Η μοναδική συμβουλή που χρειάζεστε για να γλιτώσετε χρήματα από το κλιματιστικό σας.

thehomeissue_aircondition

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην πληρώνετε πολλά στον λογαριασμό της ΔΕΗ για το κλιματιστικό.

Τώρα που καλοκαιριάζει και ανεβαίνουν σιγά-σιγά οι θερμοκρασίες, τα κλιματιστικά, όπως και κάθε χρόνο, θα πάρουν φωτιά. Άλλωστε αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δροσιστούμε ειδικά τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού.

thehomeissue_airconditon01

Ρυθμίστε την θερμοκρασία του κλιματιστικού σας μεταξύ 25-28 βαθμών.

Οι περισσότεροι κάνουν το λάθος να βάζουν αυτόματα τη θερμοκρασία του κλιματιστικού στη χαμηλότερη βαθμίδα. Δεν τους κατηγορεί κανείς όταν έξω έχει 45 βαθμούς, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο, ούτε για την υγεία, ούτε για το πορτοφόλι τους. Η θερμοκρασία του κάθε δωματίου πρέπει να βρίσκεται μέσα σε κάποια όρια ώστε να μπορεί ο οργανισμός να προσαρμόζεται εύκολα στις συνθήκες που επικρατούν στο εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει πως η ιδανική θερμοκρασία για το καλοκαίρι είναι 25-28 βαθμούς Κελσίου (αν έχετε παιδιά ή μωρά στο σπίτι καλό είναι να μην το κατεβάζετε κάτω από τους 28 βαθμούς Κελσίου).



Όταν χαμηλώνετε πολύ τη θερμοκρασία δημιουργείτε συνθήκες που δεν κάνουν καλό στον οργανισμό σας καθώς η θερμοκρασία που δημιουργείται μέσα στον χώρο είναι πολύ διαφορετική από εκείνη που επικρατεί στον εξωτερικό χώρο. Με αυτόν τον τρόπο (ρυθμίζοντας δηλαδή την θερμοκρασία στους 25-28 βαθμούς) κάνετε καλό και στα κλιματιστικά σας καθώς δεν τα ζορίζετε με αποτέλεσμα να καίνε πολύ λιγότερο ρεύμα. Έτσι θα αυξάνετε και τη διάρκεια ζωής της συσκευής αλλά και του μισθού σας!

 


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *