Δώσε την αίσθηση face lift στο προσωπό σου!

H οδοντίατρος Όλφη Ευστρατοπούλου μας εξηγεί τις τεχνικές που θα μεταμορφώσουν το χαμόγελό σου και τα δόντια σου, ενώ παράλληλα θα δώσουν και την αίσθηση face lift στο προσωπό σου!
Αν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που εξετάζοντας στον καθρέπτη το χαμόγελό τους, αναρωτιούνται γιατί δεν είναι πια τόσο όμορφο και εκθαμβωτικό όσο το θυμόντουσαν, τότε αυτό το άρθρο είναι γραμμένο για εσένα.
Αναμφισβήτητα ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του παντού. Το ίδιο και στο χαμόγελό μας που είναι ο καθρέπτης της υγείας αλλά και της ηλικίας μας. Τις περισσότερες φορές αυτές οι αλλαγές είναι σταδιακές και γίνονται πολύ αργά με αποτέλεσμα να μην τις αντιλαμβανόμαστε παρά μόνο όταν βλέπουμε παλιότερες φωτογραφίες.
Με την πάροδο της ηλικίας το πρόσωπο μας αλλάζει. Εκτός από την φυσιολογική εμφάνιση των ρυτίδων, και τα δόντια επηρεάζουν την εμφάνιση του προσώπου μας.
Πολλές φορές μεγαλώνοντας «χάνουμε» δόντια που αμελούμε να τα αντικαταστήσουμε αφήνοντας κενά στο στόμα μας. Έτσι χάνεται η κάθετη διάσταση του προσώπου μας, πλησιάζει δηλαδή περισσότερο από όσο πρέπει η άνω γνάθος την κάτω γνάθο, οι γωνίες του στόματος πέφτουν, το πρόσωπο παίρνει μια έκφραση λυπημένη και έτσι φαινόμαστε πολύ πιο μεγάλοι.
Εξάλλου όταν τα δόντια χαθούν, το οστό απορροφάται, λεπταίνει, τα μάγουλα επιπεδώνονται και το πρόσωπο μοιάζει σκελετωμένο, οι μύες ατροφούν και τα ζυγωματικά εξαφανίζονται.
Ακόμα και αν δεν έχουμε χάσει τα δόντια μας, με την πάροδο της ηλικίας, τα πάνω δόντια τρίβονται με τα κάτω, φαίνονται κίτρινα και διάφανα, ταλαιπωρημένα, έχουν χάσει τον αρχικό τους όγκο και μέγεθος με φαγωμένες γωνίες. Δεν υποστηρίζουν επαρκώς τους ιστούς με αποτέλεσμα τα χείλη να δείχνουν λεπτά και να δημιουργούνται επιπλέον ρυτίδες.
Με τα χρόνια τα ούλα υποχωρούν, αποκαλύπτοντας τις ρίζες, κάνοντάς τα δόντια να φαίνονται μακρόστενα και λεπτά.  Εμφανίζονται αντιαισθητικά μαύρα διαστήματα μεταξύ των δοντιών που διαταράσσουν την αρμονία του χαμόγελου.
Πώς θα σου φαινόταν να μπορούσες να αποφύγεις το face lift γιατί το μόνο που χρειάζεται στο πρόσωπό σου είναι ανακατασκευή και βελτίωση των δοντιών που έχουν υποστεί ζημιές με την πάροδο της ηλικίας;
Η Αισθητική Οδοντιατρική έχει πολλούς τρόπους να σου χαρίσει πίσω το νεανικό σας χαμόγελο και μαζί με αυτό μια φρεσκάδα που θα ανανεώσει όλη την εμφάνισή σου.

  • Θεραπεία των περιοδοντικών ιστών έτσι ώστε τα ούλα να ξαναγίνουν ροζ και υγιή είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα.
  • Μελέτη της σύγκλεισης ώστε να εντοπιστούν τυχόν διαταραχές της κάθετης διάστασης και με το σωστότερο τρόπο να επιλυθούν τόσο τα λειτουργικά όσο και τα αισθητικά προβλήματα.
  • Λεύκανση, διόρθωση των αυχενικών αποτριβών, αντικατάσταση παλιών μαύρων σφραγισμάτων που φαίνονται άσχημα, αλλαγή παλιών στεφανών με μεταλλικά σιρίτια είναι γρήγοροι, εύκολοι και οικονομικοί τρόποι να βελτιωθεί σημαντικά ένα χαμόγελο.
  • Με τη βοήθεια των όψεων ρητίνης ή πορσελάνης, η βελτίωση μπορεί να φτάσει στο μέγιστο ικανοποιητικό βαθμό. Με την τεχνική αυτή μπορούμε να αλλάξουμε με ελάχιστη παρέμβαση το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα ενός ή περισσοτέρων δοντιών.

Τα δόντια θα αποκτήσουν έτσι πάλι τη νεανική τους όψη χωρίς να φαίνονται τριμμένα και ταλαιπωρημένα, τα χείλη θα αναδειχθούν και οι μυς και τα μάγουλα θα αποκτήσουν τον όγκο που θα έπρεπε να είχαν.  Όλο το πρόσωπο και η φυσιογνωμία θα φαίνονται πιο νεανικά και σφριγηλά, χαρίζοντάς σου πίσω χρόνια και διάθεση.
Μη διστάζεις, λοιπόν, να επισκεφθείς έναν εξειδικευμένο οδοντίατρο που θα σε βοηθήσει να κερδίσεις στη δύσκολη μάχη με το χρόνο…

Ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθειά της την οδοντίατρο Όλφη Ευστρατοπούλου, απόφοιτο της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών, κάτοχο Msc απο το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ, in Restorative and Esthetic Dentistry. www.smiledesigners.gr
www.shape.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *