Μαθήματα για έξυπνο & οικονομικό μακιγιάζ!

Η κρίση έδωσε το μάθημα: να επιλέγεις τα καλλυντικά σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της επιδερμίδας σου σε κάθε ηλικία, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά τους.
Αποχαιρέτα τις καλές εποχές κατά τις οποίες έκανες υπερβολές για αγορές κραγιόν, σκιών και μάσκαρα με μόνη δικαιολογία ότι πέτυχες προσφορές και εκπτώσεις. Όλα αυτά κάτω από το tip «value for money».

Εάν στα μαθήματα οικονομίας έχεις μείνει… μεταξεταστέα, το Shape ετοίμασε για σένα ένα έξυπνο νεσεσέρ για κάθε ηλικία με προϊόντα μακιγιάζ που έχουν άριστη ποιότητα, είναι πολυλειτουργικά και θα σε βοηθήσουν να είσαι άψογη από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία.

Στα 20+
Η μαγική φράση για σένα είναι το «less is more».

  • Μια υδατική με χρώμα είναι το μόνο που χρειάζεσαι για να δώσεις ομοιογένεια στον τόνο της επιδερμίδας, χωρίς να της στερήσεις τη φυσική της λάμψη και φρεσκάδα. Η καλύτερη επιλογή είναι μια ΒΒ Cream, ένα πολυχρηστικό προϊόν, καθώς συνδυάζει ενυδατική κρέμα και make-up για ανάλαφρη κάλυψη και ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα και μια αντιηλιακή κρέμα για μέτρια προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Εάν κάποιες ημέρες χρειάζεσαι λίγο περισσότερη κάλυψη ή αν πρέπει να καμουφλάρεις κοκκινίλες και σπυράκια, δοκίμασε ένα fond de teint κατά των ατελειών.
  • Το ρουζ είναι must γι’ αυτή την ηλικία. Επίλεξε μια απαλή ρόδινη απόχρωση που ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες και χαρίζει λάμψη φρεσκάδας και υγείας.
  • Το διάφανο lip gloss μπορεί να φορεθεί μόνο του ή πάνω από το αγαπημένο σου κραγιόν για πιο σέξι βραδινό look.
  • Οι ιριδίζουσες σκιές στα μάτια φωτίζουν το βλέμμα και προσθέτουν λάμψη.
  • Δεν πρέπει να σου λείψει μια μάσκαρα για ακαταμάχητο όγκο και έντονο, γυαλιστερό μαύρο χρώμα.

Ναι

  1. Στην ΒΒ Cream
  2. Στο ρουζ
  3. Στο lip gloss
  4. Στη μαύρη μάσκαρα
  5. Στις ιριδίζουσες σκιές

Όχι

  1. Στο βαρύ make-up
  2. Στο περίγραμμα των χειλιών
  3. Στο concealer
  4. Στα σκούρα κραγιόν

Στα 30+
Τώρα μετράει η υφή των πρoϊόντων. 
Τα χαρακτηριστικά του προσώπου έχουν ανάγκη από πιο ακριβή τονισμό για να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο.

  • Το eye liner παραμένει πάντα διαχρονική αξία στο μακιγιάζ και το ιδανικό προϊόν που μπορεί να κολακεύσει το βλέμμα.
  • Το σωστό fond de teint είναι απαραίτητο. Θα πρέπει να μην είναι πολύ βαρύ, για να μη σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη απ’ όσο είσαι. Ιδανικά για σένα είναι τα make-up με ενυδατική κρεμώδη σύνθεση τα οποία δε θα τονίσουν τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες του προσώπου σου.
  • Ένα concealer σε μορφή κρέμας θα σε βοηθήσει να καμουφλάρεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τις κοκκινίλες.
  • Έχε πάντα μαζί σου μια πούδρα σε μορφή compact για να φρεσκάρεις το μακιγιάζ σου όποτε χρειάζεται.
  • Με το ρουζ θα ζωντανέψεις το κουρασμένο πρόσωπό σου. Αναζήτησε φυσικούς τόνους που να ταιριάζουν στην απόχρωση της επιδερμίδας σου.
  • Για να βρεις το τέλειο κραγιόν, θα πρέπει να δοκιμάσεις αρκετές παραλλαγές της χρωματικής οικογένειας που προτιμάς και στο τέλος να επιλέξεις αυτό που δείχνει όμορφο, ακόμα κι αν δεν είσαι καθόλου μακιγιαρισμένη.
  • Προτίμησε τις ματ σκιές ματιών και όχι τις γυαλιστερές, για να μην τονίσεις τις λεπτές γραμμές που έχουν αρχίσει να σχηματίζονται.

Ναι

  1. Στο eyeliner
  2. Στις ματ σκιές
  3. Στο concealer

Όχι

  1. Στα ματ fond de teint
  2. Στα ματ σκουρόχρωμα κραγιόν
  3. Στις σκούρες σκιές

Στα 40+
Το μακιγιάζ σου θα πρέπει να είναι πιο σικ και κλασικό και όχι ακραίο. 

Η σωστή επιλογή στα χρώματα αλλά και στην υφή των προϊόντων μπορεί να δείξει το πρόσωπό σου φρέσκο και ξεκούραστο.

  • Επίλεξε ένα fond de teint που διαχέει το φως για να απαλύνεις οπτικά τις λεπτές γραμμές και τον ανομοιογενή τόνο της επιδερμίδας. Κάλυψε κάθε ατέλεια της επιδερμίδα σου με  make-up που έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και αντιηλιακό δείκτη προστασίας.
  • Ένα καλό concealer θα σε βοηθήσει να κρύψεις τους μαύρους κύκλους, τα σπασμένα αγγεία και τις κοκκινίλες.
  • Προτίμησε τα ρουζ σε κρεμώδη υφή, για να μην τονίσεις τις λεπτές ρυτίδες και επίλεξε μια απόχρωση ελαφρώς σκουρότερη από τη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας.
  • Ξέχασε τα σκούρα χρώματα στα κραγιόν. Οι ανοιχτοί τόνοι προσθέτουν μια φρέσκια νότα στο μακιγιάζ, αλλά απαιτούν προσοχή. Απόφυγε τις αποχρώσεις που θυμίζουν Μπάρμπι.
  • Επένδυσε σε ένα μολύβι για το περίγραμμα των χειλιών σε φυσική απόχρωση για να επανασχεδιάσεις το σχήμα τους και να αναπληρώσεις το χρώμα που έχει «φύγει».
  • Αντικατάστησε τις ανοιχτόχρωμες με σκουρόχρωμες σκιές που θα ανορθώσουν το βλέμμα. Επίλεξε μια παλέτα με ιριδίζουσες σκιές σε γήινες αποχρώσεις (μπεζ ή ανοιχτό καφέ ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες και μπορείς να δημιουργήσεις αμέτρητους συνδυασμούς, ανάλογα με τον τρόπο που θα τα φορέσεις).
  • Για να τονίσεις το σχήμα των ματιών σου, χρησιμοποίησε καφέ μολύβι ή eye liner αντί για μαύρο, που αγριεύει τα χαρακτηριστικά.

Ναι 

  1. Στα προϊόντα με σατινέ υφή
  2. Στα ματ μολύβια χειλιών σε ουδέτερη απόχρωση
  3. Στη μαύρη μάσκαρα
  4. Στα ουδέτερα και λαμπερά χρώματα για τα μάτια (μπεζ, βερικοκί, ροζ, χρυσό)
  5. Στο eye liner

Όχι

  1. Στις ματ σκιές
  2. Στα ματ κραγιόν
  3. Στα σκούρα χρώματα
  4. Στο glitter
  5. Στις πολύ έντονες αποχρώσεις (φούξια, πορτοκαλί, κίτρινο, μοβ)
  6. Στην πούδρα

SHAPE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *