Δείτε τι Πρέπει να Κάνετε για να τη Βγάλετε «Καθαρή» στο Σπίτι με τις Πρώτες Ζέστες του Ιουνίου

Δείτε τι Πρέπει να Κάνετε για να τη Βγάλετε «Καθαρή» στο Σπίτι με τις Πρώτες Ζέστες του Ιουνίου

Τα προγνωστικά, λες και θέλει πολύ μυαλό για να το καταλάβεις, λένε πως η ζέστη θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες. Πως τη βγάζουμε και αυτή τη φορά στο σπίτι; Εύκολα! Ακολουθήστε τις συμβουλές που σας ετοιμάσαμε και καλό καλοκαίρι να έχουμε βρε! Καλοκαίρι δεν θέλαμε; 

Μειώστε τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι: Η χρήση του κλιματιστικού είναι αναπόφευκτη σε ένα κύμα καύσωνα. Η απόδοση των κλιματιστικών μειώνεται αισθητά όμως, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλή. Γι’ αυτό φροντίστε μερικά ακόμη πραγματάκια για να αυξήσετε υπέρ σας τις πιθανότητες για δροσιά.

Να θυμάστε πως ρυθμίζοντας το κλιματιστικό να «φυσά» προς το μέρος σας δε θα επιτύχετε καλά αποτελέσματα καθώς μετά τις ημέρες του καύσωνα θα έχετε και ένα πυρετό άλλο πράμα!

Να θυμάστε πως ρυθμίζοντας το κλιματιστικό να «φυσά» προς το μέρος σας δεν θα επιτύχετε καλά αποτελέσματα καθώς μετά τις ημέρες του καύσωνα θα έχετε και έναν πυρετό άλλο πράμα!

Δείτε την κι αλλιώς!

Ανεμιστήρας: Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες πέρα από το κλιματιστικό για να βοηθήσετε τον κρύο αέρα να κυκλοφορεί μέσα στον χώρο. Ρυθμίσετε τους ανεμιστήρες σας αριστερόστροφα εάν αυτοί είναι διπλής λειτουργίας. Πέρα από αυτό βάλτε μπροστά από τους ανεμιστήρες μπολ γεμάτα παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο θα προσομοιώσετε το αποτέλεσμα με αυτό που υπάρχει συνήθως στα café με τους ανεμιστήρες ψεκασμού νερού.

Μη ξεχνάτε πως και τα κατοικίδια έχουν την ίδια ανάγκη για δροσιά και επειδή δε θα σας το ζητήσουν φροντίστε εσείς για αυτά!

Μη ξεχνάτε πως και τα κατοικίδια έχουν την ίδια ανάγκη για δροσιά και επειδή δεν θα σας το ζητήσουν φροντίστε εσείς για αυτά!

Παντζούρια: Κλείστε τα παντζούρια για περισσότερη δροσιά κρατώντας τον ήλιο έξω από το σπίτι. Η συσκότιση του χώρου σίγουρα θα σας αναγκάσει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο τα φωτιστικά σας σώματα ωστόσο θα μειώσει αισθητά τη θερμοκρασία του χώρου. Αντιστρέψτε το παράδειγμα με αυτό μιας σπηλιάς. Όταν ο ήλιος μας χαιρετά δεν ξεχνάμε να ανοίξουμε τα παντζούρια για να επιτρέψουμε στην όση δροσιά υπάρχει να μπει μέσα στο σπίτι. Αν οι συνθήκες δεν αλλάξουν μην κάνετε τον κόπο να τα ανοίξετε.

Μια μικρή συσκότιση δεν βλάπτει.

Μια μικρή συσκότιση δεν βλάπτει.

Υγρασία: Να που και για μια φορά η υγρασία χρησιμοποιείται θετικά. Βρέξτε πετσέτες με νερό και βάλτε τις στο ψυγείο έτσι ώστε να μπορείτε να τις τοποθετείτε πάνω στο σώμα σας για περισσότερη δροσιά. Φυσικά φροντίστε να έχετε αρκετό αποθεματικό από αυτές, γιατί θα χρειαστεί να τις αλλάζετε συχνά. Αν θέλετε μπορείτε ναχρησιμοποιείτε και παγοκύστες τις οποίες μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το φαρμακείο. Οι παγοκύστες βέβαια μπαίνουν στην κατάψυξη και όχι στο ψυγείο. Ακριβώς επειδή η θερμοκρασία τους είναι χαμηλότερη από αυτή των πετσετών καλό θα ήταν να τις χρησιμοποιείτε μαζί με το κάλυμμα με το οποίο πωλούνται. Συμβουλή: Μη βάλετε τις πετσέτες στο ψυγείο για να αυξήσετε ή να επιταχύνετε το αποτέλεσμα γιατί θα παγώσουν.

Μη βάλετε τις πετσέτες στο ψυγείο για να αυξήσετε περισσότερο τη θερμοκρασία ή για να επιταχύνετε το αποτέλεσμα γιατί θα παγώσουν.

Μη βάλετε τις πετσέτες στο ψυγείο για να αυξήσετε περισσότερο τη θερμοκρασία ή για να επιταχύνετε το αποτέλεσμα γιατί θα παγώσουν.

Ολική μείωση θερμοκρασίας σώματος: Αντιστοίχως με τα ντους του πυρετού έτσι και κατά τη διάρκεια των επίμαχων ζεστών ημερών κάντε πολλά ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας για να κρατήσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας χαμηλή.

Αν βρείτε τα δύσκολα εκμεταλλευτείτε το και κάντε μια χαλαρωτική βουτιά... στην μπανιέρα.

Αν βρείτε τα δύσκολα εκμεταλλευτείτε το και κάντε μια χαλαρωτική βουτιά… στην μπανιέρα.

Σωστή ενυδάτωση: Καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες υγρών καθώς η απώλεια σωματικών υγρών είναι το πρώτο σύμπτωμα του ανθρώπινου σώματος, και όχι μόνο, κατά την αύξηση της θερμοκρασίας. Μη ξεχνάτε άλλωστε την αναλογία 60 – 40. Συμβουλή: Βάλτε σε προτεραιότητα την κατανάλωση νερού. Αφήστε σε δεύτερη φάση τα υπόλοιπα είδη ροφημάτων και πάνω απ’ όλα αποφύγετε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Εκτός από πολύ νερό φροντίστε να μειώσετε τις προσλαμβάνουσες θερμίδες και χρησιμοποιήστε λεπτά ρούχα από βαμβάκι.

Εκτός από πολύ νερό φροντίστε να μειώσετε τις προσλαμβάνουσες θερμίδες και χρησιμοποιήστε λεπτά ρούχα από βαμβάκι.

Tip: Σε κάποια μέρη του κόσμου -κρατηθείτε- χρησιμοποιούν ζεστό νερό στο ντους όπως καταναλώνουν και ζεστά ροφήματα κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα για να επιτύχουν τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που πιστεύετε! Κι όμως, ναι χρησιμοποιούν το ζεστό για να δροσιστούν! Εμείς μια φορά το δοκιμάσαμε, δεν πήγε κι άσχημα!

Αναβάλετε ότι έχετε κανονίσει και ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές για να τη βγάλετε τις επόμενες μέρες! Βέβαια! Αν έχετε κανονίσει κάτι σε παραλία, ρακέτα, βουτιές, μοχίτο και ρέγκε μουσική μην ακούτε τίποτε και κανέναν…. Καλά να περάσετε και προσοχή στον δρόμο!


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *