καλοκαίρι 2014: Ποιες τάσεις να ακολουθήσεις ανάλογα με το στυλ και το σώμα σου

Ποιος είναι ο τρόπος να υιοθετήσεις σωστά τα φετινά trends ανάλογα με το σωματότυπό σου και πώς θα καταφέρεις να φαίνεσαι τέλεια διαλέγοντας τα σωστά ρούχα.

Για να “ξέρεις” τη μόδα δεν αρκεί να γνωρίζεις απλά τις τάσεις της σεζόν. Όπως έχουμε πει πολλές φορές, η μόδα είναι άποψη, τα trends πάρα πολλά κάθε χρόνο και ο κίνδυνος να χαθείς μέσα στις γραμμές των νέων collections μεγάλος. Αληθινές fashion-lovers είναι όσες όχι μόνο ξέρουν τί θα “παίξει” την επόμενη χρονιά, αλλά κυρίως όσες από εμάς παίρνουν τις καινούριες προτάσεις στα χέρια τους και τις κανουν δικές τους, βρίσκοντας τί τους ταιριάζει και τί θα τις αναδείξει. 

Η βάση για όλα τα παραπάνω είναι έχεις μια ιδεά για το τί περίπου σου πηγαίνει ή έστω να γνωρίζεις τί δε σου πηγαίνει καθόλου για να το αποφύγεις. Από κει και πέρα όμως, έχει και η μόδα τα τρικς της και για καλή σου τύχη μπορείς να τα χρησιμοποιείς  για να κρύψεις τυχόν ψεγάδια σου και να τονίσεις τα όμορφα στοιχεία σου.

Λέξη-κλειδί: πειραματισμός (βλ. λίγη ώρα στο δοκιμαστήριο)
Γενικός κανόνας
: Ό,τι και να διαλέξεις αγαπησέ το, χαμογέλα και θα σε αναδείξει αμέσως και αποτελεσματικά.

Μixed prints: Tα διαφορετικά μοτίβα θα συνθέσουν ένα ενδιαφέρον mix and match σύνολο και θα αποσπάσουν την προσοχή από ατέλειες στο σώμα σου δημιουργώντας “περιοχές” από διαφορετικά σχέδια (Custo Barcelona)

Aν έχεις κλασικό dress code στο γραφείο σου, πες ναι στο nude. Δημιουργεί μια ενιαία επιφάνεια στο look σου και δεν υπερτονίζει κανένα σημείο (εκτός αν μιλάμε για bodycon φορέματα) (Tod’s)

Αν αγαπάς την κομψότητα, φόρεσε παστέλ: Σε συνδυασμούς μεταξύ τους ή επένδυσε σε αξεσουάρ σε παστέλ τόνους, όπως τσάντες με μεγάλα χερούλια

Αν είσαι αθλητικός τύπος, προτίμησε το sporty-chic: Φαρδιές γραμμές στα παντελόνια και χαλαρά bomber jackets θα σε ανανεώσουν. Επένδυσε σε εντυπωσιακά χρωματιστά sneakers (DKNY/Adidas for Stella McCartney)

Aν σου αρέσει το basic ντύσιμο προτίμησε την τάση του μινιμαλισμού. Key-items: λευκό πουκάμισο, ανδρικό κουστούμι, μονόχρωμο φόρεμα. (J.W. Anderson)

Cropped tops: Για τη σιλουέτα-“κλεψύδρα”, αναδεικνύουν τη μέση και τονίζουν τις καμπύλες (Αlexander Wang)

Boxy σχήματα: Κολακεύουν τη σιλουέτα “μήλο” και πέφτουν ανάλαφρα στο σώμα καλύπτοντας την κοιλίτσα (Chloe)

Φαρδιά παντελόνια Είναι ψηλόμεσα και διαθέτουν ένα αέρα διαχρονικής φινέτσας. Φέτος επανέρχονται στη μόδα για να κάνουν τη ζωή πιο εύκολη στις σιλουέτες με περιφέρεια. (Armani)

Πλισε φούστες Αέρινες και κομψές, οι πλισέ φούστες είναι ό,τι καλύτερο για το σωματότυπο αχλάδι. (Proenza Schouler)

Μινιμαλισμός Τα μίνιμαλ μονόχρωμα ρούχα είναι ό,τι πρέπει για μια πληθωρική σιλουέτα. (Acne)
Πηγή: missbloom.gr
Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *