Αγαπημένοι προορισμοί για την 28η Οκτωβρίου στην Ελλάδα

Αφού τα ταξίδια τα αγαπάμε. Να μην κάνουμε ένα αφιέρωμα στους φθινοπωρινούς προορισμούς; Μεγάλη ευκαιρία η 28η Οκτωβρίου. Όσοι μπορέσουν να πάρουν άδεια τη Δευτέρα θα το κάνουν τετραήμερο. Κάποιες επιλογές πιο κοντινές και κάποιες πιο μακρινές. Τα λέμε νωρίτερα για να σας γλυκάνουμε και να προλάβετε να κλείσετε. Καλή παρέα να υπάρχει και τον προορισμό θα τον βρούμε.

ΥΔΡΑ

 
Περπατήστε στα σοκάκια και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από το Καμίνι. Βάλτε σημάδι το κίτρινο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας στην προκυµαία και από εκεί ξεκινήστε για τον Προφήτη Ηλία. Το νησί έχει αρχοντιά και αέρα κοσμοπολίτικο. Τα αυτοκίνητα λείπουν και τη θέση τους δίνουν στις άμαξες. Μία άλλη εποχή σας καλεί να την γνωρίσετε.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

 
Ταξίδι στα Γιάννενα ή ταξίδι στη λίμνη των ονείρων. Οι μύθοι, οι θρύλοι και τα νερά της Παμβώτιδας. Όλη η ζωή ξετυλίγεται γύρω από την ακτογραμμή. Τα φώτα της προκυμαίας αντανακλούν στη λίμνη και εσείς κάνετε βόλτα πιασμένοι από το χέρι. Το σύγχρονο πλέκεται με το παραδοσιακό. Ζητήστε από έναν ντόπιο να σας αφηγηθεί την ιστορία της κυρά Φρωσύνης, ακόμα κι αν την ξέρετε.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

 
Μία πόλη σταθμός. Απότομες και κατάφυτες πλαγιές, ορμητικά νερά, χιονοδρομικό, ο οδοντωτός, ο οικισμός της Ζαρούχλας, η μονή της Αγίας Λαύρας και φυσικά οι πηγές του ”αθάνατου νερού”. Να φάτε σπιτικό ρυζόγαλο και γαλακτομπούρεκο με πλούσια κρέμα για να πάρετε δυνάμεις πριν διασχίσετε το πανέμορφο φαράγγι του Βουραϊκού.

ΜΑΝΗ

 
Η Λακωνική Μάνη είναι μαγική. Πέτρα, ήλιος και θάλασσα. Ένας κόσμος διαφορετικός. Άγριος και απρόσιτος ενώ συνάμα ευπρόσδεκτος και γοητευτικός. Αρεόπολη, Λιμένι, Γερολιμένας, Ανω Οίτυλο, το σπήλαιο του Δυρού και η Βάθεια. Στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης θα συναντήσετε το ακρωτήριο Ταίναρο. Φτάνοντας στο φάρο έχετε πάρει γεύση από τον παράδεισο.

ΑΡΑΧΩΒΑ

 
Έστω και μία φορά θα πρέπει να βρεθείς στο πιο κοσμικό χωρίο της Ελλάδας. Ο Οκτώβριος είναι ο καταλληλότερος μήνας λόγω κόσμου. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Παρνασσού, σε υψόμετρο 940 μέτρων ανάμεσα στις προομηρικές πόλεις Ανεμώρεια και Κυπάρισσο. Η Αράχωβα ή Πετρίτης, όπως λεγόταν παλιά, αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια το πρώτο σε προτιμήσεις χειμερινό θέρετρο των Ελλήνων.

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

 
Στο κέντρο του Νομού Ευρυτανίας, στη νοτιοδυτική πλευρά του όρους Βελούχι και σε υψόμετρο 960 μέτρα, βρίσκεται το Καρπενήσι, μια πόλη 6.600 περίπου κατοίκων, μέσα στα έλατα, σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, που βρίσκεται στην εύφορη κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού. Κάντε βόλτα στην Ποταμιά, στο Μικρό και στο Μεγάλο Χωριό, στα Φιδάκια, στη λίμνη Κρεμαστών, στο Βούτυρο, στη Μονή Προυσού (μαγευτική διαδρομή) και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στους Κορυσχάδες.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

 
Η αρχόντισσα της λίμνης σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Τα πάντα διαδραματίζονται γύρω της. Η λίμνη της Καστοριάς, γνωστή και ως λίμνη Ορεστιάδα, αποτελεί στολίδι της ευρύτερης περιοχής. Η έκτασή της είναι περίπου 28 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος της περίπου 9,5 μέτρα. Στο ανατολικό άκρο της χερσονήσου που εισχωρεί στη λίμνη και σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη, βρίσκεται η Μονή της Παναγίας τη Μαυριώτισσας.

ΚΕΡΚΥΡΑ

 
Η Κέρκυρα βρίσκεται στα βόρεια του Ιονίου πελάγους. Το όνομά της προέρχεται από το όνομα της νύμφης Κορκύρας, που σύμφωνα με το μύθο, έμενε στο νησί. Ήταν για χρόνια υπό την κυριαρχία της Βενετίας και πέρασε στα χέρια της Αγγλικής αυτοκρατορίας μετά τους ναπολεόντιους πολέμους. Προσαρτήθηκε στην Ελλάδα το 1864. Η παλιά πόλη είναι υπέροχη για αυτό μία βόλτα στα στενά της θα σας αποζημιώσει.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

 
Αν αναζητάτε τοπία με φυσική ομορφιά τότε η λίμνη Πλαστήρα θα γίνει ο αγαπημένος σας προορισμός. Παρόλο που είναι τεχνητή, έχει αφομοιωθεί πλήρως από το φυσικό περιβάλλον, που την αγκαλιάζει με πυκνά δάση από έλατα και καστανιές και με άλλα 650 είδη και υποείδη χλωρίδας καθώς και με 67 είδη πανίδας. Τι θα φάτε; Οι χωριάτικες πίτες είναι λαχταριστές σας το εγγυόμαστε. Τηγανιά, πρασοσέλινο αλλά και ψητές πέστροφες. Να δοκιμάσετε και ρετσέλι, το τοπικό γλυκό του κουταλιού.

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

 
Η μαγευτική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς στέκεται πάνω στη θάλασσα δημιουργώντας μία αίσθηση ονείρου. Το κάστρο έχει μόνο πλακόστρωτα σοκάκια οπότε ξέχασε τα τακούνια, αν θέλεις να απολαύσεις τις βόλτες. Μην ξεχάσεις να σταθείς στο σπίτι του Γιάννη Ρίτσου για να καταλάβεις την πηγή της έμπνευσής του. Η Παναγία η Χρυσαφίτισσα έχει και αυτή τη δική της ξεχωριστή ιστορία, όπως όλα όσα θα συναντήσεις μέσα στο κάστρο. Η εικόνα της σύμφωνα με την παράδοση, πέταξε από τα Χρύσαφα της Σπάρτης και προσγειώθηκε στο σημείο όπου είναι σήμερα το παρεκκλήσι με το πηγάδι. Εννοείται πως θα δοκιμάσετε κάθε λογής πίτα με χειροποίητο φύλλο, ψημένες σε ξυλόφουρνο.
ladylike.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *