Οι ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σας ανάλογα με τον τύπο της

Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες και χρειάζεται ειδική φροντίδα και προϊόντα περιποίησης. Προσδιορίστε τον τύπο επιδερμίδας σας και  διαβάστε τις ανάγκες που έχει όσον αφορά την περιποίησή του, ώστε να είστε σίγουρη ότι φροντίζετε σωστά το δέρμα σας. Ρωτάτε πάντα τους ειδικούς στα καταστήματα καλλυντικών προτού αγοράσετε κάποιο προϊόν, ώστε να μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ακατάλληλα προϊόντα.

Μικτή επιδερμίδα
Το συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας τον συναντάμε στις περισσότερες γυναίκες.Συνδυάζει χαρακτηριστικά και από τους δύο τύπους, ξηρής και λιπαρής επιδερμίδας. Η μικτή επιδερμίδα παρουσιάζει λιπαρότητα στα σημεία της μύτης του πιγουνιού και στο μέτωπο αλλά και στα μάγουλα στην προέκταση της μύτης, την ζώνη Τ όπως τη λέμε, και είναι ξηρή στις υπόλοιπες περιοχές. Έτσι η μικτή επιδερμίδα τις περισσότερες φορές εμφανίζει ακμή στις λιπαρές περιοχές και φραγμένους πόρους λόγω της υπερπαραγωγής σμήγματος.

Για την περιποίηση αυτού  του τύπου επιδερμίδας  χρειάζεται να επιλέγετε για τον καθαρισμό  της ένα απαλό σαπούνι με ενυδατικά στοιχεία για να μη δημιουργήσετε ξηρότητα στο σημείο Τ. Η τονωτική λοσιόν είναι απαραίτητη και  επιλέξτε μία απαλή, λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα για το πρωί και το βράδυ. Προσπαθήστε να κάνετε μία φορά την εβδομάδα μία ενυδατική μάσκα.

Λιπαρή επιδερμίδα
Αυτός ο τύπος επιδερμίδας εμφανίζει αυξημένη έκκριση σμήγματος που σημαίνει ότι η επιδερμίδα γυαλίζει και δημιουργούνται σπυράκια και μαύρα στίγματα λόγω αυξημένης λιπαρότητας στα διάφορα σημεία.  Εάν η λιπαρότητα είναι πολύ έντονη τότε το δέρμα μπορεί να είναι τραχύ στην υφή του ενώ έχει μία κιτρινόλευκη απόχρωση. Η λιπαρή επιδερμίδα δε χρειάζεται συνέχεια καθαρισμούς  γιατί όσο προσπαθείτε να αφαιρέσετε το σμήγμα  με σαπούνια και λοσιόν τόσο οι σμηγματογόνοι αδένες θα αντιδρούν με υπερέκκριση σμήγματος. Η λιπαρή επιδερμίδα έχει ανάγκη από πίλινγκ μία με δύο φορές την εβδομάδα. Προτιμήστε ένα με λεπτούς κόκκους για να μπορούν να διεισδύουν καλύτερα στους πόρους. Χρησιμοποιείτε μία ελαφριά ενυδατική κρέμα για να έχει την απαραίτητη υγρασία το δέρμα  αλλά να μην αφήνει extra λιπαρότητα και γυαλάδα. Εάν το δέρμα σας έχει αυξημένη λιπαρότητα και είναι και πολύ ευαίσθητο- λεπτό τότε πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτική στα προϊόντα περιποίησης που επιλέγετε γιατί μπορεί να σας εντείνουν ερεθισμούς.

Ξηρή επιδερμίδα
O τύπος αυτός επιδερμίδας παρουσιάζει ξηρότητα σε όλες τις περιοχές του προσώπου.Λόγω της απουσίας της ελαστικότητας (το προσόν αυτό το έχουν τα λιπαρά δέρματα) νιώθετε πολλές φορές  ότι το δέρμα «τραβάει» και πολλές φορές χάνει τη λάμψη του, γιατί είναι αφυδατωμένο και έχει αρκετές ρυτίδες. Οι ρυτίδες σε μια ξηρή επιδερμίδα είναι πιο έντονες  και περισσότερες λόγω της έλλειψης της υγρασίας.   Η ξηρή επιδερμίδα έχει πολλές περισσότερες απαιτήσεις φροντίδας και συγκεκριμένα ενυδάτωσης. Η ενυδατική κρέμα που θα επιλέξετε φροντίστε να είναι αρκετά λιπαρή και ενυδατική προκειμένου να  καλύψει τις ανάγκες της επιδερμίδας για ενυδάτωση και   να μειωθεί η θαμπή ή γκρίζα όψη. Η μάσκα βαθιάς  θρέψης και ενυδάτωσης είναι απαραίτητη μια φορά την εβδομάδα διαφορετικά  θα νιώθετε  την αίσθηση του τραβήγματος.

Ταλαιπωρημένη- αφυδατωμένη  επιδερμίδα
Η επιδερμίδα αφυδατώνεται λόγω της υπερβολικής έκθεσής της στην ηλιακή ακτινοβολία, λόγω του καπνίσματος, της κακής διατροφής και της απουσίας της σωστής περιποίησης.Μια ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη επιδερμίδα έχει έλλειψη νερού στα κύτταρά του προστατευτικού μανδύα της και για αυτό παρουσιάζει περιστασιακά έντονη ξηροδερμίας που φτάνει μέχρι το ξεφλούδισμα. Φροντίστε να  εφαρμόσετε ειδικές καλλυντικές θεραπείες που θα επαναφέρουν την υγρασία στο  δέρμα σας  και επιλέξτε ένα βιταμινούχο σέρουμ το οποίο θα απλώνετε κάτω από την κρέμα πρωί και  βράδυ.

govastileto.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *