Λιπαρά μαλλιά τέλος: Η πιο εύκολη λύση με μαύρο τσάι!

mallia

Πλένετε και περιποιήστε τα μαλλιά σας τακτικά, αλλά μέσα στην ίδια μέρα φαίνονται θαμπά και βρώμικα; Δεν είστε η μόνη πάνω στη γη με λιπαρά μαλλιά!

baner-palettino

Η λιπαρότητα στα μαλλιά, είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί συνήθως άτομα που έχουν λιπαρή επιδερμίδα. Οι αδένες στο τριχωτό της κεφαλής τείνουν να εκκρίνουν μεγαλύτερο ποσοστό σμήγματος- απ’ οτι το φυσιολογικό, που προστατεύει και θρέφει τη ρίζα της τρίχας- με αποτέλεσμα τα μαλλιά να λαδώνουν από τη μια στιγμή στην άλλη.Μάλιστα, τα λιπαρά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο να εμφανίσουν πιτυρίδα ενώ πολλοί τα συνδέουν με το πρόβλημα της τριχόπτωσης!


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική από τα 60s έως σήμερα, 24/24 σας περιμένει στο:www.palettino.gr/radio


Αν ταλαιπωρήστε με τα λιπαρά μαλλιά σας… δεν έχετε να δοκιμάσετε την παρακάτω πανεύκολη και ανεξοδη, φυσική συνταγή με μαύρο τσάι που θα χαρίσει στα μαλλιά σας την παλιά υγιή όψη τους!

Το μαύρο τσάι χάρη στη στυπτική του ιδιότητα, γνωστή και ως ταννικό οξύ, βοηθά στην πρόληψη αλλά και στη μείωση της περιττής συσσώρευσης σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να προκαλεί ξηροδερμία. Παρόλο που πολλοί δεν το γνωρίζουν, το μαύρο τσάι, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά προϊόντα που δρα κατά του λιπαρού δέρματος.

Προμηθευτείτε, λοιπόν, με μαύρο τσάι και ξεκινήστε την πανεύκολη προετοιμασία!

1.Βάλτε δυο κουταλιές της σούπας φύλλα μαύρου τσαγιού σε ένα φλιτζάνι νερό. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα φακελάκι μαύρο τσάι.
2. Βράστε το μείγμα για περίπου 10 με 15 λεπτά
3. Στραγγίξτε τα φύλλα του τσαγιού και αφήστε το διάλυμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Ρίξτε το χλιαρό μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και αφήστε να δράσει για περίπου 5-10 λεπτά.
Στο τέλος, λούστε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουαν,όπως στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Μπορείτε να ακολουθείτε αυτή τη συνταγή περίπου τρεις φορές την εβδομάδα!


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

baner-palettino

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *