νέα ρούχα και αξεσουάρ, αλλά ένα μικρό update στα ήδη υπάρχοντα. Αν βρίσκεσαι σε τέτοιο mood, άνοιξε την ντουλάπα σου και δες ποια είναι τα κομμάτια που μπορούν να αποκτήσουν δεύτερη ζωή με σχεδόν μηδενικό budget.

 

Καινούργια t-shirt

Πως: χτυπώντας μια στάμπα

Φυσικά και υπάρχουν αμέτρητα μαγαζιά online και offline απ’ όπου μπορείς να ανανεώσεις την συλλογή με τα cool t-shirt σου. Ένα από αυτά, όμως, είναι και το σπίτι σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σίδερο, ένας εκτυπωτής και ειδικό χαρτί για ύφασμα, το οποίο πωλείται σε όλα τα μαγαζιά με αναλώσιμα. Με το κλασικό σιδερότυπο (που ίσως θα θυμάσαι από τα νιάτα σου, αν μεγάλωσες στα 80’s) μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου στάμπες πάνω στα μονόχρωμα t-shirt που έχεις βαρεθεί, τα οποία θα γίνουν μοναδικά, με το δικό σου μήνυμα και θα έχουν μια υπέροχη old-school αισθητική. Τυπώνεις το σχέδιο σου επάνω στο χαρτί, το σιδερώνεις ανάποδα και το ολοκαίνουργιο t-shirt σου είναι έτοιμο.

 

Καινούργια παπούτσια

Πως: αλλάζοντας τα κορδόνια

Καινούργια κορδόνια μπορεί όντως να σημαίνει καινούργια παπούτσια, ειδικά αν μιλάμε για ένα συμβατικό ζευγάρι το οποίο πρόκειται να πάρει νέα, funky τροπή με ένα ζευγάρι κορδόνια σε έντονο χρώμα.  Ένα ζευγάρι λευκά ή μαύρα sneakers αποκτά pop προεκτάσεις με ένα ζευγάρι φλούο κορδόνια, ενώ ένα σοβαρό ζευγάρι δερμάτινα brogues ή cap-toes μπορεί να δείχνει ολοκαίνουργιο και εντελώς μοντέρνο με προσθήκη ζωηρών κορδονιών που μπορείς να αλλάζεις ανάλογα με το υπόλοιπο outfit σου. Για να μην πούμε για το πόσο stylish δείχνει εκείνος που προσέχει στην εμφάνισή του τέτοιες μικρές αλλά καίριες λεπτομέρειες.

 

 

Καινούργια σακάκια

Πως: αλλάζοντας τα κουμπιά

Τα μικρά, ύπουλα κουμπιά που κοσμούν τα σακάκια σου και τα πουκάμισά σου συχνά είναι “όλα τα λεφτά” επάνω σε ένα ρούχο και μπορούν, ανάλογα με την ποιότητά τους, να το κάνουν να φαίνεται ακριβό και περιποιημένο ή να προδώσουν την φτηνή καταγωγή του. Ήρθε η ώρα να παρέμβεις επάνω στα ήδη υπάρχοντα ρούχα σου και να αλλάξεις τα κουμπιά που δεν σου αρέσουν ή τα έχει βαρεθεί. Αν λοιπόν το jacket που αγόρασες πέρσι στις προσφορές τώρα σου φαίνεται φτηνό και εν μέρει ευθύνονται τα πλαστικά κουμπιά του για αυτό, δοκίμασε να τα αλλάξεις με ένα ζευγάρι ξύλινα, μεταλλικά ή δερμάτινα. Η διαφορά θα είναι δραματική.

 

Καινούργιο ρολόι

Πως: αλλάζοντας λουράκι

Τι ώρα είναι; Ώρα να αλλάξεις ρολόι. Τα ρολόγια σαφώς δεν συγκατελέγονται στις οικονομικές αγορές που μπορεί κανείς να κάνει κάθε τόσο, τα λουράκια, όμως, ναι. Ειδικά το καλοκαίρι, ένας εξαιρετικά εύκολος τρόπος να αλλάξεις το στιλ σου είναι να μεταμορφώσεις αυτό που κοσμεί τον καρπό σου. Αν το ρολόι σου έχει σοβαρό δερμάτινο λουρί, μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του, δηλαδή υφασμάτινο λουρί σε λευκό, μπεζ, χακί ή έντονο χρώμα, ενώ οι πιο fun επιλογές, όπως φλούο καουτσούκ είναι και αυτές στη διάθεσή σου. Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι, αρκεί να μην βαριέσαι να τα αλλάζεις.

 

Καινούργιες βερμούδες και παντελόνια

Πως: βάφοντας τα

Η βαφή ρούχων είναι και η πιο επίφοβη, διότι αν κάτι δεν πάει καλά στη διαδικασία το ρούχο έχει καταστραφεί. Αν όμως έχεις μια σειρά από βαμβακερά ρούχα που ούτως ή άλλως είναι στα τελευταία τους, είναι μια εξαιρετική λύση για να τους δώσεις νέα πνοή. Οι βαφές ρούχων που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι υδατοδιαλυτές και εύκολες στη χρήση, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσεις επακριβώς τις οδηγίες και τις αναλογίες. Και αν δεν πετύχει η βαφή τέλεια, δεν πειράζει, το αποτέλεσμα θα μοιάζει παλιακό και χειροποίητο – ό,τι πιο χύμα και cool, δηλαδή, για ρούχα παραλίας. Αρκεί τα ρούχα – πειραματόζωα να μην είναι τα αγαπημένα σου.

 

Καινούργιο κοστούμι

Πως: πηγαίνοντας στον ράφτη

Αξίζει να αφιερώσεις κάποια στιγμή 15 λεπτά για να δοκιμάσεις όλα τα ρούχα στην ντουλάπα σου. Πόσα από αυτά σου κάνουν; Στοίχημα πως σχεδόν τα μισά θα είναι ρούχα που σου έκαναν σε μια άλλη ζωή, μιας που το σώμα μας αλλάζει κάθε τόσο σημαντικά. Αυτά τα ρούχα, ειδικά εκείνα που σου είναι φαρδιά, βάλτα επιτόπου σε μια σακούλα και πήγαινέ τα σε έναν ράφτη που εμπιστεύεσαι, ο οποίος θα σου πάρει τα μέτρα σου και θα φέρει τα ξεχασμένα κομμάτια στο μέγεθός σου. Αν μιλάμε μόνο για φαρδιά t-shirt, το κέρδος είναι μικρό, αν όμως μιλάμε για πολλά πουκάμισα ή ένα παλιό κοστούμι, το όφελος είναι τεράστιο. Φρόντισε μόνο να μην ξαναπαχύνεις.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο:http://shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *