Καθαρίζετε σωστά το πρόσωπό σας;

Μπορεί κάτι τόσο απλό και βασικό όπωςο καθαρισμός του προσώπου μας να έχει μικρά μυστικά; Κι όμως! Αν θέλετε να είστε απόλυτα σίγουρες πωςκαθαρίζετε σωστά την επιδερμίδα σας– που είναι και το Α της ομορφιάς μας- δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα tips που ακολουθούν και όσα από τη λίστα σας λείπουν, να τα εντάξετε από σήμερα κιολας στην καθημερινότητά σας!
1. Πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας με σαπούνι πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό. Σκεφτείτε: με αυτά θα ακουμπήσετε το πρόσωπό σας, οπότε οποιοδήποτε μικρόβιο κι αν έχουν, μπορεί εύκολα να μεταφερθεί στην επιδερμίδα σας.

2. Πριν χρησιμοποιήσετε το σαπούνι καθαρισμού, αφαιρέστε όλα τα προϊόντα μακιγιάζ που έχετε χρησιμοποιήσει. Το σαπούνι θα έρθει μετά να απομακρύνει απόλυτα και το τελευταίο ίχνος μακιγιάζ, αφήνοντας τους πόρους να αναπνέουν.

3. Αποφύγετε το ζεστό νερό γιατί αφαιρεί τα φυσικά έλαια από το δέρμα πάρα πολύ γρήγορα και το αφυδατώνει. Προτιμήστε το χλιαρό νερό που δεν ξηραίνει την επιδερμιδα ενώ στο τέλος, πάρτε κουράγιο και ξεπλύνετε και με κρύο νερό, που βοηθάει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάνοντας το πρόσωπο να δείχνει αμέσως πιο τονωμένο.

4. Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε ολόκληρο το πρόσωπο για τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα. Αυτή η τεχνική μετράει πάρα πολύ καθώς διεγείρει το λεμφικό σύστημα το οποίο ρυθμίζει τα επίπεδα οξυγόνου στο δέρμα και την κυκλοφορία του αίματος.

5. Μην ξεχνάτε το λαιμό! Είναι ένα από τα σημεία που δείχνουν τα πρώτα σημάδια της γήρανσης καθώς πολλές φορές παραμελείται. Επίσης, φροντίστε να πλένετε το πρόσωπό σας μέχρι την γραμμή των μαλλιών σας!

6. Σκουπίστε το πρόσωπο ταμποναριστά με μια στεγνή καθαρή και μαλακή πετσέτα, που δεν θα ταλαιπωρήσει την επιδερμίδα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πετσέτες σώματος ή μαλλιών στο πρόσωπό σας γιατί μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια.

7. Εφαρμόστε την κρέμα προσώπου άμεσα. Τη στιγμή που το δέρμα δείχνει καθαρο και τονωμένο, απλώστε την πρώτη στρώση από την αγωγή περιποίησης της επιδερμίδας σας. Μη ξεχνάτε ότι κάθε δευτερόλεπτο που το δέρμα σσε μένει “γυμνό”, ο ξηρός αέρας δεσμεύει την υγρασία του!

8. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές πρωί και βράδυ χωρίς εξαιρέσεις! Μην ξεγελαστείτε ότι το δέρμα σας είναι καθαρό από το προηγούμενο βράδυ οπότε δεν χρειάζεται να πλυθείτε το πρωί. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το δέρμα εκκρίνει σμήγμα που το πρωί πρέπει να το απομακρύνετε.

 

Μην ξεχνάτε: Το πρόσωπο σας είναι ένας καμβάς που έχει ανάγκη την προσοχή και την φροντίδα σας. Ο σωστός καθαρισμός μπορεί να απαιτήσει λίγα λεπτά παραπάνω από τον χρόνο σας, όμως το αποτέλεσμα στην υγεία κ τη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας θα σας ανταμείψει!

 

queen.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *