Με αυτούς τους τρόπους θα καταφέρετε να μην χάνετε τον έλεγχο όταν θυμώνετε!

16657687_shutterstock_85822057.limghandlerΠόσες φορές έχετε χάσει τον έλεγχο του εαυτού σας  όντας  θυμωμένοι; Κάνατε ή είπατε κάτι που μετανιώσατε με την πάροδο του χρόνου;

Υποθέτω ότι όλοι το έχουμε περάσει γιατί είναι σίγουρα δεν  είναι εύκολο να αποκτήσει κάποιος  τον έλεγχο του θυμού. Παρ ‘όλα αυτά, αν είστε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση την επόμενη φορά, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα απλά βήματα αυτοκυριαρχίας:

palettinoss17

 Βήμα 1: Πριν μιλήσετε προσδιορίστε μέσα σας, τι προκαλεί την αναστάτωση.

Νιώθουμε αναστάτωση επειδή μια μικρή φωνή μέσα στο κεφάλι μας, λέει θυμωμένα λόγια που προκαλούν οργή και σύγχυση στα συναισθήματα μας. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Προσπαθήστε για μια στιγμή να κάνετε αφαίρεση της κατάστασης που βιώνετε και αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας έφερε σε αυτή τη κατάσταση. Τι είναι αυτό ακριβώς που σας νευρίασε;

Βήμα 2: Δείτε πόση αξία δίνετε σε αυτό που σας νευρίασε.

Πολλές φορές νευριάζουμε με κάτι που συμβαίνει, φωνάζουμε, ξεσπάμε σε άλλους  και όταν ηρεμούμε μετανιώνουμε.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν έχουμε καθαρό μυαλό συνειδητοποιούμε ότι η αξία που είχαμε δώσει στο συγκεκριμένο θέμα ήταν  πολύ μεγαλύτερη από αυτή που άξιζε. Γι’ αυτό μόλις ακολουθήσετε το 1ο Βήμα και καθαρίσετε το μυαλό σας, αναρωτηθείτε αν όντως αξίζει να θυμώνετε για το συγκεκριμένο θέμα που προκάλεσε την αναστάτωση σας. Και προσοχή! Στον τρόπο αξιολόγησης του συγκεκριμένου αυτού θέματος, μην αφήσετε περιθώρια στον εγωισμό να σας επηρεάσει. Όταν παρεμβαίνει ο εγωισμός, η όποια προσπάθεια αντικειμενικής αξιολόγησης της αιτίας του θυμού μας, εκμηδενίζεται.


Η πιο απολαυστική Ελληνική και ξένη μουσική, 24/24 σας περιμένει στο :www.palettino.gr/radio


Βήμα 3: Βάλτε φρένα στα συναισθήματά σας.

Μπορούμε  να εξουδετερώσουμε τον θυμό  αλλάζοντας τις σκέψεις μας και  βάζοντας φρένο στην εξαρση των συναισθημάτων μας. Συχνά τα  συναισθήματα έχουν την δυνατότητα να καταλάβουν όλο μας το μυαλό, αφήνοντας έτσι απ έξω την λογική.

Όσο όμορφο και αν είναι αυτό  σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως στον έρωτα), σε άλλες (όπως τον θυμό) είναι δυστυχώς ότι χειρότερο.

Έρευνες έχουν δείξει  ότι κατά την διάρκεια του θυμού, ορμόνες του στρες, συμπεριλαμβανομένης της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης, επιταχύνουν το ρυθμό της καρδιάς και της αναπνοής. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι υγιείς άνθρωποι που  είναι συχνά θυμωμένοι έχουν 19% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακά επεισδόδια.

 Όταν λοιπόν κάτι σας θυμώνει, βάλτε φρένο στα συναισθήματα σας και σκεφτείτε λογικά!

Για παράδειγμα σε στιγμές εκνευρισμού, επαναλάβετε από μέσα σας την φράση:

“ο θυμός είναι  μόνο προσωρινό συναίσθημα  και δεν θέλω να πω ή να κάνω κάτι που θα  μετανιώσω αργότερα.”

ή αλλιώς

“Αυτή η ένταση δεν με εκφράζει. Δεν έχω λόγο να κάνω κακό στην υγεία μου χαλώντας την διάθεση μου”.

 

queen.gr


Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

palettinoss17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *