Έρχεται η κακοκαιρία «Ιανός»: Ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι.Πώς θα επηρεάσει την Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.(Video)

 

meteo
Photo:Καιρός & Ραντάρ

Σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ, η μεταβολή του καιρού θα φέρει καταιγίδες και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα επηρεάσει συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και με διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα άλλων φορέων, η ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου (βλ. δορυφορική εικόνα) αναμένεται βαθμιαία να ενισχυθεί σημαντικά, δημιουργώντας την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ», η οποία θα επηρεάσει τη χώρα μας από την Πέμπτη 17/09.
Κύρια χαρακτηριστικά του ΙΑΝΟΥ θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, οι  καταιγίδες κατά τόπους και οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι, ιδιαίτερα σε θαλάσσια τμήματα, όπου ενδέχεται να φτάσουν σε επίπεδα θύελλας.
Σχετικά με τον Μεσογειακό Κυκλώνα, το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει:

• Λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές, και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής (βρίσκεται πάνω από θάλασσα), δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα 4 επικρατέστερα σενάρια σχετικά την τροχιά που θα ακολουθήσει το κέντρο του βαρομετρικού χαμηλού έως τις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19/09.

• Δεν είναι ακόμα σαφές αν ο ΙΑΝΟΣ θα αποκτήσει τροπικά χαρακτηριστικά και αν θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να χαρακτηριστεί Μεσογειακός Κυκλώνας (διεθνώς γνωστά βαρομετρικά χαμηλά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes), κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.


ekptvseis palettino

                   Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!


Πώς θα επηρεάσει την Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη

Επικίνδυνος για αρκετές περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να είναι ο «Μεσογειακός Κυκλώνας» που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στην Αντιγόνη Ανδρεάκη ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως είπε, το φαινόμενο θα είναι επικίνδυνο για περιοχές της δυτικής Ελλάδας, με πολλές βροχές και ισχυρούς ανέμους.

«Θα έχουμε κακοκαιρία τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στη δυτική Ελλάδα και τα Επτάνησα, με βροχές και δυνατούς ανέμους που μπορεί να ξεπεράσουν τα 10 μποφόρ. Θα επηρεάσει την Πελοπόννησο με καταρρακτώδης βροχές. Θα φτάσει στις Κυκλάδες το Σάββατο και στη βόρεια Κρήτη και μέχρι το βράδυ θα επηρεάσει όλο το νησί αλλά έχοντας πια εξασθενήσει. Θα σημειωθούν άνεμοι και βροχοπτώσεις όχι όμως με μεγάλη ένταση. Σε τμήματα της νοτιοδυτικής Ελλάδας τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναούτογλου.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, αύριο τα προγνωστικά στοιχεία θα «δώσουν» πιο ακριβή στοιχεία για τη δυναμική του «Μεσογειακού Κυκλώνα».

Palettino ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ANEKKE 2020 . Καθημερινή τσάντα Anekke AN30714-10 χαρτοφύλακας,θήκη laptop 17″. Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *