Λεξικό των καλών συστατικών

Πόσο καλά γνωρίζετε τα συστατικά των καλλυντικών σας;

Τα τελευταία χρόνια όλες οι γυναίκες είναι αρκετά ενημερωμένες για την καταλληλότητα κάποιων συστατικών στα καλλυντικά τους. Πολλά sites έχουν ως αντικείμενο την ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με την επικινδυνότητα ή την ασφάλεια πολλών συστατικών για την υγεία του δέρματος αλλά και όλου του οργανισμού.

Παρακάτω θα δείτε μερικά συστατικά φιλικά για το δέρμα:

Tangerine Essential Oil – Αιθέριο Έλαιο Μανταρινιού – Citrus Reticulata (Mandarin) Oil: εκτός από την αρωματοθεραπευτική του δράση χρησιμοποιείται σε προϊόντα μείωσης ραγάδων και κυτταρίτιδας.

Tea Tree Essential Oil – Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρου – Melaleuca Alternifolia: διεισδύει άμεσα στο δέρμα και επιταχύνει την εξισορρόπηση των διαταραχών του καθώς και την ανάπλαση του. Παράλληλα, έχει αντιμικροβιακή, αντιμυκητισιακή και αντισηπτική δράση γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορα προϊόντα περιποίησης και ειδικά κατά της ακμής και της πιτυρίδας.

Vitamin E – Βιταμίνη Ε – Tocopheryl Acetate: μια πολύ ισχυρή βιταμίνη για την υγεία του δέρματος, προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει το δέρμα από την ακτινοβολία του ήλιου καθώς και την καταστροφή των κυττάρων. Επιπλέον η βιταμίνη Ε ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, λειαίνει τις ρυτίδες και ουλές, αναπλάθει και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου και νέων κυττάρων.

Witch Hazel – Αμαμηλίς ή Αμαμελίδα – Hamamelis Virginiana: έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση με αποτέλεσμα να δρα κατά της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Έχει αντισηπτική, αντιφλεγμονώδη και καθαριστική δράση, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα κατά της ακμής και για λιπαρά δέρματα. Καταπραΰνει το δέρμα από εγκαύματα, ηλιακά εγκαύματα και διάφορους ερεθισμούς. Δρα σαν τονωτικό που συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους χωρίς να ξηραίνει το δέρμα.

Zinc Sulphate – Θειικός Ψευδάργυρος: είναι ένα άλας ψευδαργύρου με αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική και επουλωτική δράση, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα κατά της ακμής.

Dragon’s Blood – Αίμα του Δράκου (φυτική κόκκινη ρητίνη ή χυμός) – Croton lechleri: έχει ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του δέρματος, χρησιμοποιείται εκτενώς για την καταπράυνση πολλών ερεθισμών του δέρματος καθώς και σε δέρματα που παρουσιάζουν υπερευαισθησία. Ενυδατώνει, έχει αντιγηραντική και συσφικτική δράση.

Titanium Dioxide – Διοξείδιο Τιτανίου: στα καλλυντικά χρησιμοποιείται κυρίως ως χρωστική ουσία (concealer, make up και άλλα) και ως φυσικός αντηλιακός παράγοντας.

Pomegranate Extract – Εκχύλισμα Φρούτων Ροδιού – Punica Granatum (Pomegranate) Fruit Extract: προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστασία από τον ήλιο, προλαμβάνει τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, ενυδατώνει, ενισχύει την παραγωγή νέων κυττάρων και κολλαγόνου με αποτέλεσμα το δέρμα να διατηρείται νεανικό και σφριγηλό.

jenny.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *