Κωνσταντίνος Αργυρός:”Όταν δεν ξέρεις προς τα πού πηγαίνει μια σχέση, είναι καλύτερο να μη μιλάς. Προστατεύεις έτσι και τη σύντροφό σου και τον εαυτό σου”.

konstantinos_argyros

Πώς είναι να είσαι ο καλύτερος λαϊκός τραγουδιστής της γενιάς σου; Νέος, ωραίος και επιτυχημένος. Ο λαοφιλής τραγουδιστής τα έχει όλα. Αλλά θέλει παραπάνω. Όχι από εγωισμό, αλλά γιατί πιστεύει βαθιά ότι η ζωή δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός απαντά για όλα, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που δίνει στο Down Town Κύπρου και τον Κώστα Μπουρούση.

palettino-gif-big

Πόσα χρόνια τραγουδάς;
Επαγγελματικά τραγουδάω από 18 χρόνων. Πέρασαν 12-13 χρόνια.

Και δεν έχεις νιώσει την ανάγκη να κάνεις μια παύση;
Όχι, δεν το ‘χω νιώσει ακόμα. Σαφώς θα υπάρχουν στο μέλλον πράγματα που θα με κάνουν να κουραστώ. Αλλά, μέχρι στιγμής, η δουλειά μου με γεμίζει. Έχω κάνει το χόμπι μου επάγγελμα. Βέβαια, αυτό απαιτεί να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου, να δουλεύεις πάρα πολύ, απαιτεί κόπο, επιμονή, αγάπη, θέληση. Για να εξελιχθώ εγώ ο ίδιος. Μην ξεχνάμε ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας.

Εσένα, τι δυσκολίες σού έχει προβάλει ο εαυτός σου;
Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Όλα τα μπορούμε, αρκεί να το θέσουμε ως στόχο. Όταν βάζεις στόχο, βρίσκεις την άκρη. Αρκεί να γνωρίζεις ποιος είναι ο στόχος σου. Αλλιώς, χάνεις τον προσανατολισμό σου. Τα προβλήματα είναι για να λύνονται. Με επιμονή, θέληση, αγάπη και σεβασμό σε όποιους ανθρώπους συναντήσεις στη διαδρομή, ακόμα κι αν είναι διαφορετικοί από σένα, φτάνεις στον στόχο σου.

Δουλεύεις πολύ. Είναι και οικονομικοί οι λόγοι;
Ποτέ δεν δούλεψα για τα υλικά αγαθά. Πάντα το έκανα για την εξέλιξη του εαυτού μου και για να μπορώ, μετά από χρόνια, να πω ότι έκανα κάτι. Ότι δημιούργησα κάτι δικό μου σε αυτό που επέλεξα να κάνω. Και δεν μιλάω μόνο για το τραγούδι. Μπορεί, για παράδειγμα, κάποια στιγμή να θελήσω να κάνω μια ταινία.

Κωνσταντίνος Αργυρός

Θεωρείς ότι τα πράγματα σού ήρθαν εύκολα;
Για να μπορέσεις να κάνεις μια επιτυχία, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Από μικρός έχω δεχτεί απόρριψη, δεν με πίστευαν οι δισκογραφικές, άλλαξα δυο-τρεις εταιρίες για να μπορέσω να βρω έναν άνθρωπο που θα μου δώσει το πάτημα να ξεκινήσω. Αλλά, ποτέ δεν είπα στον εαυτό μου «αφού δεν σε πιστεύουν, δεν θα τα καταφέρεις». Υπήρχαν ψυχολογικές διακυμάνσεις μέσα μου, αλλά πάντα κοιτούσα τον στόχο μου. Και έψαχνα τον τρόπο. Ποτέ δεν σταματάει αυτό. Αν κάποιος πιστέψει ότι έφτασε στην κορυφή, τότε σημαίνει ότι ξεκίνησε το τέλος του. Πρέπει να ξεπερνάμε κάθε φορά τον εαυτό μας και να κυνηγάμε κάτι μεγαλύτερο. Πάντα υπάρχει κάτι μεγαλύτερο απ’ ό,τι έχεις κάνει. Κι έτσι δεν κινδυνεύεις και να την ψωνίσεις. Εγώ δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος.

Δεν την ψώνισες ποτέ; Δεν ένιωσες ποτέ πολύ σημαντικός;
Ποτέ. Σημαντικός είναι ένας άνθρωπος που έχει αξίες.

Δεν κολακεύεσαι που σε κυνηγάνε τα περιοδικά, γράφουν για σένα, ενδιαφέρονται για την προσωπική σου ζωή;
Στα απλά πράγματα είναι η ουσία. Σημαντικός για μένα είναι ένας άνθρωπος που θα με σεβαστεί και θα τον σεβαστώ, που είναι ειλικρινής.

 palettino-gif-big

Ήσουν νέος, ωραίος και ήδη γνωστός από την τηλεόραση. Αλλά είπες προηγουμένως ότι δέχτηκες απόρριψη από τις δισκογραφικές. Εξήγησες ποτέ το «γιατί»;
Στις εταιρίες βλέπανε ένα παιδί που είχε όνειρα. Δεν είχα έτοιμα τραγούδια. Ήθελα να μάθω τον τρόπο να δουλεύω. Δεν ήξερα. Ήμουν πολύ ρομαντικός και πολύ αυθόρμητος. Αφού βρήκα το πάτημά μου σε μια εταιρία, έκανα μια αρχή.

Την άποψη ότι οι καλλιτέχνες που εμφανίζεστε στα νυχτερινά κέντρα έχετε πιο «εύκολο» και πιο «εύπεπτο» ρεπερτόριο πώς την ακούς;
Ποιο είναι το «εύκολο»; Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό που με ρωτάς. Ποιο απ’ όλα τα τραγούδια μου θεωρείς «εύκολο»; Κάνω ό,τι με εκφράζει, ό,τι με κάνει να περνάω καλά, ό,τι με κινητοποιεί συναισθηματικά. Αυτό που θέλω είναι να κάνω παραγωγές με σεβασμό στον κόσμο, με στίχο που δεν προσβάλλει τον κόσμο, να είμαι περήφανος για τις δουλειές μου. Και είμαι!

Κωνσταντίνος Αργυρός

Γιατί αποφεύγεις την έκθεση, την προβολή και τα μέσα ενημέρωσης;
Όταν δεν έχω κάτι να πω, πέρα από τη δουλειά μου, γιατί να μιλήσω; Να βγω και να μιλήσω για την προσωπική ζωή μου; Ποιον αφορά; Όταν κάποια στιγμή είμαι με μια κοπέλα και θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, να κάνουμε δηλαδή οικογένεια, εκεί -αναπόφευκτα- θα είμαι ειλικρινής με τον κόσμο. Αλλά όταν δεν ξέρεις προς τα πού πηγαίνει μια σχέση, είναι καλύτερο να μη μιλάς. Προστατεύεις έτσι και τη σύντροφό σου και τον εαυτό σου.

Φροντίζεις τον εαυτό σου;
Προσέχω τη διατροφή μου και γυμνάζομαι. Δεν το κάνω επιτηδευμένα. Είναι κάτι που μου αρέσει, πηγαίνω με δυο φίλους μου για γυμναστική και περνάμε ωραία.

Η καθημερινότητά σου πώς είναι; Έχεις κάποιο πρόγραμμα που ακολουθείς αυστηρά;
Με το που ξυπνήσω θα πιω καφέ με τους φίλους μου. Αν έχω στούντιο θα πάω εκεί. Υπάρχουν μέρες που καθόμαστε με τους συνεργάτες μου κάποιες ώρες, υπάρχουν κι άλλες που κλείνουμε δύο εικοσιτετράωρα. Ποτέ δεν ξυπνάω πρωινές ώρες. Βέβαια, έτσι όπως έχω διαμορφώσει τη ζωή μου, και να ξυπνούσα πρωί δεν θα έβρισκα άνθρωπο να μιλήσω. Μόνο τους γονείς μου.

Μήπως, όμως, θυσιάζεις το τώρα για το μετά;
Για ποιο λόγο το θυσιάζω; Αφού κάνω αυτό που αγαπάω. Το μόνο που μπορεί να θυσιάζεις είναι ίσως οι στιγμές που θες να κάνεις μια σχέση και να ηρεμήσεις, να αράξεις που λέμε. Ακριβώς επειδή είμαι ερωτευμένος με τη δουλειά μου, μπορεί αυτό να μην το κατανοεί ο άλλος άνθρωπος. Μου ‘χει συμβεί. Εκτίμησα το γεγονός ότι η τότε σύντροφός μου μού το είπε.

Τότε, μάλλον, αφού δεν κατάλαβε τη σχέση με τη δουλειά σου, δεν ήταν η γυναίκα της ζωής σου…
Μπορεί και να ήταν. Το μέλλον θα το δείξει.

zappit.gr

palettino-gif-big

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *