Γιορτές μετά από χωρισμό: Οδηγός επιβίωσης

Η εορταστική περίοδος μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για όσους βίωσαν πρόσφατα ή ακόμη ξεπερνούν ένα χωρισμό.

 

Η λύση δε βρίσκεται στον καναπέ και την τηλεόραση. Υπάρχουν μερικές απλές στρατηγικές αντιμετώπισης που μας βοηθούν να ανακάμψουμε και να απολαύσουμε το εορταστικό κλίμα.

 

1. Απομόνωση έξω από το σπίτι

Οι κοινωνικές συναναστροφές δεν είναι πάντα ευχάριστες όταν είμαστε συναισθηματικά καταπονημένοι. Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε εκτός σπιτιού ακόμη και χωρίς παρέα. Ένας περίπατος, μια βόλτα στα μαγαζιά και μια ενδιαφέρουσα έκθεση είναι μερικές λύσεις που θα μας ανανεώσουν και θα μας κάνουν να ξεχαστούμε.

 

2. Υποστήριξη από τους φίλους

Όσο κι αν πονάει να μιλάμε για το χωρισμό, είναι ακόμη χειρότερο να καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας. Η συζήτηση βοηθά να απελευθερώσουμε τις σκέψεις μας, ώστε να μη διογκώνονται και να μη μας κατακλύσουν αργότερα.

 

3. Τήρηση των παραδόσεων

Οι αλλαγές στις παραδόσεις των εορτών πρόκειται να στιγματίσουν ακόμη χειρότερα τις φετινές αναμνήσεις. Η διακόσμηση του σπιτιού και μια μικρή συγκέντρωση με φίλους θα δώσουν νέο αέρα στο σπίτι και θα το γεμίσουν με θετική ενέργεια.

 

4. Νέες προτεραιότητες

Ένας χωρισμός είναι μια καλή ευκαιρία να αφιερώσουμε χρόνο στον εαυτό μας. Μπορούμε να πάμε μια εκδρομή, να βγούμε με φίλους ή απλώς να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας!

 

onmed.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εορταστικό 15νθήμερο προσφορών Palettino, έως -30%,στο : http://eshop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *