Ενοίκια: Όλες οι λεπτομέρειες της νέας μείωσης μισθωτηρίων επαγγελματικής στέγης και κατοικιών.

ενοικια

Την απόφαση να παρατείνει για έναν ακόμη μήνα την υποχρεωτική μείωση των ενοικίων για τους πληττόμενους της οικονομικής κρίσης του κορoνοϊού αλλά και να θεσπίσει επιδοτoύμενη προαιρετική μείωση για το διάστημα μετά τον Σεπτέμβριο έλαβε το υπουργείο Οικονομικών. Η μείωση προβλέπεται σε διάταξη η οποία κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Παρασκευής και ρυθμίζει μια σειρά από λεπτομέρειες για την παράταση του μέτρου.

Ειδικότερα η διάταξη ορίζει τα εξής:

-Παράταση και για τον Σεπτέμβριο της υποχρεωτικής μείωση κατά 40% των μισθωμάτων επαγγελματικής  στέγης για τις επιχειρήσεις των πληττόμενων κλάδων. Το ποιοι κλάδοι θα περιληφθούν στη μείωση θα καθοριστεί με απόφαση του Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στους κλάδους αυτούς θα συμπεριληφθούν οι επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού.


Palettino ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ANEKKE 2020 . Καθημερινή τσάντα Anekke AN30702-119 από δερματίνη Τώρα ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής με αγορές άνω των 30 Ε και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αντικαταβολής με αγορές άνω των 40 Ε !!!!


-Παρατείνεται και για τον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση κατά 40% του ενοικίου κύριας κατοικίας για τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή σύμβασης εργασίας. Ακόμη και ένας εργαζόμενος του νοικοκυριού να έχει τεθεί σε αναστολή, το νοικοκυριό δικαιούται τη μείωση του ενοικίου.

-Παρατείνεται και για τον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση κατά 40% του ενοικίου φοιτητικής στέγης για τους φοιτητές των οποίων τουλάχιστον ο ένας γονέας τελεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας. Ακόμη και ο ένας από τους γονείς να έχει τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

-Παρατείνεται και για τον Σεπτέμβριο η υποχρεωτική μείωση κατά 40% του ενοικίου ναυτικών που η σύμβασή τους τελεί σε αναστολή.

Προαιρετικά

Παράλληλα θεσπίζεται η επιδοτούμενη προαιρετική μείωση των ενοικίων. Η μείωση του ενοικίου, για να επιδοτηθεί από το δημόσιο, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30%. Η προαιρετική  μείωση θεσπίζεται για την περίοδο από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο για επαγγελματική στέγη, κύρια κατοικία εργαζόμενων ή φοιτητική κατοικία ή κατοικία ναυτικών που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιπτώσεις μείωσης του ενοικίου, υποχρεωτικής ή εθελοντικής, παρέχεται στους ιδιοκτήτες έκπτωση φόρου ίση με το 20% του 60% του αρχικού μισθώματος. Επί της ουσίας δίνεται έκπτωση φόρου ύψους 12% του αρχικού μισθώματος. Αυτή η πίστωση φόρου μπορεί να συμψηφιστεί με φορολογικές οφειλές που έχουν γεννηθεί ή θα γεννηθούν μετά την 31η Ιουλίου 2020, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορεί να συμψηφιστεί με ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές.

Capital.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

ekptvseis palettino

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *