Η συγκινητική ιστορία της 15χρονης που βοηθά τυφλό και κωφό να επικοινωνήσει σε αεροπορική πτήση! [εικόνες]

claraΈνα τυχαίο γεγονός έφερε κοντά τους Κλάρα Ντάλι και Τιμ Κουκ. Αλλά η πράξη καλοσύνης που συνοδεύει την ιστορία τους συγκέντρωσε την προσοχή εκατομμυρίων.

Βρέθηκαν στην ίδια πτήση για το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Η Κλάρα, 15 ετών ταξίδευε με τη μητέρα της και ο Τιμ, 64 ετών, μόνος του.

Ο Τιμ είναι κουφός και τυφλός, οπότε το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας – ανίκανο να επικοινωνήσει μαζί του – έκανε μια ανακοίνωση ρωτώντας αν κάποιος από τους επιβάτες ήξερε τη νοηματική γλώσσα.

palettinoss17

Τότε, η Κλάρα που εδώ και ένα χρόνο μαθαίνει την αμερικανική νοηματική γλώσσα (ASL), προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Η έφηβη, περιέγραψε τις λέξεις χρησιμοποιώντας την ASL στις παλάμες των χεριών του Τιμ, βοηθώντας τον να νιώσει τα γράμματα.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η συνεπιβάτης Λινέτ Σκράιμπερ, εξήγησε: «Ήταν συναρπαστικό να παρακολουθείς την ώρα που έγραφε ένα γράμμα κάθε φορά στο χέρι του. Αυτός μπορούσε να τα ‘διαβάσει’ και κατάφεραν να κάνουν μια συζήτηση». 


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Η ανάρτηση της Σκράιμπερ έλαβε πάνω από ένα εκατομμύριο likes και έχει μοιραστεί πάνω από 700.000 φορές, ενώ η προθυμία της Κλάρα να βοηθήσει, συγκίνησε πολλούς στο διαδίκτυο. Περίπου 90.000 άτομα σχολίασαν την ανάρτηση χειροκροτώντας την «όμορφη» αυτή ιστορία.

Η Σκράιμπερ έγραψε πως το περιστατικό αυτό ήταν μια υπενθύμιση πως «εξακολουθούν να υπάρχουν καλοί άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους».

Η Τζέιν Ντάλι, η μητέρα της Κλάρα, δήλωσε στο BBC: «Η Κλάρα ήταν πάντα ενθουσιασμένη με την νοηματική γλώσσα. Έχουμε έναν οικογενειακό φίλο που είναι διερμηνέας νοηματικής γλώσσας και ήταν η πηγή έμπνευσής της. Η Κλάρα ήταν πολύ χαρούμενη που θα μπορούσε να βοηθήσει τον Τιμ. Μπορούσε να δει κανείς τη χαρά στο πρόσωπό της κάθε φορά που επέστρεφε στο κάθισμά της όταν τον βοηθούσε». Και συνέχισε»: «Η Κλάρα δεν μπορεί να καταλάβει πως η ιστορία της συγκέντρωσε τόσο μεγάλη προσοχή. Η ίδια δε θα χρειαζόταν να το σκεφτεί δύο φορές για να τον βοηθήσει. Είναι εκπληκτικά τα σχόλια που έχει γράψει ο κόσμος για την κόρη μας. Πραγματικά μας συγκινούν».

Ακόμη και η αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines, εξέδωσε ανακοίνωση επαινώντας την Κλάρα. Έμία αεροσυνοδός που ήταν μάρτυρας του περιστατικού σχολίασε πως η «Κλάρα ήταν εκπληκτική» και συνέχισε: «Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Τιμ ήταν πολύ ενθουσιασμένος που είχε κάποιον που μπορούσε να μιλά μαζί του. Κι αυτή ήταν ένας άγγελος».

iefimerida.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *