Επίθεση στην κυτταρίτιδα με τα μυστικά όπλα του Dr. Oz

O γκουρού του wellness ανοίγει τα χαρτιά του και μας αποκαλύπτει ποιες τροφές και ασκήσεις θα κάνουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού να υποχωρήσει από τα δύσκολα σημεία.

Θέλετε να βάλετε το αγαπημένο σας σορτς ή το αέρινο φόρεμα που αγκαλιάζει τη σιλουέτα, αλλά διστάζετε καθώς η κυτταρίτιδα έχει κάνει την εμφάνισή της σε διάφορα σημεία; Σίγουρα δεν είστε οι μόνες, αφού το 85% των γυναικών αντιμετωπίζουν λίγο πολύ το ίδιο πρόβλημα.

Ο διεθνούς φήμης Dr. Oz μοιράστηκε πρόσφατα -την καλύτερη εποχή δηλαδή- με τους φαν του περίφημου σόου του όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για να δούμε την όψη φλοιού πορτοκαλιού να υποχωρεί και τη θέση της να παίρνει η λεία υφή της επιδερμίδας. Στοχευμένη άσκηση και έξυπνη διατροφή είναι τα κλειδιά.

Θαυματουργές τροφές

Τι πρέπει λοιπόν να υπάρχει πάντα στο ψυγείο και στα ντουλάπια της κουζίνας μας; Σίγουρα χυμός ντομάτας, θα πει ο μετρ του αδυνατίσματος. Γιατί; Επειδή το συγκεκριμένο λαχανικό είναι άριστη πηγή λυκοπενίου, μιας ουσίας με αντιοξειδωτική δράση που παράλληλα προστατεύει το κολλαγόνο του δέρματος, κάνοντας την κυτταρίτιδα λιγότερο ορατή. Ανάλογη δράση παρατηρείται και έπειτα από κατανάλωση εσπεριδοειδών (λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ κ.ά.) λόγω της περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C.

Μια ακόμη τροφή με θαυματουργές ιδιότητες και εξωτικό άρωμα είναι ο ανανάς. Το νόστιμο και ολιγοθερμιδικό φρούτο περιέχει βρομελίνη, ένα ένζυμο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, το οποίο ενισχύει τις μεταβολικές διεργασίες, καταπολεμώντας το λίπος που συγκεντρώνεται στους θύλακες των ανώτερων στιβάδων του δέρματος.

Από τη λίστα αγορών μας δεν πρέπει να λείπει επίσης το κόλιαντρο (βότανο που βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό), αλλά και το πράσινο τσάι (πλούσιο σε κατεχίνες που βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία στις προβληματικές περιοχές).

<b>Αποτελεσματική άσκηση</b> Σύμφωνα με το Dr. Oz και την καλεσμένη του Ελίζαμπεθ Χάφπαπ, διάσημη fitness expert, αυτο το μίνι workout συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Οι δύο

Αποτελεσματική άσκηση
Σύμφωνα με το Dr. Oz και την καλεσμένη του Ελίζαμπεθ Χάφπαπ, διάσημη fitness expert, αυτο το μίνι workout συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Οι δύο ειδικοί μάς συμβουλεύουν, εκτός από τη γυμναστική, να πίνουμε άφθονο νερό που ενυδατώνει και μειώνει την κατακράτηση. Οι παρακάτω ασκήσεις καλό είναι να εκτελούνται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. 3 σετ των 15 επαναλήψεων είναι αρκετά.

Βαθιά καθίσματα
Σταθείτε όρθιες με τα πόδια ανοιχτά στο ύψος των ώμων. Τα χέρια είναι ελαφρώς λυγισμένα και ακουμπούν στη μέση. Έπειτα, με την πλάτη σε ευθεία  λυγίζετε τα γόνατα κάνοντας βαθύ κάθισμα. Μένετε για λίγα δευτερόλεπτα σε αυτή τη θέση και επιστρέφετε.

<b>Πλάγια έκταση</b> Σταθείτε όρθιες με τις μύτες των ποδιών να κοιτούν προς τα έξω. Τα χέρια είναι λυγισμένα και ακουμπούν στη μέση. Στρέψτε τις μύτες προς τα εμπρός και φέρτε το αριστερό σας πόδι στ

Πλάγια έκταση Σταθείτε όρθιες με τις μύτες των ποδιών να κοιτούν προς τα έξω. Τα χέρια είναι λυγισμένα και ακουμπούν στη μέση. Στρέψτε τις μύτες προς τα εμπρός και φέρτε το αριστερό σας πόδι στο πλάι και πίσω, ελαφρώς λυγισμένο. Μείνετε εκεί για λίγο και επιστρέψτε. Επαναλάβετε με το άλλο πόδι.

<b>Κάτω κοιλιακοί</b> Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα παράλληλα με τον κορμό, τα πόδια λυγισμένα έτσι ώστε να σχηματίζουν ορθή γωνία με το υπόλοιπο σώμα  και την πλάτη ελαφρώς ανασηκωμένη από

Κάτω κοιλιακοί Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα παράλληλα με τον κορμό, τα πόδια λυγισμένα έτσι ώστε να σχηματίζουν ορθή γωνία με το υπόλοιπο σώμα  και την πλάτη ελαφρώς ανασηκωμένη από το έδαφος. Από αυτό το σημείο τεντώστε τα πόδια ψηλά και μείνετε για λίγο. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε.

<b>Πλειομετρικοί κοιλιακοί</b> Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα και κολλημένα στα πλευρά. Τα πόδια σας είναι σε έκταση και η πλάτη ελαφρώς ανασηκωμένη έτσι ώστε να σχηματίζεται αμβλεία γωνία. Α

Πλειομετρικοί κοιλιακοί Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια τεντωμένα και κολλημένα στα πλευρά. Τα πόδια σας είναι σε έκταση και η πλάτη ελαφρώς ανασηκωμένη έτσι ώστε να σχηματίζεται αμβλεία γωνία. Αρχίστε να κουνάτε γρήγορα τα χέρια σας πάνω κάτω, χωρίς να μετακινείτε τον κορμό σας. Εκτελέστε 60-100 επαναλήψεις.

elle.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *