Γιάννης Καλλιάνος :«ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ …ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ!

omprelaa

Γεμάτος εκπλήξεις είναι μέχρι στιγμής ο καιρός από τις αρχές του Ιουνίου καθώς τα έχει… όλα! Υψηλές θερμοκρασίες, βροχές, καταιγίδες και χαλάζι!

Μάλιστα ο καιρός δεν θα «στρώσει» ούτε αυτή τη βδομάδα καθώς παρά την πρόσκαιρη βελτίωση του σήμερα, Παρασκευή (9/6/2017) αλλά και το Σάββατο (10/6) την Κυριακή αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

 palettinoss17

Για την αλλαγή του καιρού την Κυριακή (11/6), προειδοποιεί και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Καλλιάνος τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή (11/6) θα είναι μπόρες, ισχυρές βροχές, τοπικές καταιγίδες ενώ δεν αποκλείονται και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το πρωί της Κυριακής και θα επηρεάσουν αρχικά τη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και τις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

KALLIANOS

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε για τον καιρό της Κυριακής ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος:

«ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ …ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ!

Όλο ελπίζουμε ότι θα καλοκαιριάσει και όλο εκπλήξεις μας επιφυλάσσει ο φετινός Ιούνιος. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι απαραίτητο αξεσουάρ θα είναι η ομπρέλα.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, την Κυριακή το πρωί και πρώτα από την Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός θα καταστεί πολύ άστατος με κύρια χαρακτηριστικά τις μπόρες, τις ισχυρές βροχές, τις τοπικές καταιγίδες η και ακόμη τις τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Από το μεσημέρι της Κυριακής τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν πολύ γρήγορα και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δεν αναμένονται όμως βροχές στις περισσότερες νησιωτικής περιοχές της χώρας. Θα είναι δηλαδή μια κακοκαιρία η οποία θα επηρεάσει κυρίως σε πρώτη φάση τα ηπειρωτικά.

Από την Κυριακή το μεσημέρι (χοντρικά) θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες και στην περιοχή της Αττικής. Ο καιρός θα θυμίζει Λονδίνο μιας και θα είναι κατά περιόδους αρκετά μουντός σε συνδυασμό με τις τοπικές καταιγίδες που για άλλη μια φορά θα πλήξουν τμήματα του λεκανοπεδίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα βρέχει από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

palettinoss17

Πάντως τη Δευτέρα, οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και στα νησιά του Αιγαίου και σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά τη διάρκεια του διημέρου αυτού, όχι όμως σε τιμές όπου θα χρειαστεί να φορέσουμε ζακέτα. Ίσως στα ορεινά-ημιορεινά της χώρας, νωρίς το πρωί, να χρειαστεί να φορέσουμε κάτι φθινοπωρινό.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα αγγίξουν ειδικά τη Δευτέρα τα 7-8 μποφόρ στο κεντροβορειο Αιγαίο (βοριάδες), χωρίς ωστόσο αυτή τη στιγμή να διαφαίνεται ενδεχόμενο για απαγορευτικά στα πλοία.

Οσοι βιάζεστε να έρθει το καλοκαίρι, παρακαλώ να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα. Προέχουν οι καταιγίδες της Κυριακής…»


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Γιάννης Καλλιάνος στη σελίδα του στο Facebook:

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
86 55555
WOGR91 LGAT 100800
ΑΜΕΣΟ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ
Ελληνικό, 10-06-2017/1100 C
Α.Α. 16/2017

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (11-06-2017) ΚΑΙ ΑΠΟ
ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ
ΑΝΕΜΟΥΣ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (11-06-2017) ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ
ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ (ΕΚΤΟΣ ΘΡΑΚΗΣ), Η ΕΥΒΟΙΑ, ΟΙ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ. ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ
ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.

ΑΝΤ. ΛΑΛΟΣ

ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

 


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντεLike” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *