Κορονοϊός:Να χαρακτηριστούν «κόκκινοι» οι δήμοι Πάτρας, Χαλκίδας και Αγίου Νικολάου Λασιθίου ζητά η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.Τι μέτρα θα ισχύσουν.

20-05-11_0014_dpx0366

 

Να χαρακτηριστούν «κόκκινοι» οι δήμοι Πάτρας, Χαλκίδας και Αγίου Νικολάου Λασιθίου ζητά από την κυβέρνηση η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγείται την απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 για τα Σαββατοκύριακα , χωρίς ωστόσο η πρόταση αυτή να έχει προς το παρόν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, οι αποφάσεις της οποίας αναμένονται να ανακοινωθούν το απόγευμα.

Πάντως, όσον αφορά στους τρεις δήμους -Πάτρας, Χαλκίδας και Αγίου Νικολάου- η αυστηροποίηση των μέτρων περιορισμού θεωρείται δεδομένη, καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται από αυτές τις περιοχές είναι ανησυχητικά.

BANNER PALETTINO SALE

Αν η κυβέρνηση υιοθετήσει την εισήγηση της επιτροπής για lockdown στις 18.00 τα Σαββατοκύριακα, τόσο τα καταστήματα όσο και τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν τα Σάββατα στις 17:00, ώστε εργαζόμενοι και πελάτες να προλαβαίνουν να φτάσουν στα σπίτια τους.

Για το λιανεμπόριο προτείνεται η λειτουργία μόνο μόνο με τη μέθοδο του click away.

Στο «τραπέζι» των ειδικών βρίσκεται και το θέμα των σχολείων και σύμφωνα με πληροφορίες επικρατεί η άποψη να παραμείνουν προς το παρόν ανοιχτά Γυμνάσια και Δημοτικά.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να ληφθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, σε περιοχές όπως η Πάτρα, που εμφανίζουν βαρύ επιδημιολογικό φορτίο ενώ, η Θεσσαλονίκη θα «κοκκινίσει» ξανά..

BANNER PALETTINO SALE

Η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι για ακόμη μια εβδομάδα μαραθώνια, με τους ειδικούς να συζητούν εξωνυχιστικά όλα τα δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους για την πανδημία ανά την Ελλάδα.

Όπως συνηθίζεται, η επιτροπή θα κάνει την εισήγησή της στον πρωθυπουργό και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Τα όσα θα αποφασιστούν αναμένεται να ανακοινωθούν στις 18:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

BANNER PALETTINO SALE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *