Η θαυματουργή δίαιτα της Κιμ Καρντάσιαν: Πώς κατάφερε να χάσει 20 κιλά σε 3 μήνες;

Η θαυματουργή δίαιτα της Κιμ Καρντάσιαν Πώς κατάφερε να χάσει 20 κιλά σε 3 μήνες;

H Kιμ Καρντάσιαν, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της στο γιο της, Saint, είχε πάρει 27 κιλά. Μόλις τρεις μήνες αφότου γέννησε, όμως, είχε χάσει τα 20. Πώς τα κατάφερε; Η διατροφολόγος της, Colette Heimowitz εξηγεί τους κανόνες που ακολούθησε η διάσημη σταρ. Κορίτσια, δώστε προσοχή. Είκοσι κιλά μέσα σε τρεις μήνες είναι αυτά….

 

1) Ακολούθησε πιστά την δίαιτα Άτκινς.

Το ίδιο είχε κάνει για να χάσει τα κιλά που είχε πάρει όσο ήταν έγκυος στην κόρη της, North. Επίσης, έχει γράψει πολλές φορές στα social media για την προτίμησή της στη συγκεκριμένη δίαιτα. «Της δίαιτα Άτκινς της την έμαθε ο πατέρας της όσο ήταν ακόμα μαθήτρια», εξηγεί η Heimowitz. «Είναι πολύ εξοικειωμένη με το πρόγραμμα και το εμπιστεύεται γιατί είχε πολύ καλό αποτέλεσμα για εκείνη στο παρελθόν».

 

2) Έδωσε μεγάλη σημασία στην πρωτεΐνη.

Είτε είναι αυγά, γάλα, κοτόπουλο ή κρέας, η Heimowitz εξηγεί ότι η Κιμ κατανάλωνε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα της, ώστε να νιώθει πάντα χορτάτη. Εξάλλου, το επιβεβαιώνουν και οι έρευνες: Όσοι παίρνουν καθημερινά την ποσότητα της πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός τους χάνουν περισσότερο βάρος συγκριτικά με όσους το παραλείπουν.

 

3) Διατήρησε την αδυναμία της στο τυρί.

Ομελέτα με τυρί και λίγο μπέικον. Κομμάτια κοτόπουλου με φρέσκια μοτσαρέλα. Κρεμμυδόσουπα με λιωμένο τυρί από πάνω. Λίγες φέτες τυρί με μαύρες ελιές. Η Κιμ λατρεύει τη συγκεκριμένη τροφή και η Heimowitz εξηγεί ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με αυτό, αρκεί να μην ξεπερνούσε τα 110 γραμμάρια τη μέρα. Με αντίστοιχο μέτρο, μπορούσε να καταναλώνει καθημερινά ένα μικρό κύβο βούτυρο.

 

4) Δεν μειώσε υπερβολικά τον αριθμό των θερμίδων που λάμβανε.

«Μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων σε αφήνει συνέχεια πεινασμένο και αυτό δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα», εξηγεί η Heimowitz. «Αν παίρνεις αρκετές θερμίδες, πρωτεΐνη, λίπος, υδατανθράκες πλούσιες σε φυτικές ίνες, δεν μπαίνεις στον πειρασμό να προσθέσεις κάτι στη διατορφή σου. Ενώ, όση θέληση και να έχεις, αν πεινάς πολύ, δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγεις ένα ντόνατς». Εξάλλου, οι δίαιτες λίγων θερμίδων επιβραδύνουν τον μεταβολισμό, μας κάνουν να καίμε λιγότερες θερμίδες κι έτσι χάνουμε ακόμα λιγότερο βάρος.

 

5) ‘Επαιρνε, λοιπόν, 1.800 θερμίδες καθημερινά.

Αυτός είναι ο χαμηλότερος αριθμός θερμίδων που μπορεί να λάβει μια γυναίκα κατά τον θηλασμό. Γενικότερα, πάντως, οι περισσότερες γυναίκες παίρνουν 1.800 με 2.200 θερμίδες καθημερινά. Και σε τι ποσότητα τροφών αντιστοιχούσαν αυτές οι θερμίδες στο διαιτολόγιο της Κιμ; H Heimowitz εξηγεί ότι η διάσημη σταρ έπαιρνε 110-170 γραμμάρια πρωτεΐνης, 110 γραμμάρια τυρί, 8-10 μερίδες λαχανικών και δύο κουταλιές της σούπας επιπλέον λίπος καθημερινά. Ωστόσο, επειδή η Κιμ είναι σελέμπριτι που τρέχει διαρκώς, δεν είχε πάντα τον σεφ της μαζί. Οπότε, καμιά φορά έτρωγε σε εστιατόρια, κάνοντας όμως τις σωστές επιλογές.

 

6) Είχε λίστα με «απαγορευμένες τροφές».

«Η δίαιτα Άτκινς απαγορεύει τη ζάχαρη, τα γλυκά, τα κέικ, τα κράκερ, το λευκό αλεύρι, το λευκό ρύζι», εξηγεί η Heimowitz. Γενικά, η Άτκινς περιορίζει πολύ την κατανάλωση υδατανθράκων, αλλά δεν τους αποκλείει εντελώς. Απλώς, τους αντικαθιστά με πιο «έξυπνους», δηλαδή υδατάνθρακες πλούσιους σε φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την απευλευθέρωση της ζάχαρης στο αίμα. Π.χ. αντί για λευκό ρύζι, επιλέγει κανείς μαύρο ρύζι. Αντί για μια λευκή πατάτα, μια γλυκοπατάτα. Κι αν θέλει επιδόρπιο, μπορεί να φτιάξει ένα με υποκατάστατα ζάχαρης. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Κιμ δεν έτρωγε ποτέ τις απαγορευμένες τροφές. Αλλά τουλάχιστον στην αρχή, ώσπου να χάσει κάποια κιλά, τις απέφευγε. Και μετά, άρχισε να τις εντάσσει σιγά-σιγά στη διατροφή της σε λογικές ποσότητες.

 

7) Έχανε περίπου ένα κιλό την εδβομάδα.

Αυτός είναι ο σωστός ρυθμός, εφόσον οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν πρέπει να χάνουμε πάνω από μισό ως ένα κιλό την εβδομάδα – ειδικά όταν μια γυναίκα θηλάζει. «Και μην ξεχνάτε: Η απώλεια βάρους δεν συμβαίνει πάντα με την ίδια ταχύτητα κατά τη διάρκεια της δίαιτας», εξηγεί η Heimowitz. Εξάλλου, επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, όπως το στρες που βιώνουμε ή την εποχή του χρόνου. Οπότε, μπορεί να χάσουμε 1,5 κιλό τη μία εβδομάδα και καθόλου την επόμενη. Κανένα πρόβλημα.

 

8) Κι αν θέλετε να «κλέψετε» το διαιτολόγιό της, είναι αυτό: 

in__4116_574f08fee1205

womantoc.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *