ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ: Χάσε κιλά γρήγορα ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές…

bikini1_633_451

Ήρθε η ώρα να φορέσεις το μαγιό σου. Ήρθε η ώρα να βγεις στην παραλία. Αν οι δύο προηγούμενες προτάσεις σε αγχώνουν σημαίνει ότι κάτι άφησες για την τελευταία στιγμή. Μην ανησυχείς! Πάρτο απόφαση, γίνε όσο πιο συνεπής μπορείς και με τις παρακάτω συμβουλές της διαιτολόγου θα δεις διαφορά μέσα σε μία εβδομάδα…

palettinoss17

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ντορίνα Σιαλβέρα σε βοηθάει -αν ακολουθήσεις τα tips της- να χάσεις κιλά σε μία μόλις εβδομάδα!

ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ
Γνωρίζεις πολύ καλά ότι η μεγάλη κατανάλωση αλατιού, λόγω του νατρίου που περιέχει, σου προκαλεί κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα το δυσάρεστο φούσκωμα στην κοιλιά και στα πόδια. Αν θέλεις να δεις άμεσα αποτελέσματα, μείωσε το επιπρόσθετο αλάτι στη διατροφή σου, στα φαγητά και στις σαλάτες σου.
Μπορείς να το αντικαταστήσεις με άλλα συστατικά που νοστιμίζουν το πιάτο σου, όπως το μπαλσάμικο, το ξύδι, το λεμόνι και με διάφορα μπαχαρικά και βότανα, όπως ο άνηθος, ο μαϊντανός, το κόλιανδρο, η ρίγανη, ο βασιλικός και η πιπερόριζα.
*Απόφυγε επίσης, όσο μπορείς τρόφιμα πολύ πλούσια σε αλάτι, όπως τα αλλαντικά, κάποια τυριά, τα καπνιστά ψάρια ή κρέατα, τις κονσέρβες, τις πίκλες και άλλα αλμυρά σνακ.

Όσο, για την έμφυτη ανάγκη σου για ζάχαρη, προσπάθησε να την αποφύγεις χωρίς απαραίτητα να στερηθείς τη γλυκιά γεύση! Μπορείς να βάλεις στη διατροφή σου περισσότερα φρούτα ή φυσικούς χυμούς, σταφίδες ή και άλλα αποξηραμένα φρούτα, smoothies με άπαχα γαλακτοκομικά ή ακόμη να χρησιμοποιήσεις κάποια εγκεκριμένα γλυκαντικά που δεν σου δίνουν θερμίδες.


ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΕΞΤΡΑ “ΚΑΘΑΡΗ”
Όταν θέλεις να έχεις άμεσα και ασφαλή αποτελέσματα όσον αφορά στη γραμμή σου, το να καταναλώνεις φρέσκα προϊόντα και όχι επεξεργασμένα, πραγματικά λειτουργεί! Επίλεξε φρέσκα λαχανικά, φρούτα της εποχής και τρόφιμα με «φυσικά» συστατικά και πέταξε από το σπίτι σου όλα όσα κάνουν το σάκχαρό σου να χτυπάει κόκκινο! Είναι η ώρα να μπεις στην κουζίνα! Θα ξοδέψεις λίγο χρόνο παραπάνω για να φτιάξεις τα δικά σου γεύματα και τις δικές σου συνταγές αλλά το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει. Θα νιώσει πιο υγιής σε κάθε μπουκιά!

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΟΥ
Μισοτελειωμένα κομμάτια λιπαρών τυριών και αλλαντικών, κουτιά γλυκών και παγωτών στην κατάψυξή σου δεν έχουν θέση στο ψυγείο σου αυτήν την εβδομάδα. Έχει έρθει η στιγμή της εκκαθάρισης και του ανεφοδιασμού με υγιεινά τρόφιμα που θα σε χορτάσουν και θα υποστηρίξουν τους στόχους σου.
Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών, τυρί ανάλατο και άπαχο, ζελέ χωρίς ζάχαρη, ραβδάκια λαχανικών, φρούτα και παγωμένο τσάι, να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο όταν ανοίγεις το ψυγείο. Υπάρχουν αρκετοί πειρασμοί στον έξω κόσμο… γιατί να τους έχεις και στο σπίτι σου αυτήν την εβδομάδα;

ΠΙΕΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ
Το να είσαι καλά ενυδατωμένη είναι απαραίτητο για την υγεία σου όλο το χρόνο, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ο καιρός ζεσταίνει. Η επαρκής πρόσληψη υγρών εκτός του ότι κρατάει μακριά τους πονοκεφάλους στις υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί επίσης να καταστείλει την όρεξη, να διατηρήσει το δέρμα σου φρέσκο και λαμπερό, ακόμη και να τονώσει το μεταβολισμό σου!
Μπορείς να προσθέσεις λίγο λεμόνι ή τζίντζερ… όχι για να κάψεις περισσότερο λίπος, τον έχουμε καταρρίψει αυτό τον μύθο! Θα σου αλλάξει τη γεύση και θα μπορέσεις να καταναλώσεις ακόμη περισσότερο νερό. Μην ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό, όταν θα βρίσκεσαι και στις διακοπές σου.

palettinoss17

ΟΧΙ ΑΛΚΟΟΛ
Το ξέρω ότι έχει καλοκαιριάσει και ανυπομονείς για την επόμενη έξοδο και το δροσιστικό κοκτέιλ… Όμως, το αλκοόλ είναι σχεδόν γεμάτο από περιττές θερμίδες και τα κοκτέιλ σχεδόν με τόνους ζάχαρης και σιροπιών, που ανατρέπουν όλη τη δουλειά που κάνεις αυτήν την εβδομάδα. Εάν είσαι πολύ αποφασισμένη, κάνε ένα διάλειμμα αυτή την εβδομάδα και εξαίρεσέ το από τη διατροφή σου. Μπορείς να επιλέξεις κάποιο ποτήρι κρασί ή ακόμη κάποιο «virgin» κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και ζάχαρη! Ρώτησε τον barista για τις εναλλακτικές σου! Θα δεις ότι υπάρχουν αρκετές.

ΔΩΣΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ CARDIO
Η διατροφή σου θα πρέπει να υποβληθεί σε μια πολύ σημαντική αναθεώρηση αυτή την εβδομάδα. Αλλά αν θέλεις να δεις την ενέργειά σου στα ύψη και να αισθανθείς πολύ καλύτερα πριν από τις διακοπές σου, τότε θα πρέπει να δώσεις έμφαση και στην cardio άσκησή σου, στην αερόβια δηλαδή. Εάν μέχρι σήμερα δεν είχες καμία φυσική δραστηριότητα στη ζωή σου, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πας από το 0 στο 60 και να καταλήξεις με κάποιον τραυματισμό, που θα σου χαλούσε όλες τις διακοπές. Απλά, βρες λίγο χρόνο στην καθημερινότητά σου να εντάξεις λίγη κίνηση! Μπορείς να ασκηθείς με μερικά βίντεο που θα βρεις στο διαδίκτυο ή με μικρής διάρκειας προπονήσεις μέσα στο σπίτι ή να κάνεις ένα 20λεπτο διάδρομο ή ακόμη μία μεγαλύτερη βόλτα με φίλους ή μόνη. Μπορεί και να ανακαλύψεις μία πρωτόγνωρη αγάπη για τη γυμναστική αυτή την εβδομάδα που είσαι πολύ αποφασισμένη!

 

ΝΙΩΣΕ ΑΝΕΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ “ΟΧΙ”
Ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις θα υπάρξουν άνθρωποι στη ζωή σου που θα κάνουν τα πάντα (επαναλαμβάνω τα πάντα) που περνούν από το χέρι τους, για να σε κατευθύνουν μακριά από το μονοπάτι της προσπάθειάς σου. Θα προσπαθήσουν να σε παρασύρουν σε ένα δείπνο αργά το βράδυ, θα σου προσφέρουν ωραία γλυκά και ποτά, γνωρίζοντας ότι θα ενδώσεις. Εάν έχεις προτεραιότητα την προσπάθειά σου, κάνε την ανατροπή! Μην νιώσεις καθόλου ενοχές και πες απλά “όχι”. Στο υπόσχομαι ότι θα το ξεπεράσουν.

ΞΑΠΛΩΣΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ ΝΩΡΙΣ
Ο ύπνος είναι πολύτιμος. Ειδικά όταν προσπαθείς να δείξεις και να αισθανθείς ότι είσαι στα καλύτερά σου. Ο ύπνος επαναφορτίζει το σώμα σου, διατηρεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα ισχυρό και φρεσκάρει το πρόσωπό σου. Στόχευσε σε τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου κάθε βράδυ, έτσι ώστε να έχεις την μεγαλύτερη δυνατή ενέργεια όταν θα ξεκινήσεις τις διακοπές σου.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *