Οι ευεργετικές ιδιότητες του κρύου

Ένας εύκολος τρόπος να αγαπήσουμε το κρύο είναι να μάθουμε περισσότερα για τις ευεργετικές του ιδιότητες.

 

Δείτε πώς το κρύο μας βοηθά να αδυνατίσουμε και να παραμείνουμε υγιείς.

 

Το κρύο καίει θερμίδες: Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2012 έδειξε ότι η χαμηλή θερμοκρασία ενεργοποιεί ένα τύπο λίπους στο σώμα (καφέ λίπος), το οποίο έχει την ιδιότητα να διασπά το συσσωρευμένο λίπος (λευκό λίπος).

 

Το κρύο μας φέρνει πιο κοντά: Τη χειμερινή περίοδο έχουμε την τάση να επικοινωνούμε περισσότερο και συχνότερα με φίλους και συγγενείς. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ διαπίστωσαν ότι ο κρύος καιρός μας κάνει να συσφίγγουμε τις σχέσεις μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Το κρύο μας κάνει να εκτιμάμε τη ζέστη: Μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Psychology Today δείχνει ότι οι εναλλαγές του καιρού κάνουν καλό στη διάθεσή μας. Όταν ο χειμώνας φεύγει και έρχεται η άνοιξη, απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζεστασιά του ήλιου.

 

Το κρύο καταπολεμά τη φλεγμονή: Στην περίπτωση τραυματισμού, ο κρύος καιρός βοηθά ώστε να μην επεκταθεί η φλεγμονή. Γι’ αυτό άλλωστε βάζουμε πάγο επάνω σε ένα τραυματισμένο αστράγαλο ή γόνατο.

 

Ο κρύος καιρός σκοτώνει τα βλαβερά ζωύφια: Οι χαμηλές θερμοκρασίες αποτρέπουν την αναπαραγωγή και την επιβίωση εντόμων που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες όπως ο ιός του Δυτικού Νείλου.

 

onmed.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εορταστικό 15νθήμερο προσφορών Palettino, έως -30%,στο : http://eshop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *