Θέλετε κάτι ξεχωριστό; 10 εναλλακτικοί προορισμοί για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που σίγουρα θα ερωτευτείτε!! (PHOTOS)

31417_shutterstock_154380206

Το Παρίσι, η Βενετία, η Ρώμη, είναι δίχως την παραμικρή αμφιβολία ιδιαίτερα ρομαντικοί προορισμοί. Αν όμως αναζητάτε προορισμούς πιο “ψαγμένους”, εξίσου όμορφους αλλά με λιγότερη τουριστική κίνηση, η παρακάτω λίστα είναι αφιερωμένη σε εσάς και το ταίρι σας!

Lyon, Γαλλία

Η λιγότερο τουριστική αλλά εξίσου όμορφη (με το Παρίσι) Λυών, είναι μια πιο πρωτότυπη επιλογή για τη γιορτή του Έρωτα. Επισκεφτείτε το Musée des Beaux Arts de Lyon, πάρτε το δείπνο σας στο, βραβευμένο με αστέρι Michelin, L’Auberge du Pont de Collonges, ή κάντε ένα ρομαντικό πικνίκ στο de la Tete d’Or – το μεγαλύτερο πάρκο στην Γαλλία! Μια βόλτα χέρι – χέρι κατά μήκος του ποταμού Ροδανού θα απογειώσει εσάς και το ταίρι σας!

Bassano del Grappa, Ιταλία

Όπως η Βενετία, η μεσαιωνική πόλη Bassano del Grappa, δεσπόζει πάνω στο νερό, με μια ιδιαίτερα γραφική τοποθεσία στους πρόποδες των ενετικών Άλπεων. Κάντε μια βόλτα κατά μήκος της ξύλινης γέφυρας Ponte degli Alpini που διασχίζει τον ποταμό Brenta, δοκιμάστε grappa στην Ποτοποιία Poli και εξερευνήστε τους τοξωτούς, βενετσιάνικους δρόμους στο ηλιοβασίλεμα.

Kεφολονιά, Ελλάδα

Μπορεί η Σαντορίνη να είναι διάσημη για τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και τις παρθένες παραλίες, αλλά η Κεφαλλονιά έχει όλα αυτά, εκτός από την υπερβολική τουριστική κίνηση: Μακριές εκτάσεις με λευκή άμμο, πανύψηλα ασβεστολιθικά βράχια και κατάφυτες κοιλάδες. Περάστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εξερευνώντας τα μαγευτικά σπήλαια της Δρογκαράτης, σαλπάρετε για Ιθάκη σε μια βάρκα με γυάλινο πάτο, και αγκαλιάστε το άλλο σας μισό.

Moorea, Γαλλική Πολυνησία

Με την ονειρική ζαφειρένια λιμνοθάλασσα, και τα τέλεια μπανγκαλόου πάνω από το νερό, η Moorea,  διαθέτει παραλίες με λευκή άμμο, ιριδίζοντα νερά, δίχως τα τουριστικά πλήθη, και με χαμηλό κόστος ζωής. Το καταλυτικό στοιχείο; Μα είναι σε σχήμα καρδιάς…

Adirondacks, Νέα Υόρκη

Ενώ οι τουρίστες πηγαίνουν σωρηδόν στο Μανχάταν για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι Νεοϋορκέζοι διαφεύγουν προς τα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης, για να ζήσουν το πραγματικό ειδύλλιο. Στο Αντιροντάκ, θα βρείτε άγρια βουνά, πυκνά δάση, θεαματικές αλπικές λίμνες, όπως η George και η Placid, αλλά και πολλά εξαιρετικά οινοποιεία. Δεν είναι πολύ αργά για να βρείτε εκεί μια ζεστή, ερωτική φωλιά!

Trancoso, Βραζιλία

Το Ρίο είναι αναμφισβήτητα σέξι. Αλλά αν ψάχνετε κάτι λίγο πιο χαμηλών τόνων, σας προτείνουμε την χαλαρή hippie γοητεία του Trancoso στην ακτή της Bahia. Κάντε μια βόλτα στην πολύχρωμη περιοχή Quadrado, στην κομψή Uxua Casa, ή ξαπλώστε στις πανέμορφες παραλίες. Και μην εκπλαγείτε αν εντοπίσετε και καμιά διασημότητα: η Solange Knowles και ο νέος σύζυγός της, Alan Ferguson έκαναν εδώ το μήνα του μέλιτος.

Montefalco, Ιταλία

Μια μοναδικά ρομαντική εναλλακτική λύση, είναι η ήσυχη πόλη Umbria με τα βελούδινα, καταπράσινα λιβάδια της.. Η μεσαιωνική αυτή πόλη βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του Montefalco. Επισκεφτείτε εκκλησίες του 12ου αιώνα, μείνετε στα χαριτωμένα και φιλόξενα ξενοδοχεία, όπως το Palazzo Bontadosi με τις τεράστιες μπανιέρες του, και τιμήστε τις τρατορίες που σερβίρουν σπιτικό φαγητό.

Monterey, Καλιφόρνια

Αφήστε τους άλλους να “αφήσουν τις καρδιές τους στο Σαν Φρανσίσκο”  και δώστε τη δική σας στο Monterey, με τα 99 μίλια από παρθένες παραλίες, πανέμορφα κόκκινα δάση, αμπελώνες και ελαιώνες. Ο ρομαντισμός υπάρχει σε κάθε στροφή: επισκεφτείτε το πέτρινο εξοχικό σπίτι, όπου ο ποιητής Robinson Jeffers έζησε και έγραψε, δείτε το ηλιοβασίλεμα στην παραλία Carmel, και πείτε “σ’αγαπώ”.

Lanai, Χαβάη

Εμείς ποτέ δεν θα αποτρέψουμε ένα ταξίδι στο Maui. Αλλά για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, προτείνουμε το απομονωμένο νησί του Λανάι. Χαθείτε στα ομιχλώδη βουνά, κάντε πικ-νικ στο σεληνιακό τοπίο, και επισκεφτείτε τους λόφους από κόκκινη λάβα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα αγκαλιά.

Hallstatt, Αυστρία

Η Βιέννη μπορεί να είναι πανέμορφη, αλλά το Halstatt είναι ο βασιλιάς του ρομαντισμού. Πλαισιώνεται από τις Άλπεις, και όλα τα χωριουδάκια είναι ζωγραφισμένα σε απίθανα παστέλ χρώματα! Πάρτε το τελεφερίκ μέχρι το Rudolfsurm, έναν πύργο του 13ου αιώνα, χτισμένο σχεδόν 3.000 πόδια πάνω από το Halsttat, για μια συγκλονιστική θέα, και μετά κάντε μια βόλτα με βάρκα στη λίμνη.

 

 

travelstyle.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Προσφορές έως -70% στο : shop.palettino.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *