Θέλετε να τρώτε περισσότερο και ταυτόχρονα να χάνετε κιλά; Σας έχουμε τον τρόπο!

38c6161539d96fed16d715f23dea1174_L

Οι περισσότερες από εμάς όταν μπαίνουμε σε διαδικασία… προσεκτικής διατροφής μειώνουμε ακαριαία τις ποσότητες που συνηθίζαμε να καταναλώνουμε και προσπαθούμε να τρώμε όσο λιγότερο μπορούμε. Αυτή η διαδικασία φυσικά αργά ή γρήγορα μας κουράζει κι έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα το ρίχνουμε και πάλι στο junk food.

 

Μήπως τελικά υπάρχει τρόπος να τρώμε περισσότερο αλλά ταυτόχρονα να χάνουμε κιλά; Σύμφωνα με τους επιστήμονες υπάρχει. Πάμε, λοιπόν, να δούμε 5 tips που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας:

 
– Φυτικές ίνες: Προσθέστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, καθώς όπως έχει αποδειχτεί οι τροφές αυτές απαιτούν περισσότερο μάσημα. Όσο περισσότερο μασάτε μια τροφή τόσο περισσότερο χρόνο έχει στη… διάθεσή του ο εγκέφαλος για να στείλει εντολή κορεσμού στο στομάχι.
– Νερό: Γνωρίζετε πολύ καλά πως ο καλύτερος σύμμαχος στη μάχη σας με τα περιττά κιλά δεν είναι άλλος από το νερό. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να βάλετε στη διατροφή σας τροφές που περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού. Τι θα πετύχετε; Θα καταφέρετε να φουσκώσετε πολύ σύντομα και θα απαρνηθείτε πολύ εύκολα τις παχυντικές λιχουδιές που θα σας προσφέρουν μέσα στην ημέρα. Πείτε ένα μεγάλο ναι στις παρακάτω τροφές: αγγούρι, ντομάτα, καρπούζι, πεπόνι, πιπεριές, μελιτζάνες, μανιτάρια, κολοκυθάκια, γιαούρτι.

 

largeli e4e60

 
– Πρωινό: Μελέτες έδειξαν πως τα άτομα που απολαμβάνουν καθημερινά ένα πλούσιο πρωινό γεύμα τείνουν να είναι πιο αδύνατα από εκείνους που φεύγουν από το σπίτι τους πίνοντας απλώς ένα ποτήρι καφέ. Το πρωινό σας χαρίζει ενέργεια, ξυπνά το μεταβολισμό σας και σας βοηθά να ελέγχετε την όρεξή σας μέσα στην ημέρα. Extra tip: τελευταίες έρευνες απέδειξαν πως η κατανάλωση αυγού κατά τις πρωινές ώρες μπορεί να σας βοηθήσει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες μέσα στην ημέρα.
– Βραδινό: Οι περισσότερες από εμάς αποφεύγουμε το βραδινό γεύμα όταν κάνουμε δίαιτα. Μέγα λάθος! Αν θέλουμε να χάσουμε κιλά και να καταφέρουμε να διατηρήσουμε το νέο μας βάρος θα πρέπει να… τρώμε! Ναι, καλά διαβάσατε. Η στέρηση δε θα σας βοηθήσει να πετύχετε το στόχο σας, οπότε βάλτε τα φρούτα, τα λαχανικά και το γιαούρτι στο βραδινό σας πρόγραμμα.
– Σνακ time: Μη μένετε νηστικές για αρκετές ώρες καθώς το μόνο που θα πετύχετε είναι να αντιδράσει ο οργανισμός σας πολύ σύντομα. Ξεγελάστε τις λιγούρες σας με έξυπνες επιλογές όπως φρούτα, στικς λαχανικών, τοστ με άπαχο τυρί και γαλοπούλα, ανάλατους ξηρούς καρπούς και γιαούρτι. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώθετε διαρκώς πλήρεις και φυσικά θα σας είναι πιο εύκολο να πείτε όχι στους διατροφικούς πειρασμούς.

 

Το θέμα μας, λοιπόν, στην παρούσα φάση δεν είναι πόσο τρώμε αλλά τι τρώμε. Οι σωστές τροφές μπορούν να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε το κορμί των ονείρων μας.

queen.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *