Νίκος Χαρδαλιάς:Δεν θα βγουν φέτος τα παιδιά για κάλαντα.Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις μέρες των Χριστουγέννων.

 

 

nikos-xardalias_2

Εκτάκτως ενημερώνει σήμερα, Τρίτη 22.12.2020, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφορικά με το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στη χώρα μας.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η ενημέρωση γίνεται σήμερα και όχι την προσεχή Παρασκευή, ανήμερα τα Χριστούγεννα και στις οθόνες μας “βρίσκονται” ο Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με τον Γκίκα Μαγιορκίνη για τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολογεί στην Ελλάδα ο κορονοϊός, την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει πως καταγράφηκαν 853 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ 83 συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη και 491 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

palettino banner gia magazino mikro epano gia arxi

Τον λόγο πήρε αρχικά ο καθηγητής Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ στην συνέχεια μίλησε για τα στοιχεία της πανδημίας στην Ευρώπη, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Γερμανία και την Βρετανία.

Έως και 15% λιγότερες διαγνώσεις στην Αττική αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Θεσσαλονίκη να φτάνει το 28%. Την ίδια στιγμή, πάντως, το επιδημιολογικό φορτίο στην συμπρωτεύουσα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από ό, τι στην Αττική, είπε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε:

“Συναντήσεις σε κλειστούς χώρους, με κόσμο και χωρίς μάσκες. δημιουργούν τις βέλτιστες συνθήκες υπερμετάδοσης του ιού”, συνέχισε ο καθηγητής, τονίζοντας πως το ιδανικό θα ήταν να κάνουμε γιορτές μόνο με τα στενά μέλη της οικογένειάς μας.

diagonismos

Αποφεύγουμε αγκαλιές και φιλιά, συναντιόμαστε με τα ίδια άτομα στις γιορτές διατηρώντας την κοινωνική μας “φούσκα” είναι μερικές από τις συμβουλές που έδωσε ο καθηγητής, ο οποίος συνέστησε να συμμετάσχει ο πληθυσμός στο πρόγραμμα των 12.000 δωρεάν rapid test κορονοϊού, για το οποίο η πλατφόρμα άνοιξε σήμερα και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει ήδη τις 5.000.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ξεκίνησε υπενθυμίζοντας τι ισχύει:

Δεν θα πάμε σε ρεβεγιόν ούτε θα πάμε σε μεγάλες παρέες.

Γύρω από το τραπέζι μπορούν να συγκεντρωθούν μέχρι δύο οικογένειες και έως 9 άτομα.

Ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ ως τις 05.00 το πρωί με μοναδική «εξαίρεση» εντός εισαγωγικών όπως είπε τους… ελέγχους των Αρχών που θα είναι σαρωτικοί.

Δεν θα βγουν φέτος τα παιδιά για κάλαντα.

palettino banner gia magazino mikro epano gia arxi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *