Αυτό είναι το νέο αγαπηµένο fitness trend των γυναικών!

«Μα γιατί τόσος χαμός με αυτή τη… Zumba;», αναρωτιέστε. Μάλλον, επειδή καταφέρνει να συνδυάσει τη γυμναστική και το κάψιμο των θερμίδων με… την απόλυτη εκτόνωση!

Η Zumba® είναι ένα κράµα από λάτιν ρυθµούς, εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήµατα που τελικά δηµιουργούν ένα δυναµικό χορευτικό πρόγραµµα fitness. Έχει λίγο από σάλσα, µερένγκε, ρέγκετον, σάµπα, χιπ-χοπ, τσα τσα, φλαµένκο αλλά και χορό της κοιλιάς! Γι αυτό και είναι τόσο διασκεδαστική και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Τι θα λέγατε, λοιπόν, αν ανακαλύπταμε κάποια από τα… μυστικά της που θα μας φέρουν πιο κοντά της;

  

Ποιο µέρος του σώµατος γυµνάζει περισσότερο;

To πρόγραµµα ρουτίνας περιλαµβάνει εύκολα βήµατα και χορευτικές κινήσεις σε αργό και γρήγορο ρυθµό εναλλακτικά που στοχεύουν στο σµίλεµα όλου του σώµατος. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του προγράµµατος γυµνάζονται ιδιαίτερα περιοχές όπως οι γλουτοί, τα πόδια, τα χέρια, ο κορµός και οι κοιλιακοί, ενώ βελτιώνεται και η καρδιακή λειτουργία.

  

Πού πρέπει να απευθυνθώ;

Πλέον η Zumba® διδάσκεται σε πολλά γυµναστήρια, καθώς και σε αρκετές σχολές χορού, εποµένως δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιο τµήµα.

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Η Zumba® είναι µια γυµναστική κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Μάλιστα υπάρχουν και εξειδικευµένα προγράµµατα, όπως Zumba για παιδιά (Zumbatomic), καθώς και για µεγαλύτερες ηλικίες (Zumba gold).

 

Πότε πρέπει να την αποφεύγω;

Αν υποφέρετε από παλαιότερους τραυµατισµούς ή από κάποιο σοβαρό πρόβληµα υγείας, καλό είναι να µην κάνετε Zumba® και, σε κάθε περίπτωση, πριν ξεκινήσετε συµβουλευτείτε τον γιατρό σας. Ό,τι δηλαδή ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκγύµνασης.

 

Μπορώ να κάνω όλο το χρόνο;

Ναι. Η Zumba® γίνεται άνετα χειµώνα – καλοκαίρι, αφού διδάσκεται σε κατάλληλα οργανωµένους χώρους.

 

Είναι ακριβή; 

Η τιµή των µαθηµάτων εξαρτάται από το γυµναστήριο ή τη σχολή χορού στην οποία θα εγγραφείτε, όµως γενικά δεν πρόκειται για ακριβό σπορ. Εξάλλου τα µαθήµατα είναι κατά βάση οµαδικά και συνεπώς φθηνότερα. Πόσες φορές την εβδοµάδα πρέπει να κάνω για να δω αποτέλεσµα; δύο-τρεις φορές είναι ένας καλός αριθµός για να µένετε σε φόρµα και να δείτε το σώµα σας να αλλάζει προς το καλύτερο.

 

Τι άλλο προσφέρει εκτός από εκγύµναση;

Το καλό µε τη Zumba® είναι ότι, εκτός του ότι µας βοηθάει να γυµναστούµε και να κάψουµε θερµίδες, παράλληλα ανεβάζει την ψυχολογία µας προσφέροντας διασκέδαση και απίστευτη ενέργεια! Έτσι αναδεικνύεται σε σπουδαίο σύµµαχο για το µυαλό, το σώµα αλλά και την ψυχή µας!

 

Αυτό το γνωρίζατε; 

Ο γυµναστής Beto Perez εµπνεύστηκε τυχαία τη Zumba® στην Κολοµβία στα µέσα του 1990, όταν µια µέρα µπαίνοντας στην τάξη συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει τη µουσική του αερόµπικ και ότι η µοναδική του λύση ήταν οι κασέτες µε latin µουσική που είχε στο αυτοκίνητό του.

* Με τη συνεργασία της Χρύσας Φραγκοπούλου, πρώτης πιστοποιηµένης Zumba fitness instructor για την Ελλάδα (από το 2008), www.zumba.comwww.zumba-greece.gr.

fthis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *