Αυτό το ζευγάρι είναι η πραγματική εκδοχή της ταινίας Το Ημερολόγιο

Η Lilian και ο William Wilson έμειναν παντρεμένοι για 73 χρόνια. Πέθαναν και οι δύο την ίδια μέρα, με 5 λεπτά διαφορά.
Κι εμείς οι ίδιες δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι τα γεγονότα ταυτίζονται τόσο πολύ μεταξύ τους, αλλά-κι όμως- έχει συμβεί. Για την ακρίβεια, η ιστορία είναι η εξής:

Γνωρίστηκαν όταν ηταν έφηβοι, στο σχολείο, έκαναν σχέση και το 1941 παντρεύτηκαν στο Κεντάκι παρόλο που κανένας από τους δύο δεν είχε τις ευχές των γονιών του, όπως εξομολογείται ο γιος τους Doug.

Τότε, όμως, ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος. Ο William έπρεπε να καταταχθεί στο στρατό και να φύγει για την Γερμανία, αφήνοντας πίσω του την έγκυο Lillian.
Ευτυχώς, επέστρεψε σώος και η οικόγενεια εγκαταστάθηκε στο Harlan County, στο Κεντάκι, όπου ο William βρήκε δουλειά σε ένα τοπικό μαγαζί. Ο γιος τους, Doug, λέει ότι ακόμα μία ασχολία του πατέρα του ήταν να αγοράζει οικήματα σε πλειστηριασμούς και να τα επισκευάζει, ενώ η Λίλιαν βοηθούσε με το να τα ζωγραφίζει και να τοποθετεί τις ταπετσαρίες. Ω ναι.

Γερνώντας, παρουσίασαν και οι δύο τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο γιος τους Doug, έστειλε τον πατέρα του, William, σε ένα τοπικό γηροκομείο για βετεράνους και τη Lillian σε ένα διαφορετικό ίδρυμα και φρόντιζε να την πηγαίνει συχνά να συναντάει τον συζυγό της.

“Μία Τρίτη, στις 3:52  τα ξημερώματα, με κάλεσαν από το ίδρυμα όπου είχα τον πατέρα μου για να με ενημερώσουν πως πέθανε. Το περίμενα. Ήξερα ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν εκείνη η μέρα”.

“Αλλά μετά από 5 λεπτά, στις 3:57, έλαβα άλλη μία κλήση. Ήταν από το γηροκομείο που φρόντιζε τη μητέρα μου για να μου ανακοινώσουν ακριβώς τα ίδια νέα για εκείνη”.
Όταν το είπα στηνοσοκόμα μου είπε “Ωχ. Όπως ακριβώς και στην ταινία Το Ημερολόγιο. Πέθαναν μαζί”.

Ο Doug είπε ότι ανάμεσα στα πράγματα του πατέρα του βρήκε ένα κολάζ με φωτογραφίες δικές του και της γυναίκας του, πάνω στο οποίο έγραφε “Lill & Bill together forever”. Ε να λοιπόν που μία ευχή που, κατά βάση, θεωρείται ουτοπική, έγινε πραγματικότητα.

 

cosmopolitan.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *