Αυτές είναι οι 7 τροφές πλούσιες σε ασβέστιο που καίνε εύκολα το λίπος!

2498837Ενα ποτήρι γάλα, ένα γιαούρτι ή ένα μεγάλο κομμάτι τυρί δεν είναι οι μοναδικές πηγές ασβεστίου για τον οργανισμό. Υπάρχουν τροφές που έχουν συντριπτικά υψηλότερη περιεκτικότητα σε αυτό το πολύτιμο μέταλλο.

palettinoss17

To ασβέστιο είναι απαραίτητο για την υγεία των δοντιών και των οστών, βοηθά στην πήξη του αίματος και στην απορρόφηση της βιταμίνης B12, ελέγχει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και τις συσπάσεις του καρδιακού μυός, είναι καθοριστικός παράγοντας για την μετάδοση μηνυμάτων μεταξύ των νεύρων στο νευρικό σύστημα και στη σύνθεση και έκκριση ορμονών και ενζύμων. Υπάρχουν τροφές που μπορούν να προσφέρουν στον οργανισμό μια αρκετά μεγάλη δόση ασβεστίου και παράλληλα να «βάλουν φωτιά» στο μεταβολισμό μας, βοηθώντας στην καύση του λίπους. Ποιες είναι αυτές;

1) Σπόροι σησαμιού: Ενα superfood που δίνει ξεχωριστή γεύση σε πολλά πιάτα και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Πλούσια πηγή ωμέγα-6 λιπαρών οξέων με αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

2) Ταχίνι: Μια τροφή πλούσια σε ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο που βοηθά σημαντικά στην καύση του λίπους. Το ταχίνι είναι ένα από τα κύρια συστατικά του λαχταριστού χούμους (φτιάχνεται από ρεβίθια, ταχίνι και χυμό λεμονιού) που μπορείτε να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας, αν δεν θέλετε να το τρώτε μόνο του.

3) Λαχανίδα: Φτωχή σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες Α, Β6 και C. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και φυτικών ινών και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

 4) Νεροκάρδαμο: Ανήκει στα σταυρανδή λαχανικά (μαζί με το μπρόκολο, το λάχανο, τα ραπανάκια, τη ρόκα και το κουνουπίδι) και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και βιταμίνες.

Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio

5)Αμύγδαλα: Πλούσια πηγή ασβεστίου. Πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Με την αντιοξειδωτική τους δράση προστατεύουν τον οργανισμό και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην καύση του λίπους.

6) Σπανάκι: Μια από τις πλουσιότερες πηγές ασβεστίου και σιδήρου για τον οργανισμό. Mειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

7) Πορτοκάλι: Πολύτιμη πηγή ασβεστίου, βιταμίνης A, B1 και C για τον οργανισμό μας. Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και με τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

bovary.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *