Κάντε το χώρο σας να δείχνει μεγαλύτερος με 10 «μαγικά» τρικ

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε όλοι το προνόμιο να ζούμε σε σπίτια με τεράστια, ευάερα και ευήλια δωμάτια. Βέβαια όταν ζεις μόνος σου, δεν υπάρχει και κανένας απολύτως λόγος να διατηρείς ένα τεράστιο σπίτι, το οποίο τις περισσότερες φορές σου είναι και εντελώς άχρηστο. Παρόλα αυτά, δεν λέμε ποτέ όχι σε νέες ιδέες και κόλπα, τα οποία μας βοηθούν να κάνουμε το χώρο μας πιο όμορφο και πιο άνετο.  Παρακάτω λοιπόν, σας έχουμε 10 μικρά και απλά tips για να κάνετε το μικρό σας δωματιάκι, να δείχνει μεγαλύτερο .

1. Οι κουρτίνες είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία ενός δωματίου. Φροντίστε να είναι στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο σας ή έστω στις ίδιες πάνω κάτω αποχρώσεις.

2. Εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό φως που μπαίνει στο δωμάτιο. Θα δείτε τεράστια διαφορά.

3. Επενδύστε σε πολυθρόνες και καναπέδες με υπερυψωμένα πόδια τα οποία δίνουν την αίσθηση μεγαλύτερου χώρου και επιτρέπουν το φως να περνά κάτω από τα έπιπλα μεγαλώνοντας έτσι την έκταση του δαπέδου.

4. Ξεκαθαρίστε τα πράγματά σας. Αν έχετε έστω και κάτι το οποίο έχετε πάνω από χρόνο να χρησιμοποιήσετε ήρθε η ώρα να το αποχωριστείτε γιατί πολύ απλά το μόνο που κάνει είναι να σας πιάνει χώρο.

5. Κάντε έξυπνες αγορές επίπλων. Μπορείτε να προμηθευτείτε πράγματα τα οποία να είναι 2 σε 1. Για παράδειγμα μπορείτε να αγοράσετε ένα σκαμπό το οποίο θα σας χρησιμεύει και σαν τραπεζάκι για τον καφέ σας. Νομίζουμε ότι το πιάσατε το νόημα.

6. Βάλτε καθρέφτες. Όχι να κάνετε το χώρο σας σαν σχολή μπαλέτου, αλλά μπορείτε να βάλετε 1-2 μεγάλους σε διαφορετικούς τοίχους (φυσικά). Οι καθρέφτες δημιουργούν αντανάκλαση κάτι που αυτομάτως δίνει μεγαλύτερη έκταση στο χώρο σας.

7. Κάτι οξύμωρο: Λένε ότι σε έναν μικρό χώρο, καλύτερα να τοποθετούμε μικρά έπιπλα για να διατηρείται η αρμονία. ΛΑΘΟΣ. Τώρα πια είναι βέβαιο, ότι λίγα και μεγάλα έπιπλα μπορούν να μεταμορφώσουν κυριολεκτικά τα χώρο σας.

8. Και ένα μαγικό: Τοποθετήστε ράφια ή μία μικρή βιβλιοθήκη. Δεν ξέρουμε ακριβώς γιατί, αλλά εμπεριστατωμένα, τα δωμάτια που έχουν κάτι από τα 2 φαίνονται μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά.

9. Kαλό θα ήταν μερικά από τα έπιπλά σας να είναι στο ίδιο χρώμα με τους τοίχους σας. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται μεγαλύτερο βάθος.

10. Μην κολλάτε με τον κεντρικό φωτισμό και κάνετε το κλασικό λάθος με το ένα και μεγάλο φωτιστικό. Προτιμήστε μικρά διασκορπισμένα φωτιστικά, τα οποία μπορείτε να τα τοποθετήσετε είτε σε τοίχους ή και στο πάτωμα.

Πηγή: http://www.queen.gr/

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *