Αυτοί είναι οι κανόνες που πρέπει να τηρείς για να αποφύγεις την καλοκαιρινή ακμή

57b44e641dc5241f2c8b4b60-696x435

 Η ακμή είναι ένας από τους εφιάλτες της επιδερμίδας μας όλο το χρόνο, παρ’ όλα αυτά, το καλοκαίρι μπορεί να επιδεινωθεί. Το ζήτημα σε κάθε περίπτωση βέβαια, είναι α) να δούμε τι λάθη κάνουμε που μπορούν να προκαλούν την εμφάνισή της,  β) πώς μπορούμε να τα προλάβουμε και γ) να μην αφήσουμε για κανένα λόγο να χαλάσει η διάθεσή μας. Αυτό το τελευταίο είναι στο χέρι σου, για τα δύο πρώτα, παρακάτω θα βρεις τους κανόνες που πρέπει να τηρείς για να την αποφύγεις.
palettinoss17

Να φοράς αντηλιακό

Ανεξάρτητα από τον τύπο επιδερμίδας, το φύλο, την ηλικία, τις καιρικές συνθήκες, το αντηλικό είναι ο πρώτος και βασικότερος κανόνας. Φυσικά, δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε πως θα πρέπει να αποφύγεις την άσκοπη έκθεση στον ήλιο!

Να φοράς το σωστό αντηλιακό

Αν έχεις ακνεϊκή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, προτίμησε αντηλιακά ειδικά σχεδιασμένα για ακνεϊκά δέρματα, ενώ παράλληλα προσπάθησε να αποφύγεις να χρησιμοποιείς αντηλιακά με λιπαρή σύσταση.

Δώσε προσοχή στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείς

Όπως επισημαίνουν αρκετοί δερματολόγοι, όλα τα συστατικά που περιέχονται στα σαμπουάν, στα αφρόλουτρα, στις κρέμες, αλλά και στα serums δεν ενδείκνυνται για όλες τις επιδερμίδες, πόσο μάλλον για τις ακνεϊκές μιας και ευθύνονται για το φράξιμο των πόρων.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Κάνε ένα διάλειμμα από το μακιγιάζ

Ο συνδυασμός ζέστης, λιπαρής επιδερμίδας και μακιγιάζ τις περισσότερες φορές έχει ως αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι της επιδερμίδας. Γι’ αυτό το λόγο, κάνε ένα break από το καθημερινό μακιγιάζ και θα δεις τη διαφορά.

Πες «ναι» στον τακτικό καθαρισμό με ήπια προϊόντα

Φρόντισε να καθαρίζεις την επιδερμίδα του πρόσωπου αλλά και του σώματός σου σε τακτική βάση  με ήπια προϊόντα που αφαιρούν τους ρύπους, το σμήγμα, τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα και αποτρέπουν τα σπυράκια από το να εμφανιστούν.

Απόφυγε το ντους με ζεστό νερό

Το ντους με ζεστό νερό μπορεί να αφυδατώσει ακόμη πιο πολύ την επιδερμίδα και να κάνει χειρότερη την εμφάνιση ακμής στο σώμα ή το πρόσωπό σου. Γι αυτό το λόγο, προτίμησε να κάνεις μπάνιο με νερό  σε δροσερή θερμοκρασία, ιδανική για το δέρμα σου.

Σε κάθε περίπτωση αν δεις πως η ακμή στην επιδερμίδα σου επιδεινώνεται με την έκθεσή σου στον ήλιο, μη διστάσεις να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου.

 

ladylike.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *