Η ιστορία του μαγιό από το 1920 μέχρι σήμερα

magio-kentrikiΡέει η μόδα, γίνονται αλλαγές. Τα γυναικεία μαγιό δε θα μπορούσαν να μείνουν στάσιμα. Από τη στιγμή που το γυναικείο κορμάκι βγήκε στις πλαζ έχουν αλλάξει πολλά.

Και όπως τραγουδούσε και η Τζόυς Ευείδη ”Μπικίνι, μπικίνι που λες. Δε μείνανε δα και πολλές. Να δεις που καμιά δε θα μείνει χωρίς να φορέσει μπικίνι”.

Και παραπονιέσαι πως τώρα περνάς βάσανο για να διαλέξεις μαγιό; Ήξερες πως από το 1850 μέχρι τα τέλη του αιώνα οι γυναίκες για να κάνουν μπάνιο φορούσαν μακριά φορέματα που έμοιαζαν με τουαλέτες; Ήξερες πως περίπου 100 χρόνια πριν τα μαγιό ήταν μάλλινα; Αυτός είναι βραχνάς.

Το πρώτο σύγχρονο μπικίνι, σχεδιασμένο από τον γάλλο μηχανικό Λουί Ρεάρ, παρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου του 1946, σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.

Πήρε το όνομά του από την Ατόλη Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ, όπου έγιναν οι πρώτες δοκιμές ατομικής βόμβας, με τις εκρήξεις των οποίων παρομοιάστηκε η έκρηξη ενθουσιασμού που προκλήθηκε στον ανδρικό πληθυσμό από τη δημιουργία του νέου μαγιό.

Ολόσωμα σεμνά που στη συνέχεια έγιναν λίγο πιο αποκαλυπτικά. Μετά μπικίνι ψηλόμεσα, τα οποία έγιναν πιο σέξι και πιο σέξι και λίγο περισσότερο σέξι και φτάσαμε στα 90s στα κόκκινα ολόσωμα του Baywatch.

Τώρα πια είναι όλα της μόδας. Να φοράς ό,τι σου αρέσει και ό,τι σε κάνει να νιώθεις άνετα.


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *