Αυτός ο Σουηδός έχει «γράψει» 2,7 εκατομμύρια άρθρα της Wikipedia!

Εάν η συγγραφή 10.000 άρθρων ημερησίως σας φαίνεται ένα νούμερο πέρα από κάθε φαντασία, ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τον Σουηδό Sverker Johansson. Τον καθηγητή φυσικής και πολιτικό μηχανικό με πτυχία στη Γλωσσολογία, τα Oικονομικά και την Mοριακή Φυσική ο οποίος, όπως δήλωσε στη Wall Street Journal, έχει αναπτύξει ένα σύστημα αυτόματης γραφής -γνωστό και ως bot- που βρίσκεται πίσω από 2,7 εκατομμύρια άρθρα της Wikipedia. Δηλαδή το 8,5% του συνολικού περιεχομένου της. Όπως εξηγεί ο Johansson το σύστημα που ανέπτυξε, ονόματι Lsjbot, μέσω αλγορίθμου, τραβά πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, τις οποίες μετέπειτα συνθέτει σε ένα κατανοητό κείμενο.

perierga.gr - Αυτός ο Σουηδός έχει "γράψει" 2,7 εκατομμύρια άρθρα της Wikipedia!

Να σημειωθεί ότι ένας μεγάλος αριθμός άρθρων του αφορούν στην ταξινόμηση εντόμων ή σε μικρές πόλεις των Φιλιππίνων καθότι η γυναίκα του κατάγεται από εκεί. Όπως αναφέρει το Popular Science, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα bot για τη συγγραφή κειμένων, αφού ήδη μεγάλες αίθουσες σύνταξης χρησιμοποιούν παρόμοιες τεχνολογίες για να μεταδίδουν ακαριαία, έκτακτα γεγονότα, όμως αρκετοί συγγραφείς της Wikipedia αντιδρούν αρνητικά στην ιδέα του Johansson. O ίδιος, πάντως υπερασπίζεται το κατόρθωμά του λέγοντας ότι τα άρθρα του είναι πάντα ακριβή. Δείτε τον στο παρακάτω βίντεο.

 

perierga.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *