Οι καλύτερες ευχές από ζευγάρια παλιάς κοπής

Τελικά οι καλύτερες ευχές για ένα ζευγάρι, ανεξάρτητα από το αν εμείς τις θεωρούμε κάπως ξεπερασμένες ή παλιομοδίτικες, είναι αυτές που έχουν να δώσουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας! Σου έτυχε ποτέ να σου δώσει μια ευχή για την προσωπική σου ζωή ένας μεγαλύτερος άνθρωπος; Σοφά λόγια έχουν να πουν τα πιο ηλικιωμένα ζευγάρια!

Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και η φίλη επιστήμη η οποία αφού λύσσαξε να κάνει τόσες και τόσες έρευνες, κατέληξε ότι τα ζευγάρια «παλιότερης κοπής βρήκαν εμπειρικά ισορροπίες και μυστικά για την ευτυχία!

Ποιες είναι, λοιπόν οι ευχές του παππού και τη γιαγιάς που μπορεί να σου φανούν πολύ χρήσιμες;
Να βοηθάτε ο ένας τον άλλον!

Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από έναν σύντροφο που υποστηρίζει τα όνειρά και τους στόχους που θέλεις να πετύχεις στη ζωή σου! Το να υπάρχει αμοιβαία βοήθεια από τα πιο απλά έως τα πιο δύσκολα πράγματα που θα αντιμετωπίσετε στην κοινή σας ζωή είναι απλώς αναγκαίο! Έτσι χτίζετε μια σχέση εμπιστοσύνης ώστε να είστε και οι δύο σίγουροι ότι υπάρχει πάντα καλή πρόθεση από τον άλλον!

Να προσπαθείτε και οι δύο συνεχώς.
Δυστυχώς, τη σημερινή εποχή τρέχουμε όλοι τόσο πολύ και προσπαθούμε τόσο σκληρά στην καθημερινότητα μας, που το πρώτο πράγμα που παραμελούμε τις περισσότερες φορές είναι η προσωπική μας ζωή και κυρίως η σχέση μας με τον αγαπημένο μας. Μπροστά στον πόσο κόπο έχει το να γίνεις πιο ώριμη και το να «δουλέψεις» για τη βελτίωση του εαυτού σου και της σχέσης σου, θεωρείς πολύ πιο απλό και βολικό το να κάνεις μία άλλη σχέση, πάρα να επιμείνεις σε αυτή που ήδη έχεις. Το πρόβλημα είναι, όμως, ότι αν δεν κάνεις αυτή τη «δουλειά» ποτέ, καταλήγεις να κάνεις και να ξανακάνεις σχέσεις που έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα!

Να αφιερώνετε χρόνο στη σχέση σας.

Δεν πρέπει να ξεχνάς ποτέ ότι μία σχέση –ειδικά η σχέση οικειότητας που έχουμε με το σύντροφο μας- χρειάζεται αρκετό χρόνο για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Πρέπει να είσαι υπομονετική, να διατηρείς την καλή σου πρόθεση απέναντι του και να έχεις τη γενναιοδωρία και την ψυχραιμία να δώσεις χρόνο και χώρο και σε εκείνον και στο μεταξύ σας. Δεν είναι καθόλου απλό το να βρουν ισορροπία δύο άνθρωποι που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εντελώς άγνωστοι και ξαφνικά αποφάσισαν να μοιραστούν τη ζωή τους. Έτσι δεν είναι;

Να είστε χαρούμενοι.

Το να διασκεδάζει ένα ζευγάρι μαζί είναι ένα πολύ ουσιαστικό κομμάτι προκειμένου να παραμείνει ζωντανή η σεξουαλική επιθυμία και το πάθος μεταξύ τους. Ειδικά για τα μακροχρόνια ζευγάρια, το να περνούν χρόνο μαζί και το να μοιράζονται καινούργιες εμπειρίες ενισχύει πολύ σημαντικά τα αισθήματα οικειότητας, αγάπης και ικανοποίησης που παίρνουν οι δύο σύντροφοι από τη σχέση τους. Είναι απαραίτητο να αναβιώνετε στιγμές από τον ενθουσιασμό και το ρομάντζο των πρώτων ημερών του έρωτα σας!

Να είστε συγκεντρωμένοι ο ένας στον άλλον.

Το να σκέφτεσαι συνεχώς μόλις προκύψει ένα πρόβλημα όλες τις άλλες εναλλακτικές επιλογές που έχεις για έναν σύντροφο είναι εντελώς λάθος! Όχι μόνο γιατί αντιμετωπίζεις τον καλό σου σαν κάτι «αναλώσιμο» που μπορείς πολύ απλά να αντικαταστήσεις αν «σου βγάλει πρόβλημα», αλλά και γιατί δεν αφήνεις και τον εαυτό σου να δεσμευτεί πραγματικά. Πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι δεν έχει σημασία πόσες επιλογές πιθανόν να έχεις στη διάθεση σου, αλλά η επιλογή που έχεις ήδη κάνει, που είναι δίπλα σου και μοιράζεστε τη ζωή σας!

Ρώτησαν ένα ζευγάρι που μετρούσε ήδη 65 χρόνια σχέσης, πώς τα καταφέρνουν. Ξέρεις τι απάντησαν; «Γεννηθήκαμε σε μια εποχή που όταν κάτι χαλούσε, δεν το πετούσαμε. Το φτιάχναμε….».

 

marymary.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο, κάντε “Like” στην σελίδα μας στo Facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

Εκπτώσεις έως -60% στο : shop.palettino.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *