Καθάρισε τη ντουλάπα σου και ανανεώσου! Δες πώς να το κάνεις..

Η άνοιξη ήρθε και μαζί με αυτήν ήρθε και η ώρα για μία ανανέωση στη ντουλάπα σου, τα συρτάρια σου και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται καθάρισμα.

Έχεις ακούσει τον κανόνα που λέει πως αν δε φοράς κάτι πρέπει να το πετάξεις καθώς δεν πρόκειται να το φορέσεις ποτέ; Τι θα γίνει όμως με εκείνη τη φούστα που είχες αγοράσει μόλις τελείωσες το σχολείο, δεν την έχεις φορέσει ακόμα και έχεις δεθεί μαζί της συναισθηματικά γιατί σου θυμίζει τον πρώτο σου έρωτα; Είσαι έτοιμη να την αποχωριστείς;

Αυτό που θα χρειαστείς καταρχάς αν πρόκειται να καθαρίσεις τη ντουλάπα σου είναι χρόνος και σχέδιο. Θα χρειαστείς τουλάχιστον δύο ώρες καθώς το πραγματικό ξεκαθάρισμα απαιτεί πολλές δοκιμές ρούχων και επομένως χρόνο. Πέρα από αυτό, καλό είναι να ξεκινήσεις από δεξιά προς τα αριστερά το καθάρισμα ή το ανίστροφο. Μην κάνεις απλά επίθεση στη ντουλάπα σου και αρχίσεις να πετάς ότι βρίσκεις μπροστά σου.

Ποιοι είναι, όμως, οι Χρυσοί Κανόνες για τον τέλειο καθαρισμό της ντουλάπας σου;

 1. Αν κρατώντας το ρούχο πάνω σου βλέπεις να διαγράφεται κάποιο μέρος του σώματός σου, οι αγκώνες σου, τα γόνατά σου ή οτιδήποτε άλλο, πέτα το. Έχει ξεφτύσει με τα χρόνια και είναι για πέταμα.

 

2. Κοίτα προσεκτικά τους γιακάδες των πουκαμίσων σου. Αν έχουν λεκέδες που δε φεύγουν ή έχουν ξεβάψει τότε καλό είναι να πετάξεις τα συγκεκριμένα πουκάμισα. Ο γιακάς είναι από τα πράγματα που φαίνονται πολύ καθώς είναι πολύ κοντά στο πρόσωπό σου.

 

3. Αν έχεις δοκιμάσει ένα συγκεκριμένο ρούχο αρκετές φορές και έχεις καταλήξει όλες τις φορές να φορέσεις κάτι άλλο τότε πρέπει να το πετάξεις. Δεν πρόκειται να το φορέσεις ποτέ. Ακόμα και αν έχεις ξοδέψει αρκετά χρήματα για να το αποκτήσεις με το να το κρατάς στη ντουλάπα σου δεν κερδίζεις κάτι.

 

4. Πριν ξεκινήσεις αγόρασε τουλάχιστον 2 κουτιά αποθήκευσης. Γράψε πάνω τους αυτό που πρόκειται να βάλεις μέσα (π.χ. δώρα, μαγιό, ενθύμια κλπ). Γέμισε τα κουτιά με ότι εσύ θέλεις και βάλτα κάπου που δε χρειάζεται να τα βλέπεις καθημερινά. Θα εκπλαγείς από τον ελεύθερο χώρο που θα δεις στη ντουλάπα σου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με τα κοσμήματά σου, τα κασκόλ, τα μαντήλια και τα πορτοφόλια σου.

 

5. Ο,τιδήποτε έχεις στη ντουλάπα σου για περισσότερο από έξι μήνες και έχει ακόμα ετικέτες πάνω του δεν πρόκειται να το φορέσεις ποτέ.

 

6. Όλα τα ρούχα που έχεις, από τα πιο καθημερινά μέχρι τα πιο επίσημα πρέπει να σε κάνουν να νιώθεις όμορφη. Αν δεν το κάνουν τότε δεν έχουν λόγο ύπαρξης στη ντουλάπα σου.

 

7. Πριν ξεκινήσεις να κάνεις οτιδήποτε καλό είναι να αδιάσεις τελείως τη ντουλάπα σου για να ξεκινήσεις από το μηδέν.

 

8. Χώρισε τη ντουλάπα σου σε τομείς. Βάλε όλα τα πουλόβερ σε ένα μέρος, όλα τα μπουφάν σε ένα άλλο και όλα τα σακάκια σε άλλο. Αν έχεις μεταξωτά πουλόβερ ή οτιδήποτε ντελικάτο καλό είναι να το αποθηκεύσεις οριζόντια και να μην το κρεμάσεις για να μη χάσει τη φόρμα του.

 

9. Βαλίτσες ή τσάντες που δε χρησιμοποιείς πολύ συχνά παρά μόνο σε ταξίδια, μπορείς να της αποθηκεύσεις κάπου ψηλά ή να τις βάλεις σε μία αποθήκη, αν έχεις, καθώς δε χρειάζεται να βρίσκονται μέσα στα πόδια σου καθημερινά.

 

10. Τέλος, αν έχεις πολλά μαύρα ρούχα διάχωρισέ τα βάζοντας άλλα χρωματιστά ανάμεσά τους για να μπορείς να τα ξεχωρίζεις καλύτερα.

 

Ακολούθησε αυτές τις 10 πολύ απλές συμβουλές και θα νιώσεις αμέσως ανανεωμένη. Ένα ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σου, όσο και να μη σου φαίνεται απαραίτητο θα σε κάνει άλλο άνθρωπο. Έχεις ακούσει αυτό που λένε ότι όταν έχεις οργανωμένο το σπίτι σου, έχεις οργανωμένη και τη ζωή σου; Ισχύει 100%!

faysbook.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα
έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *